tomaa5 04.08.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Garderoba będzie, tylko my planujemy zrobic zamiast sciany murowanej drzwi przesuwne. Zdjęcia poddasza z tym ,że jeszcze dojdzie ocieplenie na podłogę około 25cm tj. 20 cm. styropian i 5 cm. wylewka. Wobec tego poddasze się obniży. Myślę, ze te pokoje dla dzieci uda się Wam zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaa5 04.08.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ja również potwierdzam, patrząc na rzut domu nie ma się wyobrażenia jak może on wyglądać w rzeczywistości, dopiero na tych zdjęciach widać tę przestrzeń w środku. u nas pomiędzy kuchnią a salonem likwidujemy tą ściankę pomiędzy oknami żeby kuchnia była bardziej otwarta. No i nadal czekamy na pozwolenie na budowę, dokumenty są już w starostwie, liczę że początkiem września będzie można zacząć coś działać. Od jakiegoś czasu robię rozeznanie na lokalnym rynku firm budowlanych - wyceny jakie otrzymuje strasznie się od siebie różnią. Są tacy którzy wystawią mi dom z dachem za 35 tys, natomiast kilka firm wyceniło mi robociznę na kwotę 55-65 tys. Rozbieżności wielkie, wydaje mi się, że cena w granicach 35-40 tysięcy jest do przyjęcia. a jak z kosztami u Was?? Z tą ścianką też mieliśmy dylemat, ale w końcu stanęło na tym, że zostaje skrócona o 30 cm i ma 1,3 m a nie 1,6 jak w projekcie. W naszym rejonie 35 tys. z dachem jest do przyjęcia. Pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don-s 30.08.2011 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 hej co taka cisza na forum?? ja niestety nie rozpocznę budowy w tym roku, a to przez dalsze oczekiwanie na pozwolenie. Poza tym znalazłem ekipę do murowania ale są w stanie rozpocząć dopiero na wiosnę. Cenę zaproponowali dobrą, więc poczekam i będę gromadził materiał i fundusze przez kolejne miesiące. Tomaa5 jak postępy na budowie?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaa5 02.09.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 witam. Powoli do przodu Od 15 września zaczną z elewacją. Przesyłam zdjęcia ocieplenia i wylewki poddasza. Postaram się jeszcze dziś zamieścić zdjęcia ogrzewania podłogowego i posadzki na parterze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaa5 02.09.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witam, Wybraliśmy kocioł gazowy kondensacyjny: IMMERGAS model VICTRIX X 24 2 I, W komplecie z zasobnikiem 100l - 4612 zł Ogrzewanie podłogowego zrobiliśmy wszędzie oprócz trzech pokoi. Dodatkowo w salonie i w przedsionku zrobiliśmy grzejniki . Z garażem jeszcze nie wiemy czy będzie ogrzewany, instalacja pod grzejnik jest zrobiona. Fotki poniżej. pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaa5 02.09.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Posadzka na parterze Nareszcie "jakiś" porządek na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia K 03.10.2011 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Jestem nowa na tym forum a tez z mezem jestesmy bardzo zainteresowani tym projektem. Mamy tylko jedna watpliwosc-koszty dachu. Boimy sie ze koszty nas przerosna, wszyscy nas strasza ze taki dach bedzie kosztowal fortune!! Mozesz dac znac ile mniej wiecej kosztowal cie ten dach: robocizna i materialy. Z gory dzieki Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don-s 03.10.2011 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Witam, mój dom jeszcze nie stoi, ale wstępne koszty jakie podali mi fachowcy to około 40 tys. zł. Cena materiału bez drewna na więźbę w hurtowni to ok. 16 tys, robocizna 50 zł/m, no i drewno ok. 10 tys. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaa5 03.10.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 WitamKoszt dachu u nas to :- 9700 zł. koszt całkowity robocizny- 14000 zł dachówka z akcesoriami.- 8500 zł więźba + łaty i deski pod rynnę- 1300 zł struktonit pod rynnę- 2100 zł rynny PCV BRYZA- 1400 zł membrana, gwoździe itpRAZEM 37000 ZŁPozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia K 05.10.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Dzięki wielkie, to nam bardzo przybliżyło sprawę bo już się baliśmy że to będzie z jakieś 20tyś więcej. A tak przy okazji -gdzie umieściliście schody na strych ?? bo my zastanawiamy się czy ten korytarz przy sypialniach i łazience będzie dobrym miejscem na schody wypuszczane z sufitu. Jeszcze raz dziękuje za tak szczegółowe info i pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don-s 06.10.2011 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 W projekcie wyłaz strychowy jest w garażu, na rzucie parteru zaznaczony jest przerywaną linią. w moim przypadku tak zostanie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaa5 07.10.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Aktualne fotki domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LOPEZ-40 07.10.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 tomma5 pięknie . Ja z mężem równiez zakupiliśmy ten projekt, czekamy na pozwolenie, trochę sie przeciągło, myślałam że w tym roku zrobimy fundamenty a na wiosnę reszta pełną parą, ale niestety sie nie udało, zbyt późno złozony wniosek. Normalnie nie moge się juz doczekać tego domku. tak na marginesie gdzie wszyscy budujecie? moze po sąsiedzku . my będziemy w Sławkowie.jeszcze jedno-kominek został bez zmian? ja chciałabym blizej salonu tam gdzie w projekcie jest taka mała wąska ścianka, ale czy się da? muszę się dowiedzieć. poddasze też podniesiemy o 1 pustak, tak doradził nam architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LOPEZ-40 07.10.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 tomma5 pięknie . Ja z mężem równiez zakupiliśmy ten projekt, czekamy na pozwolenie, trochę sie przeciągło, myślałam że w tym roku zrobimy fundamenty a na wiosnę reszta pełną parą, ale niestety sie nie udało, zbyt późno złozony wniosek. Normalnie nie moge się juz doczekać tego domku. tak na marginesie gdzie wszyscy budujecie? moze po sąsiedzku . my będziemy w Sławkowie.jeszcze jedno-kominek został bez zmian? ja chciałabym blizej salonu tam gdzie w projekcie jest taka mała wąska ścianka, ale czy się da? muszę się dowiedzieć. poddasze też podniesiemy o 1 pustak, tak doradził nam architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaa5 08.10.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 A tak przy okazji -gdzie umieściliście schody na strych ?? bo my zastanawiamy się czy ten korytarz przy sypialniach i łazience będzie dobrym miejscem na schody wypuszczane z sufitu. Kasia My schody na strych umieściliśmy w garażu obok wejścia do kotłowni - tak, jak jest w projekcie. Nie wiem, czy takie schody są wystarczająco ocieplone i szczelne aby mogły być na korytarzu ? . pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaa5 08.10.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 dziękuje LOPEZ-40 My budujemy w Turku ( wielkopolskie ) "w Sławkowie " a w jakim województwie? bo chyba jest wiele takich miejscowości Kominek u nas został bez zmian. Czy ten kominek, który chcecie przenieść nie wyjdzie wam w przejściu ?? pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia K 08.10.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Masz rację z tymi schodami. Zastanawialiśmy się jednak nad tymi schodami w korytarzu w sytuacji gdybyśmy chcieli kiedyś w przyszłości (w razie potrzeby:) ) na strychu zrobić jeden pokój - dobrze by było żeby wyjście było z domu a nie z garażu. Ale to jeszcze musimy przedyskutować z architektem. Tak przy okazji my na razie jesteśmy na etapie gromadzenia dokumentów na pozwolenie ale mamy nadzieje na załatwienie tych formalności przez jesień i zimę i chcielibyśmy na wiosnę zacząć i jeśli się uda to żeby w przyszłych roku stanął stan surowy zamknięty -byłoby idealnie:) Jak patrzymy na twoje zdjęcia to apetyt nasz rośnie coraz bardziej!!! Wygląda coraz piękniej My będziemy budować we Wrocławiu Mam jeszcze pytanie dot. tych okien narożnych-czy dużo droższe są takie okna, co z roletami na takie okna?? czy bez problemu można takie zamówić czy na specjalne zamówienie? Dzięki na wszelkie informacje Pozdrawiam KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LOPEZ-40 08.10.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 tomma5 Sławków miasto i gmina w województwie śląskim (od 2002), w powiecie będzińskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LOPEZ-40 08.10.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Sławków woj, ślaskie, powiat będziński. co do kominka to jeszcze nie wiem, wpadłam mi ten pomysl niedawno,obawiam się że przy takim salonie +jadalnia, kominek wypada dość daleko , a wieczorami marzy mi sie siedzieć na kanapie i patrzeć na kominek. mam pytanie co do okien w jadalni-duża różnica w cenie od zwykłych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaa5 08.10.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) Kasia K Pytałem kiedyś o takie okna narożne z roletami i wiem, że można na specjalne zamówienie zrobić ale nie pamiętam dokładnie ceny. Myślę że do takich okien narożnych z roletami trzeba będzie dopłacić jakieś drugie tyle co za samo okno bez rolet. LOPEZ-40 Okna narożne, to tak naprawdę dwa okna połączone ze sobą za pomocą łącznika kątowego. Do dwóch okien trzeba doliczyć tylko ten łącznik który kosztował w moim przypadku 121 zł. brutto. Koszt takiego okna narożnego to - 1173 zł brutto - dwa okna plus łącznik ( okna w kolorze obustronnie orzech ) Nie wiem ile kosztują zwykłe okna i co masz na myśli zwykłe okna ? pozd Edytowane 8 Października 2011 przez tomaa5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts