Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale big. I w dodatku 15 kW, to wielkie kozisko jest . I cenowo nie mój pułap :(.

Ale sobie przegladnęłam je, niektóre sa piękne, takie do wiejskich domków ... musiałam się podzielić ;).

http://godin.com.pl/img/400/kominki_piece_piec_godin_kraków_Kaflowe_ARNICA_630111.jpg

http://www.kominkiikominy.pl/ a te strone znacie, jak wiem oni maja najtansze kominki w Polsce. W kazdym razie ja kupowalam wklad Robotop czeski i tu u koło nas jest przedstawiciel Robotopa na Polske, bylismy u niego (notabene ma piękne kafle) i zaśpiewał nam cene 9500 za ten nasz wymarzony wkład. Wówczas ja weszłam do internetu szukać alternatywy, a mój mąż mówi przecież u przedstawiciela będzie najtaniej. Znalazłam swoj wkład na stronie jw i tam bodajze była cena 9200 ale do negocjacji. Podałam swoja cenę o 2000 niższą i w koncu kupiłam za 7500 z transportem. Jakież natomiast było moje zdziwienie gdy dzwoni do nas ten przedstawiciel Robotopa i mówi, że ma dla mnie wkład i kiedy może przywieżć, ja w pierwszej chwili nie zaskoczyłam i umowiłam sie z nim za godzinę. Dopiero później do mnie dotarło, że ja u niego nie zamawiałam. Przyjechał za godzinę i wyładowuje kominek, ja pytam jak to. A on, że tak sie umówił się z kominykominki, że nie bedzie do nich wysyłal, tylko zawiezie mi. Bardzo był zdziwiony, że u niego nie kupiłam, ale zarobiłam na tym interesie 2 tysiace. :)

Okazało sie ze w Zielonej Gorze odległej od nas 350 km jest taniej niż w Żabiej Woli, do której nie ma od nas nawet 35 km

Więc warto poszperac w internecie gdzie najtaniej :wiggle:

Ja już po wyborze i koza czeka zmagazynowana u rodziców na instalację ale zerknęłam sobie na tą firmę bo wcześniej nie znałam i rzeczywiście dużo kominków tam mają :yes: My wybraliśmy Godin bo dziewczyny na forum polecały tą firmę ;) znajomi mają jeszcze jakąś Invictę i też są zadowoleni.

A u nas już trzeci dzień leje :sick: i na weekend zapowiadają śnieg. Z tej okazji szykuje się szaleństwo nawet w PL coś o tym piszą :)

No to szykujecie czapki, rękawiczki itp, piszą u nas, że lekcje odwołane dzisiaj :) Dla Włchów śnieg to klęska żywiołowa, ale mam nadzieję, że nie będzie tak źle. Gratulacje z kominkiem, jak ja to mówie jeden kłopot z głowy i jeden krok do przodu :)

Pozdrawiam

W sumie to nawet tak zimno nie jest tylko mokro okrutnie. Leci nam z nieba taki rozmoczony śnieg i zaraz cała kurtka przemoknięta. Nie nastraja to do wychodzenia. Tym bardziej, że włosi słabo grzeją w domach i między kolejnymi spacerami z ogoniastym nawet ta kurtka nie nadąża mi wyschnąć :sick:

Włosi oczywiście szaleją ;) korki na drogach a u miśka w pracy połowa dziś chora. Ciekawe co będzie jutro bo zapowiadają kolejne opady. Planowaliśmy na jutro wyprawę po płytki ale istnieje obawa że sklepy pozamykają ;)

Piękna ta koza wklejona przez Mirelkę :jawdrop: - nawet nie wiedziałam ze takie są :jawdrop:

Ciekawe co będzie jutro bo zapowiadają kolejne opady. Planowaliśmy na jutro wyprawę po płytki ale istnieje obawa że sklepy pozamykają ;)

OBY NIE OBY NIE OBY NIE :)

Ciekawe co by zrobili przy takiej pogodzie jak u nas teraz jest :lol2:

Two zerknij jeszcze potem do mnie - bo zostawiłam pytanie o płytki - też sobie robię wybory czarne/białe/czarne/białe - coś ostatnio rozbieżny ten mój gust jest http://emoty.blox.pl/resource/fool.gif

OBY NIE OBY NIE OBY NIE :)

Ciekawe co by zrobili przy takiej pogodzie jak u nas teraz jest :lol2:

Two zerknij jeszcze potem do mnie - bo zostawiłam pytanie o płytki - też sobie robię wybory czarne/białe/czarne/białe - coś ostatnio rozbieżny ten mój gust jest http://emoty.blox.pl/resource/fool.gif

Właśnie niedawno jeden z włochów od miśka z pracy wrócił z Wrocławia. Opowiadał jak tam było zimno, a to było ze dwa tygodnie temu jeszcze przed mrozami ;) zdziwił się jak mu powiedzieliśmy, że teraz jest tam -20 i że miał szczęście bo trafił na ładną pogodę :lol2:

Cha, cha, cha! Włochów jak zawsze żarty sie trzymają :)

Mam nadzieję, że uda się Wam plytki kupic :)

Współczuję, z psem wyobrażam sobie jak on wygląda po spacerku.:eek:

Na szczęście nasze psisko łatwo się czyści :) takie futro że wystarczy wysuszyć, uczesać i znowu bielutki :D kiedyś pod opieką moich rodziców wytarzał się w kałuży błota i oni bali się takiego oddać więc go próbowali wykąpać pod wężem ogrodowym co się skończyło jeszcze większym błotem :lol2: pies był przeszczęśliwy, rodzice przerażeni a my się uśmialiśmy z całej historii :D do wieczora pies wysechł, wyczesałam go i był bielutki jak nigdy :) On ma takie kozie futro, że błoto się go nie trzyma :lol2:

Ukłony dla Gospodyni wątku. Zapowiada się intrygująco, świeżo i z pomysłem.

Przywiało mnie w związku z płytkami Bardelli -czy możesz napisać gdzie obejrzałaś je na żywo? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat dystrybucji, w każdym bądź razie na stronie bardelli.it wyświetla się pusta mapa. Aha, może wyleczę się od nich poprzez cenę. Ile toto kosztuje?.. Chodzi mi o tę kolekcję z buźkami. To się kupuje na sztuki, same buźki i osobno czarne płyteczki do nich, czy inaczej?

OBY NIE OBY NIE OBY NIE

Ciekawe co by zrobili przy takiej pogodzie jak u nas teraz jest

No i niestety TAK :p

I już wiem co Włosi robią przy takiej pogodzie :bash:

Pojechaliśmy dzisiaj zamawiać nasze płyteczki i oczywiście zrobić rekonesans dla Admete i odbiliśmy się od bramy :mad:

Nastawieni na to że coś załatwić trzeba, chcieliśmy jechać pooglądać umywalki Kerasanu i tam też zamknięte :evil:

Wszystkie wnętrzarskie sklepy pod Rzymem były dzisiaj pozamykane, mało tego nawet supermarkety i centra handlowe były zamknięte :jawdrop:

a my nie zrobiliśmy zapasu wody i zapałek :lol2:

W nocy spadło u nas jakieś 15 cm śniegu. Jest słonecznie i biało, w sumie tylko -1 na termometrze ale u włochów kataklizm pogodowy. Gdzieniegdzie leżą poobrywane pod ciężarem śniegu gałęzie, widzieliśmy nawet przewrócone drzewa i płot :o Na ulicach jest trochę śniegowego błota ale w sumie krajobraz wygląda jak wczesny grudzień w PL: trochę biało i nie odśnieżone drogi. Włosi jeżdżą 30km/h z nałożonymi łańcuchami a na obwodnicy wyświetlają nawet napis że posiadanie łańcuchów lub kół zimowych w bagażniku jest obowiązkowe. Widzieliśmy nawet porzucone na poboczu skuterki i kilka stłuczek. Ogólnie kataklizm ;)

Tak więc nic dzisiaj nie załatwiłam, pies miał tylko frajdę bo mógł wybiegać się i tarzać w ukochanym śniegu do woli. Następne podejście do płytek spróbujemy zrobić w tygodniu jak Misiek będzie mógł wcześniej wyjść z pracy.

a my nie zrobiliśmy zapasu wody i zapałek :loll2:

Włosi jeżdżą 30km/h z nałożonymi łańcuchami a na obwodnicy wyświetlają nawet napis że posiadanie łańcuchów lub kół zimowych w bagażniku jest obowiązkowe. Widzieliśmy nawet porzucone na poboczu skuterki i kilka stłuczek. Ogólnie kataklizm ;)

http://forum.barcis.pl/images/smilies/bigsm.gif

A ja tak właśnie zerkałam z nadzieją na galerię - kiedy się pojawisz i zdasz relacje :) - a tu taka masakra pogodowa w Rzymie :lol2:

Nic, co się odwlecze to nie uciecze :lol:

Dobrze że psisko wybiegane i wyturlane po śniegu :rotfl:

O już zobaczyłaś tą smutną wiadomość :rotfl:

A właśnie miałam u Ciebie pisać :)

Natalia Witam Cię w moich skromnych progach :) info o płytkach wysłałam na priv.

A to psisko cieszące się z dzisiejszego śniegu :D

http://www.infloral.pl/murator/zima.jpg

Edytowane przez TwoOfUs