Maszenka 24.05.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Co planujesz w tym pokoju za kuchnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 24.05.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 (edytowane) Póki co - pracownię/biuro dla nas obojga. Nie będzie tam raczej zbyt pięknie, bo jak na razie wyląduje tam po prostu parę mebli, które już mamy ale docelowo chcemy sobie tam urządzić 2 stanowiska pracy oddzielone od siebie regałem - Expeditem, trochę miejsca na moje 'zabawki' i rzeczy mojego D., no i oczywiście jakiś dodatkowy billy na książki też się tam pojawi, chociaż liczę na to, że lwią część tego, co zabiorę z domu upchnę w salonie. Zamierzam zabrać tylko książki ulubione, w jakiś sposób dla mnie ważne, żeby mieć dużo miejsca na nowe. Reszta niech sobie leży u rodziców. Jeśli ewentualnie jakieś dzieci nam się zdarzą jeszcze w tym mieszkaniu, to pokój zostanie zaadaptowany na królestwo małej księzniczki. Edytowane 24 Maja 2011 przez is-kra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.05.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Albo księciunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.05.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Is-kierka odpisałam Ci u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 24.05.2011 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Albo księciunia Nie kracz, ja chcę dziewczynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 24.05.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Jeżeli mogę Ci doradzisz to ja też doradzałabym kafelki po kuchni. U mnie "fachowcy" źle to wymierzyli i monterzy dołożyli wielu starań by kuchnia i tak była piękna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 25.05.2011 00:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) Ja sobie mierzę sama, więc tylko do siebie miałabym pretensje w razie ewentualnej wpadki, ale to jeszcze gorzej. Dzięki dziewczyny, przemyślę sprawę tych kafelków i pogadam z wujkiem, który zadeklarował się mi je położyć - spytam, co on o tym mysli. Przy okazji! Znalazłam! Istnieją retro piekarniki, które poza tym, że są ładne (no dobra, mój ariston podoba mi się bardziej) mają prowadnice teleskopowe! O takie coś, firmy Teka: http://www.topmarket.pl/prod/big/teka-hr-750-w-46498.jpg cena: 1400 zł - do przeżycia. Tylko nie wiem, gdzie go mogę zobaczyć na żywo - na zdjęciu kolor wydaje mi się ble. Ale teleskopy! zamierzam go często używać i niekoniecznie mam ochotę miec poparzone ręce i wywalać ciasto na podłogę, więc to dla mnie ważne. Edytowane 26 Maja 2011 przez is-kra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.05.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Baaardzo ładny - jak dla mnie to za dużo złota, ale jeśli Tobie odpowiada jest naprawdę fajny, cena wydaje mi się w porządku no i masz prowadnice - ja nigdy z takiego cuda nie korzystałam więc nie szukałam nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 25.05.2011 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Co do złota, to nawet w aristonie planowałam oddać rączkę do malowania proszkowego na czarno (bo, wbrew zdjęciom, jest w kolorze mosiądzu) więc muszę się zorientować jak w tym wygląda kwestia demontażu. Ja od zawsze korzystam z piekarnika z "szufladą cargo" - całkowicie wysuwaną wraz z rusztami. Tego typu:http://www.jakieagd.pl/img/xsize3/pi_simena_wysuniety.jpg niestety, to rozwiązanie występuje tylko w piekarnikach o nowoczesnym, inoxowym designie, także te teleskopowe prowadnice rusztów to dla mnie pewien kompromis (który i tak mnie ratuje, bo już widzę te blachy lądujące na podłodze, kiedy probuję je wyciągnąć z 'tradycyjnego' mocowania rusztu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 25.05.2011 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Kompletnie nie wiem, gdzie można zobacyzc ten piekarnik na zywo. A pewnie ma inny odcień beżu niż ariston (pewnie brzydszy...oby nie) i aristonowska płyta nie bedzie juz pasować. Jest jakaś kremowa z tej firmy, co piekarnik - Teka. Może ona będzie ok, ale znowu - nie wiem, gdzie ją mogę obejrzeć. Najchętniej wzięłabym po prostu czarny, czarną płytę i koniec, ale do mnie jasny chyba niestety bardziej pasuje, Mam małą kuchnię i boję się takich 'łat' czarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.05.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Wrzuć sobie na wizualkę i zobacz jak to będzie wyglądało, mi się wydaje że wbrew pozorom - taka czarna plama piekarnika nawet w niewielkiej kuchni będzie wyglądała dobrze. Zwłaszcza, że piekarnik beżowy/kremowy nie będzie pewnie idealnie w kolorze frontów kuchennych, a wtedy też może rzucać się w oczy. Lubię czarne, nic nie poradzę . Z "macaniem" sprzętów jest jakiś kataklizm, jak wybieraliśmy to zwiedzaliśmy wszystkie sklepy we Wrocławiu i nigdzie nic nie było - płytę, okap zamawialiśmy na podstawie zdjęć z internetu . Takie wysuwane ruszty to świetna sprawa! Kurcze, ze tez wczesniej takiego czegos nie widzialam Zazwyczaj do wyjmowania rzeczy z piekarnika angażuję męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 26.05.2011 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Wrzuciłam czarny - wolę jednak z jasnym, tylko chciałabym, gdzieś zobaczyć na żywo, jaki to dokładnie odcień kremu/beżu! Znalazłam w Łodzi jeden sklep. gdzie mają na stanie ten piekarnik firmy Teka w wersji czarnej i kremową płytę tej samej firmy z serii retro - w takim odcieniu jak kremowy piekarnik. Jesli nie znajdę nigdzie kremowego, to będę decydować tylko na podstawie tego. Jutro jadę oglądać, a tymczasem podmieniam zdjęcie piekarnika, na bardziej zbliżone do rzeczywistości - te wykonczenia to nie złoto, tylko mosiądz (i tak wolałabym czarne, ale przynajmniej się tak nie świecą ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 26.05.2011 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Jak już się zalogowałam, to przy okazji wrzucam zdjęcia mieszkania w stanie, w jakim trafiło w moje łapki: Wchodzimy:http://img862.imageshack.us/img862/6674/1320500.jpg Na lewo kuchnia:http://img709.imageshack.us/img709/7113/1320501.jpg Salon:http://img42.imageshack.us/img42/2018/1320497.jpg Przyszłe biuro/pracownia (pokoik za kuchnią):http://img156.imageshack.us/img156/2066/1320503.jpg Skręcamy...http://img13.imageshack.us/img13/5262/1320504.jpg I wchodzimy do sypialni (z małą próbą cyklinowania na podłodze):http://img203.imageshack.us/img203/903/1320505.jpg Jest jeszcze łazienka i toaleta (osobno :/ ), ale nie ma co pokazywać. Chciałabym kiedyś wywalić spomiędzy nich ścianę, ale podobno nie można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 26.05.2011 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Teraz wygląda bardziej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 26.05.2011 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Ja uważam, że toaleta i łazienka osobno to naprawdę często dobry pomysł. Ja mam tak teraz i sobie chwalę, od 6 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 26.05.2011 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 A mieszkanie jasne, przyjazne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 26.05.2011 23:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Ja uważam, że toaleta i łazienka osobno to naprawdę często dobry pomysł. Ja mam tak teraz i sobie chwalę, od 6 lat. Jeśli w toalecie jest chociażby umywalka, to spoko, ale jak mam latać myć ręce do łazienki obok to już gorzej - a ja tak mam niestety. Dla mnie toaleta + łazienka to dobra opcja, ale jako toaleta z umywalką + łazienka z kibelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 26.05.2011 23:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 (edytowane) Mieszkanie lubię właśnie za duuużo światła. Sypialnia jest od zachodu i pod wieczór jest w niej fajna, pomaranczowa poświata. W tej chwili mieszkam na poddaszu i światła słonecznego mam jak na lekarstwo. Parkiet jest jak widać z mozaiki - malutkie, dębowe klepeczki. Najtaniej byłoby położyć jakiś ładny panel... ale drewno, to jednak drewno, nawet takie w kawaleczkach, także będziemy cyklinować. No i... początkowo był plan, zeby zmienić kolor parkiertu na ciemniejszy specjalną bejcą. Myślałam o odcieniach typu orzech: http://static.e-mieszkanie.pl/fmfiles/mieszkanie-zdjecia/zdjecia-artykul-zdjecia-duze-orzech-deska-comfor-d.jpg Ale już sama nie wiem. Teraz jest brzydko żółty - pożółkły od lakierów starego typu, ale może gdyby polakierować go jednak bezbarwnie byłby ok? Edytowane 26 Maja 2011 przez is-kra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 27.05.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Mieszkanie lubię właśnie za duuużo światła. Sypialnia jest od zachodu i pod wieczór jest w niej fajna, pomaranczowa poświata. W tej chwili mieszkam na poddaszu i światła słonecznego mam jak na lekarstwo. Parkiet jest jak widać z mozaiki - malutkie, dębowe klepeczki. Najtaniej byłoby położyć jakiś ładny panel... ale drewno, to jednak drewno, nawet takie w kawaleczkach, także będziemy cyklinować. No i... początkowo był plan, zeby zmienić kolor parkiertu na ciemniejszy specjalną bejcą. Myślałam o odcieniach typu orzech: http://static.e-mieszkanie.pl/fmfiles/mieszkanie-zdjecia/zdjecia-artykul-zdjecia-duze-orzech-deska-comfor-d.jpg Ale już sama nie wiem. Teraz jest brzydko żółty - pożółkły od lakierów starego typu, ale może gdyby polakierować go jednak bezbarwnie byłby ok? A mnie się ta podłoga bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 27.05.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 diana_teresa - ta oryginalna, czy to co na zdjęciu? Bo zdjęcie wkleiłam tylko poglądowo, jesli chodzi o kolor na jaki ewentualnie moglabym 'przemalować' moją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts