TwoOfUs 24.07.2012 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 (edytowane) Two a jaki Wy zakładacie termin przeprowadzki ... macie jakiś plan ??? Planu nie ma poza tym że do nowego roku musimy się wyrobić Może koniec października albo listopad będzie już realny ale to się okaże zależnie od tego jak będą wyglądały postępy i terminy kolejnych prac. Musimy jeszcze wykończyć ścianki kolankowe na poddaszu i zamocować tam grzejniki. Czekamy na wycenę i wyznaczenie terminu montażu drzwi wewnętrznych i parapetów. Nie ma też jeszcze ogrodzenia. W czwartek mamy spotkanie z Panem od płotów i mam nadzieję uzgodnimy jakąś wspólną dogodną wersję Tak więc jeszcze dużo pracy przed nami nie wspominając o malowaniu ścian, układaniu paneli na poddaszu i oczywiście o kuchni na którą na razie nie ma kaski w każdym razie już zapisałam sobie w folderze "mój przyszły dom" ja też mam taki "inspiracje na przyszłość" : Edytowane 24 Lipca 2012 przez TwoOfUs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 24.07.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Two, fotele jakby stworzone dla tej wnęki. Superowo wyglądają, nawet w tej ich wysłużonej i obdartej postaci Dzięki - nie dopatrzyłam:oops: w każdym razie już zapisałam sobie w folderze "mój przyszły dom":) Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 24.07.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 ja też mam taki "inspiracje na przyszłość" : [ Ja też No powiedzcie same: czy my nie jesteśmy wariatki? Jeszcze jeden dom nieskończony, a my już planujemy kolejne Inna sprawa, że te "inspiracje na przyszłość" trzeba czytać jako "jak wygram w totka to..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 24.07.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 No powiedzcie same: czy my nie jesteśmy wariatki? Jeszcze jeden dom nieskończony, a my już planujemy kolejne Hehe, ale ile potem zaoszczędzonego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 24.07.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Wnęka wygląda jakby była specjalnie pod fotele robiona Fajne mi się numerki trafiły przez całą szkołę miałam 11 albo 12 na liście obecności No popatrz jak mi się dobrało! A na odkurzacz to długo trzeba czekać? rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.07.2012 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Hej Two Kurka chwilkę mnie nie było a u Ciebie takie cuda:eek: Kinowe fotele są świetne i fajnie się wpisały:wiggle: Drabinkowa podłoga wyszła cudnie, baterie Tres są śliczne. Na pewno będziesz zadowolona z jakości. Pikowane płyteczki są piękne- tez o nich myślałam:lol2: Aaaa zapomniałabym - wzór parapetów najlepszy- też bym go wybrała. Na pewno znajdziecie podobne listwy. Ale chata Wam się zapowiada:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 29.07.2012 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Two fotele kinowe wyglądają jak na swoim Szkoda że nie widziałam ich na żywo I co udało Wam się zobaczyć podczas pobytu??? Buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 02.08.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam się i ja! Przeleciałam już twój wątek, ale zamierzam go dzielnie przeczytać od A do Z. Zapowiada się piękny dom! Boska kuchnia i łazienka na dole a wizualizacje wymiatają! Mam pytanie czy bateria umywalkowa w WC ta na wizu to jakaś konkretna czy tylko przypadkowa? Wiesz jak się nazywa???? I jeszcze umywalka.... Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez Nesska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 02.08.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Two jak tam postępy prac w domku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 03.08.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Przyszłam się pozachwycać Jesteś Two w Polsce czy wróciliście do Italii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 03.08.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Halo, halo! Co tam słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 06.08.2012 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Jesteśmy z powrotem Jedni już tęsknią... http://www.infloral.pl/murator/psisko3.JPG inni delektują się spokojem i ciszą własnych kątów... http://www.infloral.pl/murator/kot4.jpg Trochę pozałatwialiśmy, aczkolwiek tak jak wcześniej pisałam, glazurnicy byli na innej budowie więc szałowych postępów nie było Dodatkowo Miśkowi trafił się chyba najcięższy tydzień w pracy więc miał bardzo mało czasu na budowlane sprawy. Mimo wszystko, jak pisałam, udało nam się spotkać ze stolarzem i wybrać wzory parapetów i listew. Oddaliśmy też do wyceny drzwi wewnętrzne. Jedną kalkulację, drzwi Dooria Addera już mamy. Czekamy jeszcze na wycenę drzwi Polskone bo tam Miśkowi wpadł w oko wzór Sempre lux. Znalazł się też czas żeby przeliczyć i rozplanować dokładnie pstryczki, które przywieźliśmy z FR. Na szczęście wystarczy ich na cały parter, nawet z lekkim zapasem więc może uda się dać je też na górnym korytarzyku. Czyli ostatecznie nie musimy uruchamiać zagranicznych kontaktów ani pruć ścian . Mamy do przełożenia tylko dwa przełączniki w sypialni, tak by oprawki pstryczków zmieściły się obok siebie. Mieliśmy też długą przeprawę z zakupem kratek wentylacyjnych, o czym później W międzyczasie, gdy my spotykaliśmy się z kolejnymi specami i sprzedawcami kratek, na budowie hydraulik zamontował grzejniki ale... oczywiście zapomniałam pstryknąć fotki Mam nadzieję, że mama coś podeśle razem z fotami zamontowanych sanitariatów. W tym tygodniu Panowie z powrotem na budowie. Kończą WC, fugują naszą łazienkę i będą montowali ceramikę Uwaga dla wszystkich, którym podoba się Roca Gap. Kupcie zawczasu dobry stelaż pod ten kibelek, najlepiej ten produkcji Roca bo potem jest dużo kłopotu z przerabianiem My mieliśmy zamontowany już zwyczajny stelaż geberita gdy zachciało nam się stojącego Gapa i teraz musimy się męczyć z dostosowaniem go za co panowie oczywiście dodatkowo pobiorą pieniążki a gdybyśmy zorientowali się wcześniej mogło by być nawet taniej no odpowiedni do Gapa stelaż był 300zł tańszy od geberita Poza tym domek robi się coraz bardziej 'domowy' aż żal go nam było zostawiać na kolejne 3 miesiące. Po ustawieniu foteli i stołu wydaje się prawie do zamieszkania, ale prawie robi różnicę więc przed nami jeszcze daleka droga. A tutaj inwestor usadowiony wygodnie w fotelu obmyśla plan działania... http://www.infloral.pl/murator/inwestor.JPG Przez najbliższe 3 mies. powstanie, mam nadzieję ogrodzenie, o czym obszerniej napiszę jeszcze później, podbitka i parapety zewnętrzne no i w końcu zostaną zamontowane ostateczne drzwi wejściowe Z tynkami zewnętrznymi pewnie już w tym roku nie zdążymy ale mam nadzieję, że chociaż środek będzie w pełni ogarnięty a jak już zamieszkamy to wszystko pójdzie szybciej Przepraszam za giga posta w przerwie nadrabiania Waszych wątków napiszę jeszcze coś o ogrodzeniu i kratkach no i oczywiście wkleję fotki A tak nas przywitała Italia... http://www.infloral.pl/murator/zaoknem1.JPG http://www.infloral.pl/murator/zaoknem2.JPG Pomijając wczorajszy 7 godzinny brak prądu i pożar na polach po drugiej stronie drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 06.08.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Yupiiii - Two wróciła - będzie się działo!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 06.08.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Two, masz jedne z najpiękniejszych płytek na świecie!!!! Te "pikówki" są oszałamiające!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W ogóle dech zapierają Twoje wizualizacje, precyzja, mistrzostwo detalu i fakt, że Ty to wszystko wcielasz po prostu w życie!!!! No i masz przecudne, przepiękne kocie i psie mordeczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.08.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 o matko Cieszę się, że tak dużo nie jest naklepane to i łatwiej nadrobić Cudne dodatki do łazienki Inwestor ylygancki Sierści cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 06.08.2012 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam się i ja! Przeleciałam już twój wątek, ale zamierzam go dzielnie przeczytać od A do Z. Zapowiada się piękny dom! Boska kuchnia i łazienka na dole a wizualizacje wymiatają! Mam pytanie czy bateria umywalkowa w WC ta na wizu to jakaś konkretna czy tylko przypadkowa? Wiesz jak się nazywa???? I jeszcze umywalka.... Witam gorrrąco ceramika na wizkach to Roca seria Gap bateria to Axia ale my ostatecznie wybraliśmy Tres retro była na fotkach z pikowaną płytką. Yupiiii - Two wróciła - będzie się działo!:) Oj mam nadzieję, że będzie. Końcówka jak zwykle cięgnie się najdłużej a ja już nie mogę doczekać się końca i przeprowadzki Za kolejne 3 miesiące zaplanowana następna wizytacja w Pl więc będę mocno poszukiwała tutaj wszelkich dodatków, lamp itp W tym tygodniu ma już być gotowa do odbioru bateria Signorini do naszej łazienki na co czekam niecierpliwie Two, masz jedne z najpiękniejszych płytek na świecie!!!! Te "pikówki" są oszałamiające!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W ogóle dech zapierają Twoje wizualizacje, precyzja, mistrzostwo detalu i fakt, że Ty to wszystko wcielasz po prostu w życie!!!! No i masz przecudne, przepiękne kocie i psie mordeczki! Dziękuję Sharlotko a ja już na szybko zdążyłam zrobić mała rundkę po forum i widziałam że odkopałaś swój wątek lecę zerknąć co słychać o matko Cieszę się, że tak dużo nie jest naklepane to i łatwiej nadrobić Cudne dodatki do łazienki Inwestor ylygancki Sierści cudne Sierści dziękują, inwestor też Z tym klepaniem obiecuje zaraz nadrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 06.08.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Two fajowo że już jesteś super że udało się tyle załatwić fajnie jakby doba miała tak z 5 godzin więcej wtedy wszytsko udałoby się zrealizować mężulek jak ta lala;) a 3 miechy miną że nawet sie nie zorientujesz buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.08.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Hej Two, witamy po przerwie Widzę, ze wszystko do przodu, przestojami się nie przejmuj- tak bywa na budowie. Futrzaki słodziaki, a inwestor ma... oryginalną urodę Szkoda, że najciekawszego nie widać Fotki z Italii obłędne:rolleyes: Buziaki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 07.08.2012 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Fajnie, ze już jesteś Z tym WC to jest tak, że dla każdej marki stojącej jest niższy stelaż, bo ja też rozpatrywałam stojący. Jednak będzie Gapa wisząca Pomyślałam Two, ze ty cały rok masz wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 07.08.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Ależ ty masz pięknego tego rudzielca:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts