Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to została by opcja z tapetą za konsolką, czyli 3.

Chociaż mi się naprawdę podoba za skrzynią (2) buuuu co tu zrobić

Zakazać wieszania kurtek? Może starą metodą buty i kurtki zostawiamy przed drzwiami a do środka przyjmuje tylko eleganckie płaszcze koniecznie pasujące do tapetki :lol:

muszę wykoncypować miejsce na dodatkowy wieszak...

A jak dla mnie dziwnie wygląda konsolka i lustro za drzwiami, więc jedna opcja odpada.

Kolejny głos na 3, albo zrobić 2 pasy tapety, czyli 2+3 - będzie wilk syty i owca cała (jak mawiała chemica w podstawówce - i dopiero teraz znalazłam życiową sytuację, która to obrazuje :lol2::lol2::lol2:)

Ale to zależy jak duży jest wiatrołap i czy nie byłoby to za wiele.

podobne tapety widziałam tutaj http://www.tapety-artfunk.ig.pl/webcm/tapety_tematyczne

moja jest trochę bardziej współczesna, tzn gazety są bardziej współczesne nie takie retro obrazki. Ale jest kupiona w pierwszym lepszym francuskim sklepie więc nie jest jakiejś markowej firmy :). Jak ktoś chce mogę przywieźć w lipcu do polski, była dość tania w porównaniu z tymi ze strony.

Czy mówisz o ten pierwszej tapecie?

Jak tak to normalnie na rękach będę Cię nosic;)

Ile ja się nabiegałam po polskich sklepach i totalnie nic.

Jaki jest koszt tej tapety?

I jeszcze jesteś z Mazowsza:)

A dokładnie skąd jeżeli można wiedzieć?

szkoda tej kosolki z lustrem za drzwiami, tu pasuje idealnie, po wejściu do domu klucze ladują na konsoli lub w szufladzie, a wychodząc z domu ostatnie, szybkie spojrzenie w lustro. Tylko ze tapeta wtedy powinna byc na calej ścianie z drzwiami. A plasze powinny mieć miejsce w szafie, nie wisiec na wierzchu bo zaburzaja przestrzeń, zaraz do tego dolącza buty i bałagan gotowy :)

Ojej powstał nam mały bałagan bo drzwi które są na zdjęciu to drzwi do pokoi (na dom). Kamerka stoi w drzwiach wejściowych czyli patrzymy jak by od wejścia. No nie uwzględniłam tego :D

monia77w1

Ja mam tą tapetę

http://www.infloral.pl/murator/tapeta.JPG

Kupiona za 12euro rolka ma wymiary 0,53x10m, z tym że ona nie ma powtarzalnego wzoru tzn powinno się przykleić jeden pas dekoracyjny my ustaliliśmy że da się przykleić dwa i nadal wygląda to dobrze więc nam pasuje, ale jak chcesz wytapetować całą ścianę to nie wiem czy będzie to fajnie wyglądało.

No i jestem z okolic warszawy w każdym razie w lipcu :D

beap Przy drzwiach wejściowych się nie da, bo tam prawie nie ma ściany :D drzwi zajmują prawie całą szerokość plus skrzynka z bezpiecznikami.

Tapetę mogę umieśić tylko na tych dwóch ściankach co na wizualce. Będzie ją widać po wejściu do domu. Drzwi na wizu to drzwi na pokoje :)

Mi się chyba najbardziej podoba opcja z tapetą po lewej i skrzynią pod nią bo widać wtedy najwięcej tapetki i drzwi nie przeszkadzają jak się stoi przed lustrem :) ale wersja 3 też jest ok. Wieszak niestety muszę gdzieś wcisnąć bo po pierwsze do mnie czasem przychodzą klienci no i muszą się mieć gdzie powiesić, a po drugie bo ładny :D

zosik na obu ścianach to chyba za dużo bo wyjdzie jak w tej kibelkowej inspiracji :lol2:

monia77w1 pozamiataj w skrzynce bo się poczta nie mieści :D

ach i witam kasiorka w moich szarych progach :)

odpowiedz poleciała

A teraz informacje z ostatniej chwili. Poleciałam dziś do tutejszej castoramy z myślą zakupu wybranych już wcześniej kranów no i oczywiście kranów nie było :evil: będę musiała poszukać w jakiejś innej. Ale oczywiście nie wróciłam z pustymi rękoma. Zakupiłam gałki do drzwi :eek: miały być klamki ale gałki jak mi wpadły w oko to już nie chciały wypaść i wyszliśmy razem :lol:

Są czarne ze szlifowanego szkła. Może niezbyt praktyczne ale jakoś tak mnie zauroczyły :wiggle: przynajmniej pies nie da rady ich otworzyć.

http://www.infloral.pl/murator/galki.jpg

Edytowane przez TwoOfUs

A tutaj były dokładnie czarne i przeźroczyste :D

Kiedyś marzyły mi się właśnie takie przeźroczyste ale jak zobaczyłam te czarne to już innych nie chce. Mam nadzieję że fajnie zgrają się w domku, będzie trochę czarnych gadżetów i chyba wybierzemy proste białe drzwi.

Dzisiaj jedziemy na poszukiwania tych nieszczęsnych kranów. Mam nadzieję że tym razem wrócę z tym co trzeba ;)

monia77w1 tapetki kupione w kwestii przekazania zgadamy się na koniec czerwca