Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

Ja zapas ręczników też wolę trzymać w garderobie. Dla mnie potrzebną sprawą jest zamknięta szafka, czy ew. szuflady. Na szczoteczki od zębów, brzydkie kosmetyki, jakieś pilingi, żele intymne, podpaski, zapas papieru. Nie lubię mieć nic stale na wierzchu oprócz ładnych kosmetyków i dozowników. Ale to też zależy jak kto jest przyzwyczajony i jak lubi :)

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może ja za dużo upycham w tą garderobę :lol2: bo i pościel tam zamierzam trzymać. Przekonam się jak się zacznie przeprowadzka. Myślę że w razie czego to spokojnie da się wstawić do tej łazienki dodatkową komódkę na ręczniki.

Ruby ja mam nadzieję zmieścić to wszystko w tej komódce :lol: wszelkie płyny typu żel pod prysznic czy intymny ;), szampon, odżywka planuje w dozownikach pod prysznicem (nie ma tego na wizu bo nie miałam modeli :p) waciki i patyczki zawsze mam w słojach, podpaski i papier w pudełkach. Zawsze dawałam radę jak by co to najwyżej dokupię jakąś dodatkową komódkę ;)

http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sleeping/smileys-sleeping-388138.gif

Edytowane przez TwoOfUs

http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a045.gif zarąbista wizualizacja ... kiedyś miałam archicad'a od znajomej, ale za pierona nie umiałam tego rozgryźć i usunęłam, Twoje wizualki są 1000x lepsze od tych które robią projektanci w tych cad-ach za kilka tyś., wizualki znajomej po studiach z architektury wnętrz są żałosne przy Twoich

do płytek piumetta też sie przymierzałam (nie wiem co mi odbiło z tymi mugatami :bash:)

łazienka będzie piękna i taka... błyszcząca....

tutaj machtomi pokazał/a łazienkę z płytkami piumetta

Dziś jeszcze raz obejrzałam Twoją łazieneczkę, bardzo fajnie się to zapowiada, ciekawe jak będzie w realu :)

Ja mam większość kosmetyków a więc i szafek w dolnej łazience więc u mnie górna łazienka nie potrzebuje za wiele miejsc do przechowywania.

Ręczniki również trzymam w garderobie, która jest na przeciwko łazienki, uważam że to żaden problem, chyba bardziej nawyk...

W górnej łazience mam małą komódkę, w niej 3 koszyki i to wystarcza żeby nie było wystawki :)

śliczne światło na tych wizualkach, mrocznie trochę ale ciepło i klimatycznie ... :)

Wow, cudna. Ani za bardzo nowoczesna ani za bardzo stylowa. Piękna. Nie mogę się doczekać kiedy wstawisz real fotki :).

Aha, nie pisałam o tym. My zrobiliśmy sobie w prysznicu takie "wklęsłe" półki na bzdety do kąpieli (mówię o tych bieżących) aby nie trzeba było żadnych koszyczków itp, kupować-bardzo to polecam.

jellowww :D

nie wyspałam się dzisiaj bo psisko w połowie nocy musiało do toalety ehhh http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/dogs/smileys-dogs-780771.gif

Vesilko tą łazienkę widziałam już kiedyś jak poszukiwałam realizacji z tych płytek. Nie wiem czemu ale jakoś mało jest łazienek z piumettą a to taka piękna płytka :rolleyes: spodobał mi się i wzór i ten połysk na czerni mmm. Ale o mugatach też myślę :D do górnej łazienki.

Wizualki z cad są rzeczywiście słabe ale ten program jest fajny do urządzania i wiem, że potem model domku można przekleić do innego programu i tam wygenerować dużo ładniejsze wizu. Kiedyś uczyłam się cad'a ale to było tak dawno temu :)

Mugatko z tymi ręcznikami ja właśnie też mam taki nawyk. U mnie w domu rodzinnym zawsze były w garderobie chociaż mieliśmy naprawdę dużą łazienkę 16m2 i spokojnie zmieścił by się jakiś większy mebelek.

Na przechowywanie mam tutaj trzy półki po 75cm i planuje na nich zamykane słoje i jakieś ładne pudełka czy koszyczki na drobiazgi typu kremy czy balsamy. To będzie łazienka tylko dla nas dwojga bo ma wejście wyłącznie od sypialni a ponieważ mój mąż z tych co nie mają zbyt dużo kosmetyków to większość przestrzeni zajmą moje gadżety ;) Myślę że się zmieszczę :) jak by co to jest plan awaryjny z dodatkowym słupkiem przy kibelku ;) chociaż mnie się podoba jak jest taki luz mam nadzieję, że nie będzie trzeba.

śliczne światło na tych wizualkach, mrocznie trochę ale ciepło i klimatycznie ...

hihi światło jest takie bo nie wkręciłam wszystkich żarówek do żyrandola :lol2: W sumie to muszę poszukać jakiegoś bo jeszcze nie wybrany ale planuję coś na 5 żarówek więc powinno być jasno do tego dojdą kinkiety nad lustrem i podświetlenie za ścianką prysznicową. Mam nadzieję że będzie ok bo chciałabym dość ciemno szare ściany :)

Aha, nie pisałam o tym. My zrobiliśmy sobie w prysznicu takie "wklęsłe" półki na bzdety do kąpieli (mówię o tych bieżących) aby nie trzeba było żadnych koszyczków itp, kupować-bardzo to polecam.
hmm nie pomyślałam o wklęsłych półkach a to taż jest fajny pomysł. Muszę podpytać pana od łazienek czy da radę bo u nas w tej ściance idą wszystkie rury i może nie być miejsca. Ale jak bym miała wklęsłą półkę to mogła bym kupić zwykłe dozowniczki zamiast mocowanych do ściany. Pokombinuje :) Edytowane przez TwoOfUs

TWO!!! ta łazienka będzie boska, nareszcie ktoś zrealizuje moje marzenie, czyli ścianka a za nią ukryty otwarty prysznic :yes: Ja bardzo chciałam tak u nas, ale miałam jeszcze skosy i wielkie okno 180 cm no i się nie dało :no:

Te literki Bath wiem, że pewnie przypadkowe, ogólnie ok, ale dla mnie (na wizu) za bardzo stylizowane, widziałabym coś nowoczesnego, całe błyszczące :D Omg chyba mnie zazdrość zje i rozpacz jak łazienka powstanie ;)

Nie nabierałabym się też na dozowniki mocowane do ściany. Kiedyś jedna z dziewczyna (nie pamiętam która, nie pamiętam gdzie) zamieściła sama z siebie szeroką fotorelację odnośnie akcesoriów łazienkowych firmy Tiger - masakra. Poza tym ja nie mam pewności do czegoś co wisi jakby na jednym bolcu, mam tak np rączkę prysznicową i ciągle trzeba ją mocować.

Two a czy to ma być główna łazienka? często używana?

Edytowane przez Venus_m

O rajuś Venus ty chyba pierwszy raz u mnie :welcome:

Ja bardzo chciałam otwarty prysznic bo straszliwie nie lubię tych malutkich, zamykanych. Klaustrofobia mi wchodzi i nie mam przyjemności z prysznica. Mam nadzieję że realizacja też tak Was wszystkie poruszy jak wizu bo wygląda na to, że wysoko sobie postawiłam poprzeczkę :lol2:

Te literki Bath wiem, że pewnie przypadkowe, ogólnie ok, ale dla mnie (na wizu) za bardzo stylizowane, widziałabym coś nowoczesnego, całe błyszczące Omg chyba mnie zazdrość zje i rozpacz jak łazienka powstanie

A co do literek to motyla noga one naprawdę miały być takie :oops: chciałam je namalować srebrną i czarną farbą na płótnie ale poważnie myślałam o takich stylizowanych. Myślicie, że nie pasują i lepsze by były jakieś prostsze?

Oja tak mi wstyd ;) Tyle razy się przymierzałam przywitać, że myślałam że już mamy to za sobą :lol2:

Poprawka : Helloł witam, ja tu po raz pierwszy :hug:

Literki stylizowane ok, ale na płótnie...hmn będą takie lekko zażółcone? ;/

:no: nie będą zażółcone. Namalowane srebrnym akrylem ładnie odbijają światło i są takie szaro srebrzyste. Mam jeden obrazek tak namalowany. Może spróbuje zrobić mu fotkę.

I żaden wstyd. Ja też nie byłam pewna :oops: po tylu stronach można nie pamiętać ;)

a ok, to jak nie będzie żółci to będzie ok ;)

Martwi mnie natomiast umywalka na postumencie, wygląda bosko...ale może jednak jakaś konsola z szufladami? Ja mam szuflady pod umywalką i sobie życia bez nich nie wyobrażam, oczywiście początkowo jak mi je zamontowali to sobie myślałam i po co ja głupia tą szafkę chciałam jak nie mam w niej co trzymać, a teraz wiecznie full ;)

a ok, to jak nie będzie żółci to będzie ok ;)

Martwi mnie natomiast umywalka na postumencie, wygląda bosko...ale może jednak jakaś konsola z szufladami? Ja mam szuflady pod umywalką i sobie życia bez nich nie wyobrażam, oczywiście początkowo jak mi je zamontowali to sobie myślałam i po co ja głupia tą szafkę chciałam jak nie mam w niej co trzymać, a teraz wiecznie full ;)

Miała być konsola, były tam kiedyś takie rozważania :) a potem pojawiła się ta umywalka i jakoś projekt obumarł. Konsole będę miała na pewno na górze bo tam nie ma innej możliwości i jakoś na dole chciałam coś innego ;) może postument to nie jest szczyt marzeń bo widziały mi się tutaj jakieś nóżki ale na wizu wygląda zaskakująco dobrze więc może na żywo też da radę.

Zrobiłam zdjęcia obrazka ale u nas dzisiaj takie słonko wyszło, ze ciężko go ładnie złapać bo się światło od niego odbija. Te łazienkowe literki chciała bym właśnie w takiej samej kolorystyce.

http://www.infloral.pl/murator/obrazek1.JPG

http://www.infloral.pl/murator/obrazek3.JPG

Mróweczko :hug: mnie się u Ciebie też strasznie podoba coś w tym jest ;)

Mugatko dzięki za głosik :)

Kochana to ta łazienka to nie będzie do codziennej porannej i wieczornej toalety tak? To śmiało postument się sprawdzi ;)

:lol2: nie no łazienka będzie jak najbardziej do korzystania. To jest prywatna łazienka tylko nasza małżeńska, z wejściem z sypialni. Na górze mamy drugą i tam będą bałaganić dzieciaki więc tam konsola i szufladki obowiązkowa. Poza tym na górze mamy dość dziwny układ i konsola będzie najlepszym rozwiązaniem.

W tej naszej łazience mam nadzieję zmieścić kosmetyki w komódce a szuflady na malowidła będę miała w toaletce w sypialni zaraz obok ;) Myślę że dam radę.