Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

Ależ fenomenalne wizualki Two:jawdrop::jawdrop: Będzie przepiękna, nietuzinkowa łazienka. Ja bym wzięła zolę, bo mugaty są wszędzie:D

Czerwoną wannę można zamówić, prawda? Jak brałam swoją w Baleximie, to mogłam wybrać dowolny kolor, oczywiście za dopłatą.

Podłoga pod wanną bardzo pasuje i moim zdaniem powinna zostać.:yes:

U nas dzisiaj było chłodniej tylko o jeden stopień niż w Rzymie.Totalny ukrop:sick:

Miłego tygodnia:D

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Two Twoje wizualizacje są tak przemyślane że nic już zmieniać nie potrzeba.

Rozbroiły mnie czerwone korale wystające z szuflady :rolleyes:

I co tu można wtrącić jak stroi tam ta zaje....sta CZERWONA WANNA

Jest fenomenalna :o............

Co do płyteczek ja nie mam rozeznania między nimi.

Ale jak Aga pisze, mugaty się przewijają często, więc może te drugie?

A nie ma przypadkiem takich czerwonych żarówek :lol2:

Miłego dzionka :hug:

tą szafke podumywalkąwą skądś kojarzę :rotfl: pięknie Ci wyszła :yes:

gdzieś Ty wyczaiła taką czerwona wannę?? sa w realu takie, czy tylko machnęłaś czerwoną do wizualek??

do tego komina to zola by pewnie bardziej pasowała niż mugaty, ale mugaty są bardziej eleganckie wg mnie, chyba nie pomoge w wyborze:D

Szafka mocno zapadła mi w pamięci :cool: Wanna będzie czerwona :yes: miała być czarna ale przy tych płytkach wyglądała ponuro więc stanęło na czerwień :wiggle: mężowi się bardzo podoba :lol2:

Z płytkami mam dokładnie takie wątpliwości. Wydaje mi się, że mugaty będą zbyt błyszczące w zestawieniu z cegłą na kominie stąd pomysł na zole, tylko nie widziałam jej na żywo i nie wiem czy ładna jest ta jej matowość :)

Ależ fenomenalne wizualki Two:jawdrop::jawdrop: Będzie przepiękna, nietuzinkowa łazienka. Ja bym wzięła zolę, bo mugaty są wszędzie:D

Czerwoną wannę można zamówić, prawda? Jak brałam swoją w Baleximie, to mogłam wybrać dowolny kolor, oczywiście za dopłatą.

No i do zoli skłaniam się coraz bardziej :wiggle: A wannę tak jak piszesz w Baleximie można zamówić w dowolnym kolorze z palety :yes: a gotowca znalazłam tutaj

No no :)

Ależ się pięknie zapowiada!

:cool:

Two Twoje wizualizacje są tak przemyślane że nic już zmieniać nie potrzeba.

Rozbroiły mnie czerwone korale wystające z szuflady :rolleyes:

Bardzo dziękować :oops: koraliki dla dodania koloru ;)

I co tu można wtrącić jak stroi tam ta zaje....sta CZERWONA WANNA

Jest fenomenalna :o............

:lol: a ja myślałam, że powiecie że oszalałam.

A nie ma przypadkiem takich czerwonych żarówek :lol2:

:lol2: to bym dopiero miała 'klimatyczną; łazienkę.

Two, wizualki niezmiennie zachwycające - nie dziwię się, że renderowały się tak długo. Wypieszczone w każdym szczególe! Wyłamię się natomiast z ogólnych zachwytów nad czerwoną wanną - podoba mi się kompozycyjnie na obrazku (uwielbiam kolor czerwony!), ale wyobraziłam sobie kąpiel w takiej wannie... Nie, jednak nie mogę sobie tego wyobrazić, zbyt dużo horrorów naoglądałam się w życiu ;).

Two, z wizualkami jak zwykle trzymasz poziom - korale wystające z szuflady rozbrajające! Świetnie wyszło Ci to połączenie eleganckich elementów (wanna) z lekkim industrialem (żarówki) :yes:

Wiesz co, może faktycznie lepsze byłaby tutaj zola - mugaty mogą się trochę gryźć z matowością cegły.

Kochana, a nie myślałaś żeby ciemne deseczki na podłodze ułożyć w tę jakby drabinkę? Tak jak już masz na dole?

Majeczka, Anetko, Karolka :hug: baaardzo dziękuję

Two, przynoszę Ci nie-mugaty w łazience Spirei: Tubądzin Zień seria Barcelona Sant Marti 1

Niestety te nie przejdą :( Mąż ogólnie sceptycznie podchodzi do tego typu płytek. Vivesy przeszły tylko dlatego, że mają fazowane brzegi. A w ogóle to ja marzyłam o Ascotach ale ta cena :cry: musiała bym na nie czekać do przyszłego roku jak nie dłużej.

czy ty Two przekonana jesteś do takiej umywalki?

Moim zdaniem tylko ładnie wygląda ( bez urazy dla właścicielek takowych), ale myje się w niej tak jak w miseczce. No ja takie miałam wrazenia;)

Natalko, fajnie że łazieneczka Tobie też się podoba. Decyzja o umywalce jeszcze nie podjęta :) najpierw pooglądamy coś na żywo. Ta po prostu pasowała mi kształtem do klimatu łazienki ;)

Na pewno będzie jakaś nablatowa ale nic konkretnego na razie nie znalazłam .

Two, wizualki niezmiennie zachwycające - nie dziwię się, że renderowały się tak długo. Wypieszczone w każdym szczególe!

Dziękuję za komplementy dla wizualek :) Widziałam u Majeczki Twoje zestawieni kuchni z wizu i w realu :) super, wyszło identycznie jak na wizu :)

Wyłamię się natomiast z ogólnych zachwytów nad czerwoną wanną - podoba mi się kompozycyjnie na obrazku (uwielbiam kolor czerwony!), ale wyobraziłam sobie kąpiel w takiej wannie... Nie, jednak nie mogę sobie tego wyobrazić, zbyt dużo horrorów naoglądałam się w życiu ;).

:lol2: :lol2: t

Dobrze, że ja nie mam takich doświadczeń i horrorów nie oglądam. Za to u mojego miśka, gładkie białe prostokąciki nie przejdą bo kojarzą się z masarnią i scenami z "piły"

Wiesz co, może faktycznie lepsze byłaby tutaj zola - mugaty mogą się trochę gryźć z matowością cegły.

Kochana, a nie myślałaś żeby ciemne deseczki na podłodze ułożyć w tę jakby drabinkę? Tak jak już masz na dole?

Dokładnie o tym samym myślę :yes: Jak będziemy na miejscu zobaczymy ile nam tych płytek zostało i czy da się ułożyć je w drabinkę. Część z tego co zostało to połówki i łatwiej było by wykorzystać je w tradycyjnym wzorze na mijankę więc na próbę ułożyliśmy tak na wizu, ale jak się okaże, że mamy wystarczająco dużo całych to będzie drabinka :)

Do zoli skłaniam się coraz bardziej :yes: szczególnie, że potwierdzacie moje przypuszczenia. Do cegły jednak mugat za błyszczący.

Czy to oznacza, że powstanie podczas Waszego pobytu w PL? :)

:no: raczej pan się nie wyrobi w te dwa tygodnie. Płytki zamówimy dopiero po przyjeździe, musimy dobrze pomierzyć ścianki kolankowe przed zamówieniem więc zanim dojdą będzie trzeba trochę poczekać. Ale mamy już wizki i gotowy plan więc będzie można omówić wszystkie szczegóły i dopracować podłączenia hydrauliczne pod wannę i mam nadzieję do jesieni łazienka będzie gotowa :)

czerwona wanna- :jawdrop:CZADDDD a w ogóle to piękna łazienka się szykuje:yes:

dla mnie też Zola.

Dziękuję Mrówko :hug: i kolejny głosik na zole, no to chyba przegłosowane :)

Edytowane przez TwoOfUs

Dostałam właśnie kilka fotek z placu boju :)

Stoi już ścianka prysznicowa w łazience i położone są białe płytki za prysznicem, no i oczywiście zamontowany odpływ :) Teraz pora na podłogę i obłożenie ścianki czarnym dekorem. Musimy jeszcze dzisiaj domówić listwy dekoracyjne do wykończenia płytek bo sklep nie miał wystarczającej ilości na stanie.Okazało się też, że źle policzyliśmy i zabrakło 4 białych płytek, które też trzeba dokupić.

http://www.infloral.pl/murator/lazienkanasza7294.jpg

http://www.infloral.pl/murator/lazienkanasza7299.jpg

http://www.infloral.pl/murator/lazienkanasza7298.jpg