Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

Białe są piękne ale trudno na takiego malucha trafić ja ma jeszcze sentyment do red pointów :) ale te szaraczki też śliczne :rolleyes:

Ja i tak muszę jeszcze chociaż z rok odczekać aż się na miejscu w domku sytuacja ustabilizuje no i pies musi być trochę starszy bo na razie to jeszcze wariat i z dwoma szaleńcami to bym nie dała rady ;)

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak się zdecydujesz na devona to daj znać - jestem na forum devoniastych i mam namiary na najlepsze hodowle (np. ta z Elbląga nie sprzedaje do PL - przynajmniej taka jest oficjalna wersja, trzbeba się "wkupić" ;)). I jest kilka fajnych które sprzedawają białe (np. Enkantador - bardzo ich polecam). No i przede wszystkim z LEGALNEJ hodowli :).

Aga,

a ile Ty płaciłaś za parapety z mdf???

Sharlot, nasze parapety były razem w rozliczeniu kuchennym, więć dokładnie nie wiem:no:

Jeszcze wyjaśnię, nasze są robione specjalna techniką- w środku nie jest mdf, tylko drewno olchowe fornirowane dębem. Właśnie po to, żeby się nie wypaczały:rolleyes:

Pendrak :welcome:

Ja do futra już przystosowana ;) Przy każdym kolejnym zwierzu mówiłam, że to już ostatni kudłaty i teraz gładkowłose, ale jakoś tak się zawsze składa, że bardziej pasują mi charakterami te długowłose :rolleyes:

no ale TERAZ to już na pewno krótkowłosy :lol2: dobrze że devon ma fajny charakterek ;)

A wracając do tematu parapetowego małż skrzywił się na dekoracyjną listwę pod parapetem i mówi, że to za dużo dobrego :confused:

No i nie wiem czy kombinować. Pan od KG powiedział, że są listwy podparapetowe i jak chcemy to nam tak zrobi. Ale teraz nie wiem czy kcemy :confused: może dać tylko gładką listewkę tak jak wokół okna.

Było by tak:

http://www.infloral.pl/murator/parapet3.jpg

http://www.infloral.pl/murator/parapet4.jpg

Edytowane przez TwoOfUs

Cześć, wracając do parapetów - my dzisiaj oglądaliśmy z jesiona i po przeliczeniu wyszło za metr bieżący ponad 80 zl. Ale jest to drewno nie polakierowane, i na dodatek sami musimy to zrobić:) Dlatego przypuszczam, że cena nie przekroczy 100 zł, ale to zdecydowanie lepiej niż ok 300:)

Co do kotłowni i garażu danym jednak MDF - szkoda nam kasy na te pomieszczenia, tym bardziej że drewniane parapety będą tam bardziej narażone.

No proszę a ja właśnie oglądałam Twoją narzutę :lol2:

Telepatia:rotfl::rotfl:

W sumie mi prosta opaska też się podoba tylko jakoś tak kiedyś w inspiracjach zapisałam tą ozdobną i się na nią nastawiłam ;) Ale jak ma być za dużo to nie będę nalegać :)

Wiesz co, może nie wyglądałoby to źle, ale i tak pewnie dojdą jakieś zasłony i opaska stanie się mniej widoczna:rolleyes:

Cześć, wracając do parapetów - my dzisiaj oglądaliśmy z jesiona i po przeliczeniu wyszło za metr bieżący ponad 80 zl. Ale jest to drewno nie polakierowane, i na dodatek sami musimy to zrobić Dlatego przypuszczam, że cena nie przekroczy 100 zł, ale to zdecydowanie lepiej niż ok 300

Co do kotłowni i garażu danym jednak MDF - szkoda nam kasy na te pomieszczenia, tym bardziej że drewniane parapety będą tam bardziej narażone.

A orientujesz jak cenowo wychodzi MDF to jest duża różnica?

Bo w sumie u mnie to tylko 3 sztuki reprezentacyjne a reszta parapetów to kotłownia i łazienka. Nie wiem czy kombinować bo za ilość metrów to ja zniżki nie dostane :lol2:

Telepatia

:rotfl:

Jeszcze się nie orientuję co do MDFu - ale jak będę coś wiedziała dam znać. U nas wychodzi 8 parapetów drewnianych + 2 MDF.

Co do obłożenia okna i podpaski pod parapet - jaką szerokość parapetu planujesz. Ja dzisiaj byłam na budowie i stwierdziłam, że najlepiej 30 cm, a w kuchni i łazience 24 cm, żeby za bardzo nie wystawał nad płytkami.

Uwaga na lakierownie samemu parapetów, mi stolarz (podobno) lakierował na gorąco, na razie sie trzymają.:)

Co do okien Two ja tez jestem za prostotą, to co wybrała Admete jest super. :)

A u nas śnieg pada, jest pieknie biało, jakie szczęście, ze wczoraj jechałam z Gdyni do Milanówka. :)

Pozdrawiam Italię:lol2:

Edytowane przez emiranda

Jeszcze się nie orientuję co do MDFu - ale jak będę coś wiedziała dam znać. U nas wychodzi 8 parapetów drewnianych + 2 MDF.

Co do obłożenia okna i podpaski pod parapet - jaką szerokość parapetu planujesz. Ja dzisiaj byłam na budowie i stwierdziłam, że najlepiej 30 cm, a w kuchni i łazience 24 cm, żeby za bardzo nie wystawał nad płytkami.

A pod oknami macie kaloryfery, tam gdzie planujesz opaskę?

U nas w zasadzie tylko na górze są kaloryfery a na całym dole podłogówka. Myślę że szerokość 25cm będzie odpowiednia. Ja nie mam zwyczaju ustawiania dekoracji i kwiatów na parapecie bo i tak kocie zadki udekorują go swoją osobą :D

A w kuchni oczywiście jest w planach ławeczka więc wystający parapet będzie przeszkadzał.

Drop_inn, Admet, Agawi, no skoro wszyscy za prostą opaską to będzie prosta :yes: