kip 17.05.2011 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Fachowcy wykonali mi elementy zabudowy z płyt g-k pod sufitem. Krawędzie wykończono narożnikamu aluminiowymi i na oko widać, że nie są proste (widoczne są wygięcia tzw. banany). Jakie maks. dopuszczalne wygięcie przewiduje norma? Pytam bo nie wiem czy powinienem sie czepiać i żądać poprawy czy też jest to w granicach standardu. Po przyłożeniu 2m łaty wygięcie na niektórych narożnikach ma ok. 3mm, a na innych nawet 5mm. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kip 30.05.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Brak odpowiedzi ma oznaczać, że wszyscy mają idealnie wykonane zabudowy g-k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 30.05.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 hmm, ja np. zrobiłem sobie sam, na taśmach midflex, i niedokładności mam do mm, a normy na odchylenia narożnika raczej nie znajdziesz, kiedyś coś było na forum odn. odchyłek w tynkach c-w, może to można tez odnieść do gk, nie wiem...5mm ja bym osobiście nie przepuścił, tylko kwestia czy ich zmuszać do poprawy czy pogonić odpowiednio rozliczając, bo jak znam życie i fachowców to oni poprawią ale nie naprawia bo zapewne nie umieją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts