LOPEZ-40 01.02.2015 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARLA11 03.02.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 [ATTACH=CONFIG]302152[/ATTACH] Okna i elewacja robia wrażenie, pięknie to wygląda. Pomogły mi te zdjęcia podjąć decyzję, u nas tez takie okna będą tylko uchylne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawekcz1 09.02.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 witam gdzie można kupić takie drzwi jak wy macie zewnetrzne z trzema szybami. prosze o namiarypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elinamario 11.11.2015 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcuso86 06.03.2016 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 (edytowane) WitamBardzo z żoną spodobał nam sie ten projekt lecz mamy wątpliwości co do kosztów:Zakladam tak:SSZ 190000elektryka 15000CO+wod-kan+PC PW 50000Wylewki 10000tynki 20000reku 10000 - instalacje wykonam samemuocieplenie stropu - zabudowa GK 20000 - wykonam samemuocieplenie zew bez elewacji - 10000 - wykonam samemu SUMA 325 tyś zł - zmieszcze sie w tej kwocie czy muszę dodać bo szczerze nie wiem czy nie wybrać domu z poddaszam bo niby tańszy w budowie - choc z drugiej strony wiem ze w parterowce wiecej wykonam samemu.Czy ktoś zrobił strop drewniany w swoim gwiezdnym szlaku bo chyba poszedł bym w tą strone oile to możliwe oczywiscie przy tej rozpietości? Edytowane 11 Marca 2016 przez marcuso86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawekcz1 11.03.2016 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 witam,dal pan wysokie te koszty, my mamy juz wykonczeniowke w trakcie (lazienki) i wynioslo nas do tej pory ok 270 tys. (ocieplenie i elewacja w kamieniu) i nie oszczedzalismy zbytnio na materialach czy oknach, caly dom byl jednak budowany systemem gospodarczym przy minimalnej ilosci pomocy z mojej strony. Za wylewki zaplacilem ok 6 tys z materialem, elektryk wzial 7 tys za wszystko(material kontakty robota) takze chyba jak sie pan zepnie to pan go wykonczy pod klucz w tej kwocie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 12.03.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 (edytowane) Dla mnie te kwoty nie są wcale przesadzone zwłaszcza z pompą ciepła (tu akurat powietrzna) i rekuperacją, ja również wiele rzeczy robiłem w domu sam i dawno tą kwotę przekroczyłem (ale doliczam jeszcze do tego takie rzeczy jak ogrodzenia, brama, kostka itd.) Elektrykę tak jak pisał slawekcz1 można zrobić dużo taniej. W każdym razie na pewno da się zamknąć w tej kwocie bez tych zewnętrznych prac, nawet korzystając z bardzo "ciepłych" materiałów. Strop drewniany jak najbardziej jest do zrobienia i na pewno są to spore oszczędności oraz łatwiej potem rozprowadzić reku. W projekcie jest miejsce na górze, które w razie konieczności spokojnie można zaadoptować na poddasze użytkowe. PC polecam zwłaszcza, że po likwidacji komina w kotłowni i zrobieniu w tym miejscu drzwi dostaje się dodatkowe pomieszczenie, w którym może stać pompa, reku, pralka, suszarki itd. Takie zwykłe czyste pomieszczenie techniczne Ja tak właśnie zrobiłem a pozostałe drzwi w tym pomieszczeniu zlikwidowałem. EDIT: a teraz jak uświadomiłem sobie, że piszesz o samych pracach bez wykończenia w środku to ja nawet z pompą gruntową i reku robioną w całości przez fachowców byłem dużo poniżej tej kwoty Edytowane 12 Marca 2016 przez Sebastain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcuso86 13.03.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Tak podałem cene 330 tyś za stan tzn deweloperski - kompletne CO elektryka tynki wylewki zabudowany i ocieplony strop, ocieplenie zew.Z dachówką ceramiczną na dachu i moze być nawet bez pełnego deskowania.Czy jest to realna cena aby wykonczyć go do tego stanu. Proszę o wiecej opini:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcuso86 23.03.2016 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Czy ktoś budował z silikatu 18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaluk 06.05.2017 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Witam Jestem po skończeniu budowy domu M116 Gwiezdny szlak, ( z drobnymi zmianami w projekcie) pytaj co chcesz wiedzieć- chętnie odpowiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniela55 12.05.2017 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Witam,Ja za tydzień zaczynam stan zero, chętnie skorzystam z informacji jakie zmiany agaluk wprowadziliście? Ja zamierzam zrezygnować z garderoby koło łazienki a tym samym powiększyć łazienkę. Ponadto zamierzam powiększyć małą łazienkę (pomniejszyć spiżarkę) i z tej łazienki zrobić wejście do kotłowni, w której przewidziałam pralnię z suszarnią, pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcuso86 29.05.2017 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Osoby które wybudowaly i mieszkają juz w gwiezdnym szlaku - czy nie denerwuje was to że dojscie do drzwi wejsciowych jest w połowie pod okapem z garażu? Czy bardzo to sie rzuca w oczy przy wykończonym domu? Mam podobny budynek i zauważyłem to dopiero jak miałem domkniety projekt i załatwione pozwolenie. Czy zmienilibyście dach tak aby zakrzywał cały chodnik który prowadzi do drzwi wejściowych?Prosił bym o zdjęcia wykończonych domów z chodnikami aby mniec pogląd jak te wejście bedzie wyglądać. Mam nadzieje że ktoś wie oco mi chodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
04romes 28.06.2017 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Witam. My już pół roku mieszkamy w "Gwiezdny Szlaku ". I cały czas cieszymy się ze to dom parterowy. Zmiany jakie wprowadziliśmy to zwiekszylismy łazienkę kosztem szaf, zmieniliśmy spizarke z WC i dodaliśmy prysznic zabierając trochę miejsca z powiekszonej dużej łazienki, także w jedej jest prysznic a w drugiej wanna ☺ drzwi od kuchni które prowadziły do salonu też zamurowalismy tym samym kuchnia jest bardziej ustawna. Czy macie już urządzony taras, pochwalcie się jakimiś zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elinamario 18.12.2017 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 (edytowane) czerwone linie pokazują dokąd sięga dach nie jest to problematyczne nawet z zakupami można schować się przed deszczem. Dobrze uszczelnijcie sobie róg rynny nam kapie musimy popraawić. Edytowane 18 Grudnia 2017 przez elina&mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elinamario 18.12.2017 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Witam, Ja za tydzień zaczynam stan zero, chętnie skorzystam z informacji jakie zmiany agaluk wprowadziliście? Ja zamierzam zrezygnować z garderoby koło łazienki a tym samym powiększyć łazienkę. Ponadto zamierzam powiększyć małą łazienkę (pomniejszyć spiżarkę) i z tej łazienki zrobić wejście do kotłowni, w której przewidziałam pralnię z suszarnią, pozdrawiam gorąco Jeśli powiększysz mała łazienkę kosztem garażu to może, ale nie wiem jak zrobisz tam drzwi? ona jest dość mała, a spiżarnia też nie jest za duża jak wstawi się pułki chyba że całkiem z niej zrezygnujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elinamario 18.12.2017 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Jaki Pan, to forum a nie urząd Co do kosztów to zerknę w dokumentację i podeślę Ci na priva. Tak mam ogrzewanie podłogowe w całym domu (garaż nieogrzewany teoretycznie) + dwie drabinki w łazienkach. Pompa to NIBE F1245 6kW + 2 odwierty po 70m. Ocieplenie domu: 20cm styro podłoga, 20 cm styro ściany i 40/50 cm wełna strop. (zamieniłem strop terivy na drewniany) Wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła. Też mamy pompę ciepła 6kW podłogówka w całym domu oprócz garażu daje rade ale nie we wszystkich pomieszczeniach jest jednakowo ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elinamario 18.12.2017 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 witam buduję gwiezdny szlak, proszę napiszcie ile zużyliści betonu do zalania stropu i fundamentu Na strop teriva poszło 22m3 na fundament nie pamiętam pewnie około 30m3 zależy ile zrobisz wylewki ja robiłem 8cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elinamario 18.12.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Jestem nowa na tym forum a tez z mezem jestesmy bardzo zainteresowani tym projektem. Mamy tylko jedna watpliwosc-koszty dachu. Boimy sie ze koszty nas przerosna, wszyscy nas strasza ze taki dach bedzie kosztowal fortune!! Mozesz dac znac ile mniej wiecej kosztowal cie ten dach: robocizna i materialy. Z gory dzieki Kasia Cieśla 4 900 Drewno na dach 7 200 deski na dach łaty o kontrałaty 2 150 Dach blacha + rynny 17 048 Robocizna położenie blachodachówki 9 000 ceny z 2014r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elinamario 18.12.2017 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Witam Mam pytanie do tych, którzy już założyli okna lub orientowali się o ich koszt? Jaki wyszedł Wam całkowity koszt okien? Jeśli możecie to podajcie cenę za okna narożne? Zastanawiam się czy założyć okna narożne czy zwykłe i jaka jest między takimi oknami różnica w cenie? Same okna coś około 12000 z firmy PAULA narożne będą bardzo drogie, ale jak kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elinamario 18.12.2017 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Nasze zmiany - Powiększona kuchnia kosztem pokoju 3 (powiększony wykurz zewnętrzny przy kuchni po 60cm po obu stronach) - Wstawione okna w garażu i pom. 14 - W miejscu 8 zamurowane drzwi i wstawione luksfery 2 rzędy po 2o luksfer. - garderoba 7 powiększona kosztem sypialni + wąskie okno. W sypialni 6 okno z balkonem przesunięte drzwi wejściowe w stronę sypialni. - salon 5 okno za kanapa zamurowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts