Nutka_ 16.07.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Hej, Jak tam u Was? Pracowita sobota? Pogoda sprzyja? U nas słonko świeci i status taki: http://forum.muratordom.pl/entry.php?115867-W-oczekiwaniu-na-ściany..... Pozdrowienia serdeczne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.07.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 u nas dzisiaj pracowali, żeby nadrobić zaległości pogodowe - schody rano już były zaszalowane i mieli przygotowywać deskowanie stropu, nie mogę się już doczekać na "las" w naszym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.07.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 A ja nie mogę się doczekać aż ten "las" zniknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fasola30 17.07.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 My to jeszcze daleko za wami ale robota idzie do przodu:yes: oby tylko pogoda była to jakoś poleci i ta piwnica stanie a potem to już z górki szkoda tylko że nie mam możliwości aby jeździć i oglądać postęp prac bo z 2 dzieci 70 km to zbyt kłopotliwe dla mnie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 18.07.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Ale się dzieje u was, a my wracamy do życia po urlopie Na dzień dobry pismo z urzędu cała kartka A4 poprawek z ważniejszych przyczepili się że nie mamy zjazdu na drogę publiczną ( a mamy drogę 7,5 m szeroką). Aktuanie poprawiamy i uzupełniamy, widmo zaczęcia we wrześniu oddala się w siną dal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.07.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 mój mąż dzisiaj już na piętrze był na zadeskowanej części, no a na czwartek mamy chłodzić alkohol bo będą leli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 18.07.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 U nas dzisiaj postawili ściankę kolankową, zaczęli murować szczyty, podciągnęli komin i zaczęli na dole ścianki działowe:) oj ciężko za tą ekipą nadążyć, no i wylali wieniec na domu:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 18.07.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 No pieknie Wam idzie dziewczyny:)My wciąż jeszcze czekamy na ściany....mam nadzieję że w środę coś urośnie:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.07.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 No pieknie Wam idzie dziewczyny:) My wciąż jeszcze czekamy na ściany....mam nadzieję że w środę coś urośnie:))) ja chyba będę musiał założyć nowy wątek ... "Bociany odlatują a my lejemy fundamenty - czyli dla tych co zaczynają na jesień/zimę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 20.07.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 szczerze to też już myślałem nad założeniem takiego tematu. my załatwiamy już ostatnie papierki, pewnie zaczniemy w okolicy wrzesień/październik. oby pogoda była sprzyjająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.07.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 no i zalane ale deszczem ;( od rana tak lało i mega burze były, że nawet nie było jak z domu wyjśćakcja zbrojenie i lanie przeniesiona na jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 20.07.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Oj, to fatalnie u nas pokropiło troche po południu, a tak znowu duchota:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 20.07.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 witam wszystkich:D net w domu mi padł i nie mam kontaktu ze światem i nie wiem jak długo to potrwa:( korzystając z chwilowej okazji chciał bym wam pogratulować postępów:D u mnie w półtora tygodnia wymurowane i pomalowane dysperbitem zero:D jutro walczę z ociepleniem fundamentów:D pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 20.07.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 to my również gratulujemy postępów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 20.07.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witajcie, My ze ścianami zaczynamy jednak dopiero w poniedziałek....wczoraj i dziś pogoda dawała się we znaki w Krakowie - straszne burze i sporo deszczu. Pampaluna - myślimy teraz sporo o kominach:) Powoli decydujemy się że zrobimy piec kondensacyjny i zastanawiamy się jaki komin w związku z tym będzie najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.lina 21.07.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) Hej Nutka_! Mamy ten sam temat do rozważań. Rozpoznajemy temat u znajomych i zdania są podzielone. W związku z tym badamy temat dalej. A Ty już masz jakieś informacje? Edytowane 21 Lipca 2011 przez a.lina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 21.07.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Z podziękowaniami za 3mane kciuki, w środę odbieramy pozowlenie na budowę, część męki urzędniczej za nami, a w sierpniu jednak ruszamy i wszyskto zdażyć się może jarek244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.07.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 no Panowie świetnie, że wszystko idzie do przodu oby pogoda też już na dobre się poprawiła Nutko my braliśmy pod uwagę 3 firmy Schuco, Plewa i Presto - schuco nas zabiło cenowo bo 10tys wyszło podczas gdy presto niecałe 6 (ale fakt, dostaliśmy świetny rabat) czyli taniej niż wyszłyby kominy murowane. Plewe nam polecali ale w okolicy ani składu który je ma ani przedstawiciela nie uświadczysz stąd zaczęłam porównywach Schuco i Presto. w prawdzie o Schuco mówią że to mercedes wśród kominów ale opinie Presto miało też bardzo dobre więc wybór padł na Presto. Tylko pamiętaj my mamy mocno ograniczony budżet i staramy się niczym go nie przekraczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andakosy 22.07.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam wszystkich!Planujemy budowę z początkiem sierpnia.Domek budowany z Ytongu.Do końca lutego mamy umowę o wynajem mieszkania i żeby już nie płacić chcemy się właśnie w lutym wprowadzić do nowego domu.Jak myślicie czy jest na to szansa?Możemy mieszkać przy gołych ścianach i podłodze aby tylko była woda i prąd.Ogrzewanie na początek z kominka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 22.07.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 To i my się przyłączymy do tych odlatujących. Murarz już umówiony na wrzesień i teraz się zastanawiamy co robić. Czy gonić i stawiać SSO czy tylko stan zero a kończyć w przyszłym roku. A jakie plany u Was? Andakosy ciężko będzie, myślę że wszystko zależy od pogody oby nie było mrozów. A powiedzcie mi jakie byście wybrali rozwiązanie do ogrzewania domu i ciepłej wody, piec gazowy, solary, DGP czy piec gazowy i kominek z płaszczem wodnym. Skłaniam się ku drugiemu rozwiązaniu, wydaje mi się mniej problemowe i czystsze, chociaż mąż twierdzi inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts