Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dla rozpoczynających budowę w połowie roku 2011 :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 482
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale się dzieje u was, a my wracamy do życia po urlopie :) Na dzień dobry pismo z urzędu cała kartka A4 poprawek z ważniejszych przyczepili się że nie mamy zjazdu na drogę publiczną ( a mamy drogę 7,5 m szeroką). Aktuanie poprawiamy i uzupełniamy, widmo zaczęcia we wrześniu oddala się w siną dal :(

No pieknie Wam idzie dziewczyny:)

My wciąż jeszcze czekamy na ściany....mam nadzieję że w środę coś urośnie:)))

ja chyba będę musiał założyć nowy wątek ... "Bociany odlatują a my lejemy fundamenty - czyli dla tych co zaczynają na jesień/zimę"

witam wszystkich:D net w domu mi padł i nie mam kontaktu ze światem i nie wiem jak długo to potrwa:( korzystając z chwilowej okazji chciał bym wam pogratulować postępów:D u mnie w półtora tygodnia wymurowane i pomalowane dysperbitem zero:D jutro walczę z ociepleniem fundamentów:D pozdrawiam:D

Witajcie,

My ze ścianami zaczynamy jednak dopiero w poniedziałek....wczoraj i dziś pogoda dawała się we znaki w Krakowie - straszne burze i sporo deszczu.

Pampaluna - myślimy teraz sporo o kominach:) Powoli decydujemy się że zrobimy piec kondensacyjny i zastanawiamy się jaki komin w związku z tym będzie najlepszy.

no Panowie świetnie, że wszystko idzie do przodu oby pogoda też już na dobre się poprawiła

Nutko my braliśmy pod uwagę 3 firmy Schuco, Plewa i Presto - schuco nas zabiło cenowo bo 10tys wyszło podczas gdy presto niecałe 6 (ale fakt, dostaliśmy świetny rabat) czyli taniej niż wyszłyby kominy murowane. Plewe nam polecali ale w okolicy ani składu który je ma ani przedstawiciela nie uświadczysz stąd zaczęłam porównywach Schuco i Presto. w prawdzie o Schuco mówią że to mercedes wśród kominów ale opinie Presto miało też bardzo dobre więc wybór padł na Presto. Tylko pamiętaj my mamy mocno ograniczony budżet i staramy się niczym go nie przekraczać

Witam wszystkich!

Planujemy budowę z początkiem sierpnia.Domek budowany z Ytongu.

Do końca lutego mamy umowę o wynajem mieszkania i żeby już nie płacić chcemy się właśnie w lutym wprowadzić do nowego domu.Jak myślicie czy jest na to szansa?

Możemy mieszkać przy gołych ścianach i podłodze aby tylko była woda i prąd.Ogrzewanie na początek z kominka.

Pozdrawiam

To i my się przyłączymy do tych odlatujących. Murarz już umówiony na wrzesień i teraz się zastanawiamy co robić. Czy gonić i stawiać SSO czy tylko stan zero a kończyć w przyszłym roku. A jakie plany u Was?

Andakosy ciężko będzie, myślę że wszystko zależy od pogody oby nie było mrozów.

A powiedzcie mi jakie byście wybrali rozwiązanie do ogrzewania domu i ciepłej wody, piec gazowy, solary, DGP czy piec gazowy i kominek z płaszczem wodnym. Skłaniam się ku drugiemu rozwiązaniu, wydaje mi się mniej problemowe i czystsze, chociaż mąż twierdzi inaczej.