Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to fajnie, że Wam się moje maziaje podobają :D Ja mam nadzieję zachwycić się na urlopie w PL :cool:

A dzisiaj panowie mają już wszystko pozakrywać kartonami. Podobno podłoga cała zafugowana i umyta. Tata miał podjechać pstryknąć fotki ale nie wiem czy zdąży przed zakryciem całości.

Panowie ruszają z naszą małżeńską łazienką. Wczoraj mieliśmy konferencję do 23 :eek: Obgadaliśmy wszystkie szczegóły i dziś ma ruszać hydraulik. Musi nam lekko przesunąć odpływ WC bo wyszedł za blisko ściany i niestety trzeba będzie przełożyć kawałek podłogówki bo okazało się że odpływ liniowy wychodzi niesymetrycznie :) a żeby było pięknie i symetrycznie trzeba niestety trochę odkuć.

Niestety pojawił się też mały problem. Prawdopodobnie wyjdzie nam różnica wysokości 1,5-2cm między podłogą w łazience a w w sypialni :( Pewnie będzie trzeba tam wstawić jakiś próg. Na razie zupełni nie mam pomysłu jak to rozwiązać.

Two - ja tam widzę że podłoga wyszła zaj...ście!!!!!

Wieszak na ręcznik - piękny piękny :yes: - ale jakbym nawet kupiła kinkiety , oczywiście przy rabacie 50 % :lol2: a najlepiej 90 % :lol2:

to wtedy ręczniki na kaloryfer a papier na półkę z geberitem na długi długi czas :lol2:

No chyba że uda Wam się wynegocjować te ceny - trzymam dalej za nie kciuki :lol:

Z progiem nie pomogę - nie mam pomysła :(.

Ale piszesz że to jeszcze nie jest pewne?

Narendil, Drop, Admete dzięki za podłogę :hug:

Natalia, Aga

Różnica wysokości na pewno jakaś wyjdzie, tylko na razie nie wiadomo ile dokładnie cm to będzie. Wszystko okaże się przy układaniu płytek w łazience bo niestety to łazienka wychodzi wyżej i to trochę niedobrze :(

W sumie to nikt tutaj nie nawalił, jeżeli szukać winnych to tylko my bo nie pomyśleliśmy zawczasu o tym odpływie poziomym i teraz trzeba kombinować ze spadkami i głębokością.

Z listwami już się pogodziłam. W sypialni będą panele więc tak czy inaczej jestem na nie skazana. Mam tylko obawy czy taka 2cm różnica wysokości nie będzie odczuwalna przy chodzeniu, czy np nie będziemy się potykać?

Wieszak na ręcznik - piękny piękny :yes: - ale jakbym nawet kupiła kinkiety , oczywiście przy rabacie 50 % :lol2: a najlepiej 90 % :lol2:

to wtedy ręczniki na kaloryfer a papier na półkę z geberitem na długi długi czas :lol2:

:lol2: to chyba ja też muszę nad taką półeczką pomyśleć :lol2: nawet z rabatem ten zestaw łazienkowy może być dość wyczerpujący dla naszego nadwyrężonego budżetu.

Myślę że 2 cm to nie wiele

gdybyś miała w sypialni wykładzinę pewnie byś to zgubiła

Mam jeszcze nadzieję, że może wyjdzie ciut mniej nić te 2cm, ale dla mnie już to wydawało się dość dużo.

Wykładzina odpada, chociaż miło rano stawać stopą na czymś miękkim, ale zarobiła bym się z usuwaniem z niej kłaków :) zresztą panele już kupione :)

Poleciałam popatrzeć na te listwy niwelujące jak pisała Aga i rzeczywiście wychodzi, że 2 cm to jednak nic strasznego, da się to zamaskować tylko muszę poszukać jakiejś znośnej wizualnie tej listwy.

Two, ale z której strony będziesz miała wyżej? Od sypialni, czy od łazienki?

Podłogę w łazience mam teraz (i będę mieć) o 2 cm niżej niż w przedpokoju. I powiem Ci, że nic się nie odczuwa.

:cool: jedynie wodospad może być efektowniejszy jak się mąż pod prysznicem zapomni :lol2:

:lol2: :lol2:

Two takiej różnicy poziomów się nie odczuwa :no: Wierz mi , wiem co mówię :yes: U nas taki próg wyszedł między salonem i korytarzem i cóż muszę to przeżyć :yes:

A zapomniałam napisać,że podłoga mi się bardzo podoba :cool: