diana_teresa 30.05.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Jeśli chodzi o kolorystykę podłogową mnie się walnut najbardziej chyba podoba. No i zauroczona jestem inspiracją przedpokoju Straszliwie mi się to podoba, oglądałam nawet tą ławę, albo bardzo podobną i kombinowałam nawet czy by jej gdzieś nie umieścić, myślałam o pokoju dziecka bo na początku stawialiśmy na białe meble, jest przeurocza. No ale koncepcje ciągle nam się zmieniają i nie wiadomo co z tego wyjdzie. Czekam więc niecierpliwie na zdjęcia Twego przedpokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shannon 30.05.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 (edytowane) Witaj Is-kra,Zajrzałam i podobają mi się Toje pomysły, więc pozwolisz, że będę zaglądać...Wypowiem się w moim ulubionym temacie - cegiełkowym.... Rzeczywiście tak jak pisały dziewczyny średnio będzie wyglądało połączenie ciętych cegiełek na granicy z dekorem. Ale jeśli zamiast ciętej cegiełki dasz gotową sfazowaną połówkę, tzn 10x10, to już co innego - moim zdaniem będzie lux. Vives w kolekcji mugat nie ma tych połówek, ale inne firmy tak, np. Ceramica Vogue: http://www.ceramicavogue.it/vogue-tiles.asp/lingua_en/linea_1/prodotto_3/uso_2-sizes-ceramics-voguesystem-trasparenze.html, Ce.si (kolekcja I colori): http://www.cesiceramica.it/default_cesi.asp czy villeroy&boch (kolekcja Creative New System)). Pierwsze dwie można kupić w Dav Import na Bartyckiej a vogua chyba tez w jakimś sklepie internetowym (wyskakuje w googlu). Cenowo Vogue też chyba najbardziej zbliżony do mugatów.Pozdrawiam i kibicuję. Dodam jeszcze, choć to oczywiste, że oprócz połówek 10x10 sfazowanych, wspomniane firmy mają też cegiełki pełne 10x20 cm (za wyjątkiem Cesi - ci mają 15x7,5cm i połówki 7,5x7,5cm). Edytowane 30 Maja 2011 przez Shannon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 30.05.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Magda, nie mam pojęcia jakiej grubości sa mugaty, ale ten dekor jest właśnie (jak dla mnie) bardzo grubą płytką... Poza tym takie rzeczy da się wyrównać 'od spodu'. Zajrzę do yokasty, po te płaskie cegiełki. Może to będzie jakieś rozwiązanie. Dzięki za opinię. Kochana, owszem, da się pod cińszą płytke więcej kleju dać, ale nie na tym polega problem z mugatami... Tak jak mówi Maszenka - mugaty są fazowane, czyli brzeg płytki jest sporo cieńszy niż jej środek. I teraz jeśli poziomem dopasujesz mugata do innej płytki, to ta środkowa, ucięta cegiełka będzie wystawać o tą różnicę grubości - understood? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 30.05.2011 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Nie lubię was chyba. A już się tak napaliłam, że będe miała to i to. Shannon, witam Cię serdecznie. Widzę, że jesteś dobrze zorientowana, jeśli chodzi o cegiełki. Dzięki za cenne namiary. Myślisz, że te 10tki z ceramici vogue można by dołożyć po prostu do mugatów? Widziałaś jedne obok drugich? Kurczę, chciałabym sobie to wszystko poukładać na podłodze i pooglądać, a tu dupa - i mugaty, i inne cegiełki moge kupić wysyłkowo, i nawet głupi dekor z Leroy'a + płytki do niego są tylko na zamówienie. Maszenko, może mogłabyś zmierzyć jaką dokładnie mają grubość mugaty (na środku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 30.05.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 is-kra, a ty z wawy czy skąd? bo jak ze stolicy, to powiem ci, gdzie jeszcze 1 dekor mają na stanie;) - bo w paczce były dwa, a ja wzięłam tylko jeden:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shannon 30.05.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Is-kra, ja bym nie łączyła mugatów z vogiem - jest jednak ryzyko różnej grubości czy innego odcienia. Dałabym wszystko z vogua. A Ty może jesteś z Łodzi czy coś źle zrozumiałam z poprzednich stron? Mojej siostrze udało się jakiś czas temu kupić vogua od ręki właśnie w Łodzi. Także jakby co to zapytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 30.05.2011 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 MagdaZZZ, z Łodzi. Shannon, byłabym Ci bardzo wdzięczna za namiar na te płytki. Wychodzi 2 razy drożej niż mugaty, no ale... pooglądać zawsze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.05.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Oprócz grubości i niewielkiej różnicy w kolorze (vogue są w kolorze listwy dekoracyjnej do mugatów) - są różnice w wielkości jeśli chodzi o długość i szerokość. łączenie jednych z drugimi nie jest dobrym pomysłem, na pewno będzie widać różnicę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desiner 30.05.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 skoro to pierwsze mieszkanie to warto poeksperymentować ze śmiałymi pomysłami. Myśmy tak zrobili i podoba nam się. Znależliśmy Panią Elę http://www.sciany.art.pl/ ona posłuchała co kto lubi i wymalowała nam chałupę pod nasze potrzeby, do tego dołożyła mozaiki. Wszystko w przystępnej cenie na zdjęciach te cudeńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shannon 31.05.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 MagdaZZZ, z Łodzi. Shannon, byłabym Ci bardzo wdzięczna za namiar na te płytki. Wychodzi 2 razy drożej niż mugaty, no ale... pooglądać zawsze można. Is-kra, Moja siostra kupiła płytki vogua w Glazbudzie na Przybyszewskiego 99. Podobno mają kilka/ kilkanaście metrów zawsze na stanie. Co do ceny to siostra płaciła ok 90 zł za m2 (zgodnie z jej relacją powiedziała, że jest w stanie zapłacić tyle ile za mugaty vivesa i ani grosza więcej bo płytki są identyczne - i zadziałało). Połówki natomiast ściągała za pośrednictwem Dav Importu z Wa-wy, bo Ci z Glazbudu nie mieli i nie chcieli ściągać tylko jednej paczki (0,8m2). Swoją drogą polecam Dav import - mają spory przerób- transporty płytek co 2 tygodnie. Ja sporo u nich zamawiałam i faktycznie nigdy nie czekałam dłużej niż 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 31.05.2011 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Shannon, chyba z nieba mi spadłaś. Dowiem się dzisiaj, czy mają je na stanie. desiner, obawiam się, ze to co pokazałaś, jest zupełnie nie w moim stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 31.05.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Właśnie...najlepiej po prostu kupić tylko vogue, chyba że już masz u siebie mugaty? Wtedy mozesz je dać gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 31.05.2011 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Nie mam, ale średnio mi się uśmiechało zamawiać w ciemno 2 razy drozsze vogue-i jesli jeszcze nie wiem, co dokładnie bym chciała z nimi zrobić. Skoro mam je na miejscu, w Łodzi, i z tego, co pisze shannon, da radę coś wynegocjować, to sprawa nabiera zupełnie innego wymiaru. Zresztą, dużo tych płytek nie potrzebuję, wiec nawet wyższa cena byłaby do przełknięcia. Bardzo Ci dziękuję Shannon za ten adres, dzisiaj będę wszystko wiedziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 31.05.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Dwa razy droższe na szczęście nie są. Mugaty kosztują 89 zł + przesyłka (ponad 100 zł) - vogue ponad 100 zł więc wyjdzie Ci praawie na to samo, ale jeśli masz możliwość to targuj ile wlezie . We Wrocku to takich plytek ze świecą szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 31.05.2011 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 (edytowane) Dwa razy droższe na szczęście nie są. Mugaty kosztują 89 zł + przesyłka (ponad 100 zł) - vogue ponad 100 zł więc wyjdzie Ci praawie na to samo, ale jeśli masz możliwość to targuj ile wlezie . Właśnie o przesyłce pomyślałam - że nawet jak mi nie zejdą do ceny mugatów (potrzebuję tylko 2 paczki + ewentualnie jedną tych 10x10 cm więc targować się za bardzo nie mogę) to odbiję sobie na kosztach przesyłki. Trochę tylko głupio, że małych kosteczek musiałabym kupić 80 (tyle jest w paczce), kiedy potrzebuję dokładnie 7. Wysłałam dzisiaj mamę na rekonesans, bo to rzut beretem od jej pracy. Jak się okaże, że są, to jadę o nie walczyć. Co do dostępnosci fajnych plytek - gdyby nie Shannon, na pewno bym na nie nie trafiła, bo w internecie łódzkiego dystrybutora nie znalazłam, a w życiu by mi nie przyszło do głowy, żeby suzkać akurat w tym miejscu. Pewnie we Wrocławiu też GDZIEŚ były... Edytowane 31 Maja 2011 przez is-kra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 31.05.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Kochana, gdybyś Ty wiedziała w jakich ja miejscach byłam żeby znaleźć jakiekolwiek płytki białe wielkości 10x20 nawet bez fazy.... (nie mówię o takich po 300zł/metr). Na pewno będą u Ciebie dobrze wyglądały. Nawet jak kupisz całą paczkę, możesz to co zostanie (czyli większą część) sprzedać na Allegro , jest więcej osób które po kilka sztuk potrzebują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 31.05.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Is-kra, postuluj wyrzucenie tego posta z reklamą Rzeczywiście, propozycja w sam raz dla Ciebie;-) Dekor z LM jest naprawdę świetny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 31.05.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Mada1412, chyba pierwszy raz Cię u mnie widzę. Dzień dobry! Dekor jest super, już go zamówiłam (można oddać... albo powiesić w ramce na drugiej ścianie ) i będę kombinować na żywo, jak wygląda przy cegiełkach. Może się okazać, że fatalnie, ale nie uwierzę, dopóki nie zobaczę. Na szczęście mają na stanie te Vogue-i - większe a mniejsze mają być za 3 tygodnie... Cena podstawowa: 145 zł/m, może uda się coś urwać. ;> A tak w ogóle to z drziwami przyszłam, takimi: http://multizakupy.pl/images/classic00.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 31.05.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 I już na stówę te drzwi ? Jesteś przekonana do tego łuku na górze? I oczywiście podziel się ceną, może i ja się przekonam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 31.05.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Yokasta, ale to są drzwi z płyty, nie z drewna (wyglądają jak drewniane, macałam). Ze strony producenta: "Ramiak sosnowy obłożony dwiema tłoczonymi płytami HDF o grubości 3,2 mm (powierzchnia ze strukturą drewna), wypełnienie stanowi stabilizująca warstwa o strukturze "plastra miodu", płyta wiórowa otworowana luba pełna." więc nie wiem, czy się na takie zdecydujesz. Łuk mi nie przeszkadza, drzwi są wg mnie ładne, białe, klasyczne i tanie - 168 zł w castoramie (samo skrzydło - wyrwanie futryn u mnie skutkuje rozwaleniem połowy ściany, więc tylko odmalujemy stare.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts