Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę rustykalnie,odrobinę glamour, ciut barokko :)

Recommended Posts

Two a jaki Wy zakładacie termin przeprowadzki ... macie jakiś plan ???

Planu nie ma :) poza tym że do nowego roku musimy się wyrobić ;) Może koniec października albo listopad będzie już realny ale to się okaże zależnie od tego jak będą wyglądały postępy i terminy kolejnych prac.

Musimy jeszcze wykończyć ścianki kolankowe na poddaszu i zamocować tam grzejniki. Czekamy na wycenę i wyznaczenie terminu montażu drzwi wewnętrznych i parapetów. Nie ma też jeszcze ogrodzenia. W czwartek mamy spotkanie z Panem od płotów i mam nadzieję uzgodnimy jakąś wspólną dogodną wersję :)

Tak więc jeszcze dużo pracy przed nami :) nie wspominając o malowaniu ścian, układaniu paneli na poddaszu i oczywiście o kuchni na którą na razie nie ma kaski :p

w każdym razie już zapisałam sobie w folderze "mój przyszły dom"

:) ja też mam taki "inspiracje na przyszłość" ::)

Edytowane przez TwoOfUs

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wnęka wygląda jakby była specjalnie pod fotele robiona :)

Fajne mi się numerki trafiły :) przez całą szkołę miałam 11 albo 12 na liście obecności :lol:

No popatrz jak mi się dobrało!

A na odkurzacz to długo trzeba czekać? rotfl:

Hej Two:) Kurka chwilkę mnie nie było a u Ciebie takie cuda:eek::eek: Kinowe fotele są świetne i fajnie się wpisały:wiggle:

Drabinkowa podłoga wyszła cudnie, baterie Tres są śliczne. Na pewno będziesz zadowolona z jakości. Pikowane płyteczki są piękne- tez o nich myślałam:lol2: Aaaa zapomniałabym - wzór parapetów najlepszy- też bym go wybrała. Na pewno znajdziecie podobne listwy. ;)

Ale chata Wam się zapowiada:jawdrop::jawdrop:

Witam się i ja! Przeleciałam już twój wątek, ale zamierzam go dzielnie przeczytać od A do Z. Zapowiada się piękny dom! Boska kuchnia i łazienka na dole a wizualizacje wymiatają!

Mam pytanie czy bateria umywalkowa w WC ta na wizu to jakaś konkretna czy tylko przypadkowa? Wiesz jak się nazywa???? I jeszcze umywalka.... :)

Edytowane przez Nesska

Jesteśmy z powrotem :)

Jedni już tęsknią...

http://www.infloral.pl/murator/psisko3.JPG

inni delektują się spokojem i ciszą własnych kątów...

http://www.infloral.pl/murator/kot4.jpg

Trochę pozałatwialiśmy, aczkolwiek tak jak wcześniej pisałam, glazurnicy byli na innej budowie więc szałowych postępów nie było :(

Dodatkowo Miśkowi trafił się chyba najcięższy tydzień w pracy więc miał bardzo mało czasu na budowlane sprawy.

Mimo wszystko, jak pisałam, udało nam się spotkać ze stolarzem i wybrać wzory parapetów i listew. Oddaliśmy też do wyceny drzwi wewnętrzne. Jedną kalkulację, drzwi Dooria Addera już mamy. Czekamy jeszcze na wycenę drzwi Polskone bo tam Miśkowi wpadł w oko wzór Sempre lux.

Znalazł się też czas żeby przeliczyć i rozplanować dokładnie pstryczki, które przywieźliśmy z FR. Na szczęście wystarczy ich na cały parter, nawet z lekkim zapasem więc może uda się dać je też na górnym korytarzyku. Czyli ostatecznie nie musimy uruchamiać zagranicznych kontaktów ani pruć ścian ;). Mamy do przełożenia tylko dwa przełączniki w sypialni, tak by oprawki pstryczków zmieściły się obok siebie.

Mieliśmy też długą przeprawę z zakupem kratek wentylacyjnych, o czym później ;)

W międzyczasie, gdy my spotykaliśmy się z kolejnymi specami i sprzedawcami kratek, na budowie hydraulik zamontował grzejniki ale... oczywiście zapomniałam pstryknąć fotki :lol: Mam nadzieję, że mama coś podeśle razem z fotami zamontowanych sanitariatów.

W tym tygodniu Panowie z powrotem na budowie. Kończą WC, fugują naszą łazienkę i będą montowali ceramikę :)

Uwaga dla wszystkich, którym podoba się Roca Gap. Kupcie zawczasu dobry stelaż pod ten kibelek, najlepiej ten produkcji Roca bo potem jest dużo kłopotu z przerabianiem :evil: My mieliśmy zamontowany już zwyczajny stelaż geberita gdy zachciało nam się stojącego Gapa i teraz musimy się męczyć z dostosowaniem go za co panowie oczywiście dodatkowo pobiorą pieniążki :( a gdybyśmy zorientowali się wcześniej mogło by być nawet taniej no odpowiedni do Gapa stelaż był 300zł tańszy od geberita :p

Poza tym domek robi się coraz bardziej 'domowy' aż żal go nam było zostawiać na kolejne 3 miesiące.

Po ustawieniu foteli i stołu wydaje się prawie do zamieszkania, ale prawie robi różnicę więc przed nami jeszcze daleka droga.

A tutaj inwestor usadowiony wygodnie w fotelu obmyśla plan działania...

http://www.infloral.pl/murator/inwestor.JPG

Przez najbliższe 3 mies. powstanie, mam nadzieję ;) ogrodzenie, o czym obszerniej napiszę jeszcze później, podbitka i parapety zewnętrzne no i w końcu zostaną zamontowane ostateczne drzwi wejściowe :)

Z tynkami zewnętrznymi pewnie już w tym roku nie zdążymy ale mam nadzieję, że chociaż środek będzie w pełni ogarnięty a jak już zamieszkamy to wszystko pójdzie szybciej :D

Przepraszam za giga posta :oops: w przerwie nadrabiania Waszych wątków napiszę jeszcze coś o ogrodzeniu i kratkach no i oczywiście wkleję fotki ;)

A tak nas przywitała Italia...

http://www.infloral.pl/murator/zaoknem1.JPG

http://www.infloral.pl/murator/zaoknem2.JPG

Pomijając wczorajszy 7 godzinny brak prądu i pożar na polach po drugiej stronie drogi :o

Two,

masz jedne z najpiękniejszych płytek na świecie!!!!

Te "pikówki" są oszałamiające!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W ogóle dech zapierają Twoje wizualizacje, precyzja, mistrzostwo detalu i fakt, że Ty to wszystko wcielasz po prostu w życie!!!!:jawdrop:

No i masz przecudne, przepiękne kocie i psie mordeczki!

Witam się i ja! Przeleciałam już twój wątek, ale zamierzam go dzielnie przeczytać od A do Z. Zapowiada się piękny dom! Boska kuchnia i łazienka na dole a wizualizacje wymiatają!

Mam pytanie czy bateria umywalkowa w WC ta na wizu to jakaś konkretna czy tylko przypadkowa? Wiesz jak się nazywa???? I jeszcze umywalka.... :)

Witam gorrrąco :D ceramika na wizkach to Roca seria Gap bateria to Axia ale my ostatecznie wybraliśmy Tres retro ;) była na fotkach z pikowaną płytką.

Yupiiii - Two wróciła - będzie się działo!:):):)

Oj mam nadzieję, że będzie.

Końcówka jak zwykle cięgnie się najdłużej a ja już nie mogę doczekać się końca i przeprowadzki :) Za kolejne 3 miesiące zaplanowana następna wizytacja w Pl więc będę mocno poszukiwała tutaj wszelkich dodatków, lamp itp W tym tygodniu ma już być gotowa do odbioru bateria Signorini do naszej łazienki na co czekam niecierpliwie :D

Two,

masz jedne z najpiękniejszych płytek na świecie!!!!

Te "pikówki" są oszałamiające!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W ogóle dech zapierają Twoje wizualizacje, precyzja, mistrzostwo detalu i fakt, że Ty to wszystko wcielasz po prostu w życie!!!!:jawdrop:

No i masz przecudne, przepiękne kocie i psie mordeczki!

Dziękuję Sharlotko :hug: a ja już na szybko zdążyłam zrobić mała rundkę po forum i widziałam że odkopałaś swój wątek :D lecę zerknąć co słychać :)

o matko :D

Cieszę się, że tak dużo nie jest naklepane to i łatwiej nadrobić :D Cudne dodatki do łazienki :yes:

Inwestor ylygancki ;)

Sierści cudne :D

Sierści dziękują, inwestor też :D Z tym klepaniem obiecuje zaraz nadrobić :p