Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć Two, fajnie, że wszystko idzie tak intensywnie. Mam nadzieję, że jakoś dajecie radę :)

Tych frontów chyba jednak nie brałabym przecieranych. Gładkie to jednak klasyka - zawsze łatwiej będzie Ci odmienić wygląd kuchni gdy będą bardziej neutralne.

A przecierane jakoś średnio mi do Twojej kuchni pasują ;)

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ooo! Two fajnie że u Was takie postępy http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a075.gif

Fronty niech zrobi takie jak planowałaś, w ogóle nie beda pasowały u was takie przecierane, a z czego będą fronty? mdf czy drewno?

co do utrzymania czystości w jakiejkolwiek białej kuchni- to już tyle dyskusji było na fm o tym, i wszystkie mity zostały obalone - nie ma problemu, chyba że ktoś wszystkie fronty zrobi z szybkami i szprosami - no to sie kurka będzie męczyć ze ścieraniem kurzu z tego:sick:

Two, nie słuchaj Pana :). Jak ja nie lubię kiedy obcy facet próbuje doradzać co ma być w naszych kuchniach/łazienkach etc. Nawet się nie zastanawiaj. Sprzątać trzeba wszystko a gdzie coś przecieranego do Twojej ślicznej kuchni? :no:.

Ale szybki odzew :D dzięki babeczki :hug:

Ja też jakoś widzę u siebie te gładkie fronty z tym, że pan mnie nastraszył, że montaż tych frontów trzeba robić w rękawiczkach bo tak bardzo się brudzą. Widać wszystkie odciski palców. Z kolei te przecierane są przecierane w takie drobne kreseczki usiane na całej powierzchni co trochę kojarzy mi się z udającymi drewno plastikowymi drzwiami u moich rodziców :sick: ale niewątpliwie ten front jest dużo gładszy niż czysta biel i na pewno łatwiej go wyczyścić stąd też moje wahanie.

Fronty będą miały drewniane ramiaki tylko płycina z MDF i zrezygnowałam ze szprosów w wiszących szafkach bo wydaje mi się że to będzie za dużo dobrego, tym bardziej że te szafeczki są dosyć wąskie.

Wiesz, skoro pan mówi o montażu w rękawiczkach, to spytaj go czym wykańcza te fronty?

I czy rąk wcześniej nie myje :rotfl:

Tyle firm ma w ofercie pól-mat i tyle osób takie sobie montuje, że aż mi się wierzyć w te problemy nie chce :rolleyes:

Wiesz, skoro pan mówi o montażu w rękawiczkach, to spytaj go czym wykańcza te fronty?

I czy rąk wcześniej nie myje :rotfl:

:lol2::lol2::lol2:

istnieje obawa, że pan po prostu naciąga na przecierane fronty bo nie ma ich jeszcze w portfolio a że kuchnia zapowiada mu się fajnie więc kombinuje ;)

Powiem szczerze, że ja bym się bała z takim panem współpracować jeżeli on jeszcze takich jak Ty chcesz nie robił. ja mam biały ikeowski półmat i nikt tu nic w rekawiczkach nie robił, a szafki bardzo łatwo się czyszczą. Drzwi stolarz mi białe w pólmacie robił i nie było adnych problemów, zresztą na dzrwiach duzo mnie widac niz na frontach kuchennych :) Zgadzam sie z Anią, przecierane :no: pólmat do twojej kuchni:yes:

Pozdrawiam :)

Two fronty rób gładkie skoro takie chcesz. A panowie niech montują w rękawiczkach - ich problem. Nie daj sobie nic wciskać jesli tego nie chcesz, tylko dlatego, żeby wykonawcy było wygodniej :)
Hello Two:hug: Jesteś wreszcie:D Fajnie, że tyle udało Wam się pozałatwiać:yes: Kochana w sprawie frontów to moim zdaniem przecierane nie pasują do Waszego stylu kuchni, ale co do pół-matu to pan ma niestety rację- znać na nich każdy opuszek palca- szczególnie jak słonko zaświeci...:sick: pół mat wbrew pozorom daje spory połysk. Nie myślałaś o gładkich, ale w macie? Daj znać co uradziłaś, wpadnę później:bye:

Witaj Two :hug: Dobrze,że wreszcie się odezwałaś:D

Fronty kuchenne weź takie jakie Ty chcesz bo te,które proponuje Ci fachowiec do Waszego stylu pasować nie będą:no: Czekam na informację co zdecydowaliście:cool:

Wpadłam znowu na chwilkę :) Spotkanie z panem od kuchni jutro na budowie więc wtedy obgadamy szczegóły. Widzę, że mamy zgodne i stanowcze nie dla przecieranych frontów więc nie mam się co dalej zastanawiać :)

Emirando pan oczywiście robił już takie kuchnie i białe i przecierkowe bo skąd inaczej wiedziałby że montuje je w rękawiczkach ;) po prostu aranżacja kuchni jako wnętrza jest nietypowa a że nie ma fajnej fotki z realizacji z przecieranymi frontami to namawia ;)

Aga czystego matu to :no: miałam już kuchnię w macie i strasznie nie lubiłam jej sprzątać no i jednak chciałabym żeby miała minimalny połysk ;)

Lecę poczytać co tam się u Was działo :) pewnie mam dużo do nadrabiania.

Heyka

http://emoty.blox.pl/resource/papa.gif

Ja mam kuchnie w półmacie i mimo ze jej nie użytkuję widzę że fajnie się sprawuje nie widać paluchów

Przecierką mówię NIE

Heyka

http://emoty.blox.pl/resource/papa.gif

Ja mam kuchnie w półmacie i mimo ze jej nie użytkuję widzę że fajnie się sprawuje nie widać paluchów

Przecierką mówię NIE

dzięki Karolka informacje z pierwszej ręki zawsze najcenniejsze :) mam nadzieję, że ten półmat sprawdzi się i u mnie bo podoba mi się dużo bardziej niż "polecana" przecierka

Two, ja tylko pisałam ostrzegawczo- ostatnio była na ten temat dyskusja u MagdyZZZ- dostała próbki pół-matu i chyba satyny- świeciły się jak:sick::sick: i postanowiła robić wszystko w macie:yes:
Moje fronty na pewno się nie świecą :no:. Teraz użytkuję mat i to jest dla mnie tragedia:yes:. Nigdy więcej no może gdybym miała Panią do sprzątania to bym nie zwracała uwagi na takie sprawy.
Moje fronty na pewno się nie świecą :no:. Teraz użytkuję mat i to jest dla mnie tragedia:yes:.

Może wszystko zależy od materiału i wykończenia:yes:. Jedne świecą bardziej, drugie mniej. Ale na świecącym z kolei znać wszystkie opuszki palców, nie?

Mój pół-mat też się nie świeci raczej po prostu jest taki gładki wiec mniej pochłania światło, nie mam mowy o żadnym wyraźnym połysku. Matu nie chcę dokłądnie z tego samego powodu co Karolka :)

Na połyskliwych frontach oczywiście widac bardziej paluchy ale jednak dużo przyjemniej takie fronty się czyści ;) przynajmniej z mojego doświadczenia :)

Lecę spać :) spróbuję wejść na chwilkę jutro jak nie padne po wizycie na budowie :D jutro ogarniamy teren wokół budynku więc się pewnie nieźle dotlenie.

Edytowane przez TwoOfUs