kimklb 02.07.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 A ja jeszcze lepsza - nam stuknęło już 14 lat, a dzieciaki mają 12 i 10 lat. no dobra wygrałaś hahahahaha:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.lina 02.07.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Ale Artura nie pobijemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.07.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 nasi znajomi brali rok temu i najlepszą ofertę dał im mbanka nam jak policzyli to wyszło na racie prawie 400zl więcej niż w ING, dlatego jednak chyba najlepiej iść do doradcy który ileś tam banków zestawi. Ja tylko żałuję, że sie orientacyjnie na stronie open finance zarejestrowałam, takiej ilości spamu nigdy w życiu nie dostawałam - teraz bank za bankiem śle oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 02.07.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 mówię wszystkim dobranoc i uciekam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 02.07.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 mówię wszystkim dobranoc i uciekam:) Ja też - dobranocka i dziękuję za rozmowę Do następnego razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.H.O.W. 03.07.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witam. Widzę że sobotni wieczór, to ulubiona pora Inwestorów do dyskusji o budowaniu - na forum aż kipi od postów Czy też tak macie (o co moja lepsza połowa ma do mnie żal), że nieważne na jaki temat i z kim zaczyna się rozmowa - finałem jest BUDOWANIE? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.H.O.W. 03.07.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Pogoda pod psem, skłania do podsumowań: - dokumentacja (szeroko pojęta) - 11 tyś. - wykop dziury (z wywozem ziemi) - 5 tyś. - piwnice - robocizna - 16 tyś. - piwnice - materiały - ok. 45 tyś. summa summarum - ok. 77 tyś. - do poziomu "0" Kurcze - troche przeraziła mnie ta kwota - zachciało mi się piwnicy A propos doświadczenia małżeńskiego - 6 lat małżeństwa i 1 - potomek płci żeńskiej lat 7 Podziwiam Nutkę - że tak szybko startuje... Powodzenia Wszytskim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 03.07.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 witam:) ja tez wczesnie startuje bo 23 lata dopiero mam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 03.07.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 tez chciałem robić piwnice ale koszty mnie przeraziły... za jakis czas planowany budynek gospodarczy obok garażu wiec piwnica mi się nie opłacała. wydaje mi sie ze z biegiem czasu jak już będziesz mieszkał to raczej nie będziesz żałował wydanych pieniążków:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.H.O.W. 03.07.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 witam:) ja tez wczesnie startuje bo 23 lata dopiero mam:D Więc i szacunek dla Ciebie - ech... ja mając 23 lata myślałem o... chyba niewiele myslałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 03.07.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 mnie motywuje moja pani:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.H.O.W. 03.07.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Mądrze prawisz, budek gospodarczy to bardzo dobry pomysł. Chyba lepszy niż piwnica. Starsi ludzie mówią o kosztach budowania, że 1 m w dół = 2 m w górę coś w tym jest. Patrząc na znajomych, już wprowadzonych do nowych domów - ci którzy nie mają takiego budynku na działce - tą funkcję "przejmuje" garaż (najczęściej wpisany w bryłę domu). Widziałem ok. 13 domów z garażem i... ani jednego auta w środku (za to mnóstwo pudełek po przeprowadzce, kosiarki, narty, rowery itp.), absolutnie nie chcę zniechęcać do budowy domu z garażem, podpowiadam jedynie co mówią znajomi, że zanim zasiali trawę i urządzili ogród, można było postawić choćby drewniany domek w rogu działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.H.O.W. 03.07.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 mnie motywuje moja pani:D No coś Ty? To tak jak u mnie Chyba nie nalezymy do wyjatków, nie sądzisz? Zaczyna się wspólnymi rozmowami, snuciem planów, wyborem projektu, a po 2 tygodniach i tak facet zostaje sam na placu boju (żartuję drogie Panie oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 03.07.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 no mnie ominą pudla w garażu bo obok mojej działki jest gospodarstwo moich rodziców i tam mam dużo miejsca pod dachem:yes: budynek gospodarczy przydał by się jak najszybciej, ale niema piniazkow:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 03.07.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 ale w wykończenie panie będą się angażować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.H.O.W. 03.07.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 ale w wykończenie panie będą się angażować Też na to liczę Jeszcze raz serdeczne i szczere pozdrowienia dla Pań Inwestorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 03.07.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 ja tez się dołączam:Doglądałem Twój dziennik budowy, ładny domek będzie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.H.O.W. 03.07.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Dzięki Pawle. Proponuję żebyś też założył Dziennik Budowy, to naprawdę niezła frajda, miło jest wracać do starszych wipisow, a budując systemem gospodarczym (tak zrozumiałem z Twoich postów) można podzielić się bardzo ciekawymi spostrzeżeniami na kolejnych etapach budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 03.07.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 no jak ruszę z budowa to założę dziennik, teraz na obczyźnie nie mam o czym w nim pisać, nawet zdjęcia działki nie mam. ale jeszcze tylko 9 dni i ruszam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 04.07.2011 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witajcie Jeeejku ale dużo przybyło odpowiedzi tu na forum pod moją nieobecność, szkoda że nie mogłam uczestniczyć w ostatniej "wieczornej" rozmowie My zrobiliśmy sobie urlop przed budową i odwiedziliśmy mazury, super było mimo tego że pogoda kiepska, z kąpieli w jeziorze Mamry skorzystał tylko psiak, ale warto było bo choć na chwilkę oderwaliśmy się od codzienności a miejsce w którym byliśmy przeniosło nas w inny świat, fajnie... Dziennika nie założę ;/ boje się że nie będę systematyczna, że zostawie go w środku pisania, chyba pozostanę przy czytaniu Waszych , ale obiecuję, że fotki będę wrzucała co jakiś czas tutaj nooo i oczywiście będę się dzieliła przemyśleniami i prosiła o porady (z góry proszę o wyrozumiałość) Nasz mazurski wypoczynek przyczynił się do podjęcia ostatecznj decyzji dotyczącej firmy budowlanej. Wcześniej byliśmy na kilku spotkaniach, widzieliśmy budowy, przewertowaliśmy internet(chociaż tutaj opinii jest tyle co użytkowników i nie wiadomo kto ma rację i czy przypadkiem opinii nie pisze sama firma lub jej konkurencja, początkowo braliśmy mocno pod uwagę te opinie ale potem postanowiliśmy odpuścić, nawet od niektórych użytkowników dostaliśmy numery telefonów żeby zadzwonić i usłyszeć co nie co - odpuściliśmy bo nie ma co się nakręcać) Nie damy się zwariować - przynajmniej na początku Tak więc firma wybrana, jak będę miała umowę w ręku to napiszę jaka. Mam cichą nadzieję że z firmą będzie łatwiej nam. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts