RK1719508166 06.09.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 jaboo masz racje z tym pękaniem - u moich rodziców po ponad 25 latach fundament pękł w 2 czy 3 miejscach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 07.09.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Myślę że dobrze jest zostawić na zimę żeby się uleżało wszystko... potem nie będą ściany pękały gdy budynek będzie "pracował" , chociaż ściany to nigdy nie wiadomo kiedy zaczną pękać Życzę powodzenia!!! U nas już niebawem Arkada wstawia okna Pozdrawiam! Pięknie jaboo - ja zamawiam okna w tym tygodniu. Kupowaliście platiki? Ja raczej tak, drewnane trochę drogie choć bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.09.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 my mamy plastiki, chyba nawet lepsze U mają niż drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.09.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 SSZ osiągnięty zaczynaliśmy 13 czerwca, zamknęliśmy 8 września, teraz już tylko wykończeniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.09.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 gratulacje pumpaluna !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 09.09.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 ssz osiągnięty Zaczynaliśmy 13 czerwca, zamknęliśmy 8 września, teraz już tylko wykończeniówka gratuluje:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 09.09.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam:) planuje samemu zrobic strop teriva ale nie umiem zbytnio znalesc dokladnych informacji zdjec jak to zrobic dobrze szybko i tanio:) prosze o wasza pomoc:) POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 09.09.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 SSZ osiągnięty zaczynaliśmy 13 czerwca, zamknęliśmy 8 września, teraz już tylko wykończeniówka Kurczę, gratuluję i zazdroszczę troszeczkę My dopiero skończyliśmy murować, od jutra szalowanie. Tak po prawdzie u Ciebie zaczną się wieeeelkie wydatki- wykończenia są najdroższe i niezbyt spektakularne w efektach. Mam na myśli włożenie 50 tys w stan surowy, i 50 tys w wykończenia. Te same pieniądze a wizualnie efekt nie do porównania. Postęp przy stanie surowym "widać"- chyba lepiej się robi widząc efekty wyłożonych pieniędzy.......... W każdym razie fajnie masz, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 10.09.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 SSZ osiągnięty zaczynaliśmy 13 czerwca, zamknęliśmy 8 września, teraz już tylko wykończeniówka przed wykończeniówką czekają Cię jeszcze instalacje, tynki i wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.09.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 to traktuję już jak wykończeniówkę z instalacjami wkraczają po weekendzie, najpóźniej w październiku tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 14.09.2011 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 My będziemy mieli okna drewniane Wykończeniówka - Super na pewno masa decyzji przed Wami, a ile przyjemności! trzymam kciuki mocno!!!! Jaki tynki robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manika 14.09.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 SSZ osiągnięty zaczynaliśmy 13 czerwca, zamknęliśmy 8 września, teraz już tylko wykończeniówka I ja się przyłączam do gratulacji. Super !!! Ja planowałam rozpocząć budowę jesienią, ale z pewnych przyczyn muszę rozpocząć wiosną 2012. Sytuacja mnie zmusza, aby do jesieni przyszłego roku już się wprowadzić. I mam też taką cichą nadzieję, że w ciągu trzech miesięcy uda nam się postawić SSZ, a na jesień wprowadzić. Tempo zawrotne, ale widać, że dla chcącego nic trudnego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 14.09.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Ciekawe kto z nas pierwszy pokaże fotkę gotowego domu ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 14.09.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 nalezy tylko zdfiniowac pojecia "gotowego domu" czy zamieszkanego? czy otynkowanego ? etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 19.09.2011 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 No chodziło mi o taki gotowy do wprowadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 20.09.2011 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Hejjjjjjjj ! Temat nam coś zanika... spadamy w dół .... tak być nie może! My mamy już stan SSZ ! a ja właśnie siedzę przed komputerem i szukam kostki brukowej, płyt przed dom... w sumie to zakochałam się w płytach http://www.libet.pl/venetia ,ale one nie mogą być na podjeździe więc wchodzą w grę tylko paito i ścieżka i schody przed domem, a do garażu trzeba coś innego wykombinować hmm a ogrodzenie... myślałam o klinkierze(grafit) i deskach pionowych takich wenge... i tak żeby były blisko siebie, żeby mało było widać z zewnątrz. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.09.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 jaboo gratuluję SSZ, szybko wam poszło ogrodzenie planujemy drewniane, podobają mi się deski poprzeczne na zakładkę tzn z dwóch stron nabijane ale to za droga impreza więc pewnie stanie na zwykłych sztachetkach, jako że dom ma stolarkę w złotym dębie i taka też będzie balustrada na tarasie to nie wiem czy i z ogrodzeniem w tej kolor nie pójdziemy. No ale podjazd i ogrodzenie to już zostawiam na sam koniec. Na razie to co mamy musi wystarczyć, wykończenie ważniejsze. Kiedy planujecie się przeprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANET 13 20.09.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Cytat Napisał moniczka111 "Witam. Czy warto rozpoczynać budowę fundamentów w październiku. Czy raczej czekać do marca. Chciałbym jednak wprowadzić się na przyszłą jesień ponieważ kredyt i wynajęcie mieszkania to trochę waży. Dlatego myślę, że wybudowanie fundamentów na zimę skróci czas budowy w przyszłym roku. Co sądzicie? Proszę o opinie." Witam Warto,warto ja w zeszłym roku (2010) 23 pażdziernika zaczynałam kopać fundamenty mojego domku i miałam jakieś dziwne obawy min. że już póżna jesień,że deszcz i że śnieg ale z perspektywy czasu wiem że było WARTO!! a teraz stoi już mój domek i robimy wykończeniówkę. Pozdrawiam Edytowane 20 Września 2011 przez JANET 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 22.09.2011 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 W umowie mamy że 16 tygodni i stan deweloperski gotowy ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.09.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 u mnie jutro bedzie gotowy stan zero - wylewamy płytę fundamentową - murowanie zacznie się z 17 października i do 31 grudnia inwestycja ma być oddana w SSZ ocieplony tj z elewacją , po kolejnych max 3 miesiącach pewnie mógłbym zamieszkać - ale z wykończeniem nie mam ciśnienia - może być marzec a może być i koniec czerwca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts