dodi 17.05.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Hey Mam wylany taras z betonu /zbrojona płyta/ od domu zrobiłęm 3 cm dylatacji styrodurem. Chcę położyć na tarasie płyty betonowe tarasowe ale nie chce ich przyklejać tylko położyć na podsypce z piasku lub drobnego grysu. Dlatego chciałbym wcześniej wyłożyć taras papą termozgrzewalną i lekko wywinąć na dom /nie będzie widoczne/ . Kiedy bedzie padał deszcz wodą ścieknie między fugi płyt potem między podsypkę a następnie zgodnie ze spadkiem po papie na zewnątrz tarasu. I tu pytanie czy każda papa się nadaje na takie zastosowanie , czy może są jakieś specjalne? Zastanawiam się cz y jak przygrzeje słońce na tarasie to czy nie będzie cuchnęło z tej papy pod spodem proszę o doradę dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 18.05.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 kup pape termozgrzewalną, nie będzie jej czuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 19.05.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 pomysł dobry, czy uzyjesz papy czy mineralnej izolacji zabezpiecz dobrze połaczenie ściana taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 21.05.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Czy ktoś wie gdzie można kupić listwe która mocuje sie na skraju tarasu, ma ona za zadanie trzymać ułożone płyty / kostkę , ale posiada dziurki które przepuszczają wodę która spływa spod płyt / kostki. Widziałem kiedyś cos takiego na targach ale nie mam namiaru na firmę Dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts