TwoOfUs 31.05.2012 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Rzeczywiście te Ikea wyglądają na BIAŁE tylko nie wiem czy podoba mi się ta śrubeczka w środku. Ja też tak teraz patrzę na wizki to białe i srebrne jednak najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.05.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Właśnie znalazłam kilka ale one nie są białe BIAŁE tylko ivory w większości. No i podstawowe pytanie czy porcelana do mnie pasuje i czy nie ma problemu z gałkami przy ciężkich szufladach 80cm szerokości? trzeba dawać wtedy dwie? Two jest problem, dlatego ja przy większych szufladach mam uchwyty zamocowane w poziomie, a gałki przy mniejszych. Istnieje ryzyko, że jak masz jedną rękę zajętą, to będzie trudno Ci otworzyć szufladę z dwoma gałkami. Aga [/b] a twoja porcelana jaki ma odcień? jest bardzo kremowa? Jest kremowa, ale ja taką chciałam;) Na pewno białe też są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 31.05.2012 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Właśnie doczytałam też, że dwie gałki negatywnie wpływają na mechanizm szufladowy bo jednak zawsze za którąś pociąga się mocniej/częściej za to uchwyty równomiernie rozkładają siłę na oba mechanizmy.Czyli jak by nie kombinował muszę mieć miks gałek i uchwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.05.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Racja:yes: Czyli miksik wskazany:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanbru 31.05.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A gdzie takie ptasie wieszaczki można zakupić? Planuję bowiem w przedsionku zaraz po wejściu taką naklejkę na ścianę drzewo i między gałązkami mogłabym takie ptaszki zamontować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 31.05.2012 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 sanbru Wieszaczki znalazłam na allegro niestety nie pamiętam u jakiego sprzedawcy ale może wieczorem mąż sprawdzi na swoim koncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 01.06.2012 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Wczoraj wieczorem przegadałam z małżem kwestię uchwytów bardzo rozwijająca to była rozmowa. Ja paplałam, mąż przytakiwał Do górnych szafek na pewno weźmiemy ceramiczne gałki, muszę tylko poszukać jakiś czysto białych i z elementem metalu w chromie lub starym srebrze. Nad dolnymi szufladami jeszcze muszę pomyśleć. Albo będą podłużne uchwyty czyli 3 na którą wszyscy głosowali albo też gałki, co by pies miał utrudnienie Muszę tylko na żywo ocenić czy taka gałeczka nie będzie za mała do szuflad 80cm. Na budowę doszły też grzejniki rodzice widzieli i mówią że ładne, nawet czarny im się podobał Teraz musimy umówić się z panem na montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.06.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Ja paplałam, mąż przytakiwał :rotfl: To tak jak u nas:lol2: Muszę tylko na żywo ocenić czy taka gałeczka nie będzie za mała do szuflad 80cm. No właśnie dla nas była ciut za mała i dlatego w większych szufladach mam uchwyty, a w mniejszych gałki:yes: Na budowę doszły też grzejniki rodzice widzieli i mówią że ładne, nawet czarny im się podobał Teraz musimy umówić się z panem na montaż. Super news:cool: Mam nadzieję, że foty będą po montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 01.06.2012 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Tak z innej beczki Czy któraś z was dziewczyny natknęła się może podczas swoich poszukiwań na trójnóg podstawę do lampy. Mam abażur do którego potrzebuję takiej podstawy http://www.meble.vox.pl/get_img.php?katalog=images/zdjecia&px=410&plik=1860427_lampa-Casablanca.jpg albo nawet takiej, grunt żeby były trzy nogi http://www.johnnyjanosik.pl/1827-3196-thickbox/lampa-trojnog-duzy-abazur-bialy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 01.06.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 TwoOfUs, ja niestety niogdy nie natknęłam się na samą podstawę, ale na lampę http://www.customform.pl/Sklep/podlogowe/Tripod-Floor,2,0,17,100.htm. Sama się nad nią zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.06.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Two same lampy bez abażurów sprzedaje RH, ale takie czysto na 3 nogach to nie ma... Jest coś takiegohttp://sklep.romantic-home.pl/product_info.php?cPath=45&products_id=576 ewentualnie zobacz sobie całą resztęhttp://sklep.romantic-home.pl/index.php?cPath=45&osCsid=f720b4ae458452cf31e8f8a707fedd7b&sort=2a&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 01.06.2012 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Właśnie ja też tylko całe lampy widuję ale miałam nadzieję ze może ktoś inny coś widział Jak się nie znajdzie trzeba będzie całą kupić i abażur podmienić Lecę popatrzeć co wkleiłyście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.06.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Two też z abażurem niestety...http://www.meble.vox.pl/artykuly-dekoracyjne/oswietlenie/pw/lampa-podlogowa-nave,13642/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 01.06.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 (edytowane) Z gałeczkami widzę że masz już obmyślane i dobry kierunek, czarne były by za dużym akcentem - a biel plus chrom - baja Sama powinnam zacząć szukać Byłam w naszym największym sklepie z meblami w Kielcowie - bo miałam 20 minut do odebrania Oskara z przedszkola (nic, kompletnie mi się nie spodobało ) znalazłam za to obraz - w tematyce w jakiej Ty teraz tworzysz ten swój nowy. Sama nie wiem jak się do niego ustosunkować..........- przyklejony instrument jest na pewno niespotykanym dodatkiem Ale fajne są te wystające motywy, nutki były na tej górnej płaskiej części - która też troszku odstawała. Nie wiem czy się przyda, czy będzie ciekawostką czy powodem do śmiechu - wklejam Nie widać dobrze nutek bo pani prawie by mnie dorwała i musiałam uciekać http://i2.fmix.pl/fmi685/3c53d7e7002057384fc90f3d Jak coś daj znać to usunę Miłego wieczorku Edytowane 1 Czerwca 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 01.06.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Two, i wyszperałaś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 01.06.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Właśnie doczytałam też, że dwie gałki negatywnie wpływają na mechanizm szufladowy bo jednak zawsze za którąś pociąga się mocniej/częściej za to uchwyty równomiernie rozkładają siłę na oba mechanizmy. Czyli jak by nie kombinował muszę mieć miks gałek i uchwytów. Dokładnie to samo powiedział mi stolarz dla tego mam po jednej gałce przy szufladach:yes: Two ja podchodzę praktycznie do tematu ( przy dzieciach już tak mam) im mniej zakamarków i udziwnień tym łatwiej uchwyt utrzymac w czystości ja w obecnej kuchni mam jakiś frezik i uwierzcie prawie codziennie wydubuje z nich jaieś resztki bo np mój syn mając brudne łapiki idzie sobie po napój i gałeczka uwalona:yes: a ciężko się to wydłubuje Więc myśle ze warto o tym pomyśleć a nie tylko o wyglądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 04.06.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Two a gdzie Ty się podziewasz? Mam prośbę - jeśłi byś jeszcze była w jakimś sklepie płytkowym tam u siebie, nie spytałabyś się o moje płytki do holu? - może mają gdzieś w jakimś małym sklepiku 8 ostatnich paczuszek? EMIL CERAMIKA FASHION TRENDY 60/60 LAPPATO Albo może udałoby Ci się znaleźć coś podobnego? Moja szachownica wisi na włosku Buziaki zostwiam i wracaj do nasz szybciutko Edytowane 4 Czerwca 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 04.06.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Ja też uważam, że podczas urządzania kuchnia trzeba wziąść pod uwagę utrzymanie czystości. Wszelakie freziki są przynajmniej dla mnie nie do zaakceptowania. Prosto, bez zakamarków żeby szybko szmatą trzepnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 04.06.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Mirelko to na mnie z moimi błyszczącymi frezikami patrzysz jak na wariata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.06.2012 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Two, i wyszperałaś coś? Nawet coś sensownego wyszukałam dziękuję Wam dziewczyny za pomoc, szczególnie Tobie Aniu bo teraz już wiem gdzie tego szukać Two a gdzie Ty się podziewasz? Mam prośbę - jeśłi byś jeszcze była w jakimś sklepie płytkowym tam u siebie, nie spytałabyś się o moje płytki do holu? - może mają gdzieś w jakimś małym sklepiku 8 ostatnich paczuszek? EMIL CERAMIKA FASHION TRENDY 60/60 LAPPATO My cały weekend spędziliśmy na projektowaniu podłogi W tym tygodniu wchodzą fachowcy i będą powoli zaczynali układać płytki http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-427623.gif. Na razie przygotują podłoże i uprzątną pozostałości po poprzednikach, ale od przyszłego tygodnia prace nad podłogą ruszą już pełną parą Siedzieliśmy więc większość weekendu nam rozplanowaniem układu płytek. Skąd zacząć, w którą stronę i z jakim wzorem no i oczywiście jeszcze dylatacje http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thinking/smileys-thinking-854927.gif Tyle tych pytań i wątpliwości było i wersji wyszło nam chyba z 5. Ostatecznie w salonie i kuchni mają być kwadraty a w pozostałej części proste ułożenie z przesunięciem o 1/4. Mam nadzieję, że wyjdzie fajnie Najwięcej problemów sprawia ta dylatacja bo wychodzi nam w połowie salonu więc ułożenie na mijankę, które zakładaliśmy na początku, okazało się niemożliwe. http://www.infloral.pl/murator/szczegoly_podloga_1.png http://www.infloral.pl/murator/szczegoly_podloga_2.png Co do Twojej szachownicy Admete, wysłaliśmy już zapytanie do naszego sklepu, zobaczymy co odpowiedzą. Podobnych płytek niestety tutaj nie widziałam W naszym rejonie króluje terakota i wszelkie brązy, szarość rzadko widać na wystawkach. Karolku, Mirelko Chyba pójdziemy w ceramiczne gałki, więc nie będzie problemów z zakamarkami do czyszczenia Ale dobrze, że zwróciłyście na to uwagę bo chociaż u mnie dzieci na razie nie ma to przecież czasem gotuje mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts