jaboo 17.05.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Witam, Z uwagi na fakt, że nie załapałam się na wiosennego bocianka postanowiłam założyć temat dla tych którzy nie dolecieli na wiosnę i rozpoczęcie prac zaplanowali na lato My wczoraj kupiliśmy projekt (Topaz III), i teraz czeka nas zabawa w pozwolenie na budowę Czy jest ktoś jeszcze kto planuje budowę w połowie roku? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 18.05.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam, My również nie załapaliśmy się na wiosnę, mam nadzieję że uda się późnym latem Cały czas jakies kłody pod nogi. Zamierzaliśmy złożyć dokumenty o pozwolenie na budowę pod koniec maja i niestety ... rzeczywistość. Mamy problemy z przyłączami, które są w naszej działce w starym domu ( zamirzeamy go zburzyć po wybudowaniu nowego). Wystąpiliśmy o przeniesienie mediów do nowego domu po wyburzeniu starego i niestety mpwik nie chce się zgodzić stoen również narzeka. Mąż miał wczoraj ostry bój z Panią z mpwik, po którym spłodził pismo z prośbą o przeniesienie liczników do studzienki ( której jeszcze nie ma). Jedyne 3 tygodnie mamy czekać na odpowiedź a na umowę bagatela 3 m-ce. Zastanawiamy się teraz czy sładdać bez tego i donosić dokumenty czy poczekać na wszystko. Ogólnie budujemy w Warszawie na Białołęce. Projekt indywidualny, dwuspadowy dach - tzw. stodoła Pozdrawiamy i życzymy wszystkim dużo cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 18.05.2011 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Super, nie jesteśmy już sami na polu bitwy hehehe niestety przyłącza są okropne... my na prąd czekamy już 3 lata podobno do września tego roku mają nam przyłączyć, ale nie cieszę się jeszcze bo jak widać wszystko jest możliwe , 3 lata to strasznie dluuugo a właściciele działek są bezradni na urzędy. Trzymam kciuki za Wasze zmagania oby było wszystko ok Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 18.05.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 witam ja rowniez na wiosne sie nie załapałem - dobrze bedzie jesli bedzie to wrzesienjak nie oczekiwanie na WZ - to teraz na bank i tak czekam i czekam.... a ciekawe co jeszcze wyjdzie w miedzyczasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniakajak 20.05.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 witajcie, odetchnęłam gdy przeczytałam, że nie tylko my spóźniliśmy się na wiosnę i zaczynamy w połowie lata Projekt jest, trwa adaptacja, za 2 tygodnie składamy wniosek o pozwolenie na budowę Pół biedy, że choć kwestię przyłączy załatwiłam wiosną Przed nami jednak najtrudniejsza decyzja - kredyt czy pożyczka Jeżeli zdecydujemy się na kredyt to ruszymy dopiero w sierpniu :/ Decydując się na pożyczkę mamy szansę zacząć w czerwcu i wtedy chcielibyśmy z naszą superszybką ekipą zamknąć dom na zimę i powoli kończyć w środku Zobaczymy jak wyjdzie "w praniu" Domek prosty i niewielki (łucja z artinexu bez garażu) Chwalcie się postępami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanek4 22.05.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Witam! My również nie załapaliśmy się na budowę na wiosnę i jesteśmy na etapie załarwiania przyłączy, tzn. mamy warunki przyłączenia z energetyki, czekamy na odpowiedź z zakładu gazownictwa. Prąd podobno będziemy mogli mieć "dość szybko" podłączony, bo ma być w pobliżu nowa trafostacja, jak to będzie to się okaże. Teraz zbieramy brakującą nam kwotę kilku tysięcy PLN aby podpisać umowę z wykonawcą (budujemy szkielet-projekt "szpak DR pracowni MTM, prosty dom dwuspadowy dach, jak napisał bedziowniki-stodoła), który w ramach umowy wstępnej wykona również projekt, potem dopiero pozwolenie i kredyt, nie wiem czy zdążymy jeszcze w tym roku ze stanem surowym, obawiam się że trochę już poźno . Budujemy w okolicach Poznania. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 23.05.2011 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 a my składamy dokumenty (pozwolenie na budowę) jutro oj już się doczekać nie możemy hihihi a w międzyczasie będziemy szukać kogoś kto nam to nasze cudeńko wybuduje... mam nadzieję że są jeszcze wolne terminy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 23.05.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Co raz więcej nas My dzisiaj odebraliśmy mapki od geodety, jutro nanosimy badanie geotechniczne, we czwartek ostatnie spotkanie z architektką a i umowę z mpwik udało nam się załatwić na przyszły tydzień. Jak dobrze pójdzie początek czerwca i my składamy o pozwolenie. Murarz zarezerwowany na wrzesień, kredyt nieruszony ( mam nadzieję że w miarę szybko nam dadzą). Ehh nie ma to jak być optymistką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 24.05.2011 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Słyszałam że teraz jest trochę lepiej z kredytami, trzymam kciuki ps. idę do urzędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanek4 24.05.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 No i mamy warunki przyłączenia z gazownictwa teraz projekt, naniesienie na działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 24.05.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Słyszałam że teraz jest trochę lepiej z kredytami, trzymam kciuki ps. idę do urzędu nie wiem co amsz na mysli na ja rozpatrzenie wniosku czekalem prawie 4 tyg w koncu odpowiedz pozytywna - ale jeszcze cala sterta papierow do uzupelnienia - szok!!! a kredt narazie maly bo tylko na dzialke a co bedzie przy budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 25.05.2011 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 mam koleżankę która pracuje w agencji nieruchomości i tak mi ostatnio mówiła :] może tak powiedziała a nic nie wie o tym , nie wiem . Nam jak na razie udało się bez kredytu... zobaczymy jak długo hihi podobno budowa to studnia bez dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimahi 25.05.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 No to i ja witam, i dołączam się. Pozwolenie na budowe otrzymaliśmy w połowie marca ale ciagle coś wyskakiwało nam, że nie mogliśmy zaczać.Kolejny termin rozpoczęcia budowy to 12 czerwca (wchodzi geodeta wytyczyć budynek), 13go wkracza majster z ekipą.No a jak bedzie - zobaczymy. Mam tylko nadzieję, że w tym roku uda sie postawić stan 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 26.05.2011 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Napiszcie proszę gdzie zamierzacie budować?Może odnajdziemy przez to sąsiadów?My będziemy budować dom w okolicach Piaseczna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiedka 26.05.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 no proszę, to ja jestem "panisko" Projekt mam dostosowany, pozwolenie mam prawomocne, przyłącza załatwione, zjazdy uzgodnione, las wylesiony, nawet dojazd na plac budowy poprawiony żeby cegła nie ugrzęzła. Trwa bój o pieniądze - wnioski kredytowe itp. Wykonawca lada dzień podpisze umowę i ruszamy. W tym roku chcemy postawić stan surowy otwarty + dach. Wg wykonawcy to ok. 3 miesięcy więc jest szansa na sukces. Reszta w roku przyszłym i nasz "leśny zakątek" przyjmie nas w swe gościnne progi. W bojach urzędniczych mamy doświadczenie więc ew. służę radą mającym kłopoty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 28.05.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 tylko pozazdrościć pozwolenia My będziemy budować na Białołęce. U nas brakuje tylko umowy z MPWiK, mam nadzieję że w tym tygodniu już będzie i nastąpi wielki dzień złożenia dokumentów ... Boję się tylko, że sąsiadka będzie starała nam się bruździć i przedłuży się okres oczekiwania . Przerażacie mnie z tym kredytem, nasz doradca stwierdził że szybciutko dostaniemy pieniążki po zgromadzeniu wszystkich dokumentów, czas pokaże. Trzeba mieć stalowe nerwy na to wszystko a to dopiero początek uhh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiedka 28.05.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 z kredytem to pewnie zależy od banku ale doradca wyznaczył deathline na 1,5 miesiąca - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 31.05.2011 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 ja też już chcę mieć pozwolenie ;] to czekanie to wieczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 31.05.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 ha a ja chcę przynajmniej złożyć dokumenty nasza złudna nadzieja, że uda się w tym tygodniu legła w gruzach. Mąż owszem był w MPWiK ale podpisał umowę i poszedł z kwitkiem. W ciągu tygodnia mają łaskawie wysłać pocztą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 01.06.2011 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 (edytowane) jeeeejku... można oszaleć co nie? my też mieliśmy przejścia ale tak sobie myślę że może tak się dzieje bo potem za 10 lat jak by było wszystko ok to byśmy zapomnieli a tak to będziemy mieli się z czego śmiać... tak na pocieszenie My teraz mamy plan na weekend, poszperamy w internecie za wykonawcą najwyższy czas się tym zająć. Edytowane 1 Czerwca 2011 przez jaboo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts