pumpaluna 06.07.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 a na jakie kominy się zdecydowaliście? my mamy w projekcie że albo tradycyjny murowany albo Schiedel; wykonawca twierdzi, że te Schiedel to takie kominowe mercedesy i warto zainwestować, czy tak jest faktycznie? chętnie poznam wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 06.07.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 My mamy IBFa też podobna fajne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 06.07.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 a na jakie kominy się zdecydowaliście? my mamy w projekcie że albo tradycyjny murowany albo Schiedel; wykonawca twierdzi, że te Schiedel to takie kominowe mercedesy i warto zainwestować, czy tak jest faktycznie? chętnie poznam wasze opinie Pumpaluna - nasza ekipa namawia nas właśnie na Schiedel. Tzn może nie namawia bo im raczej obojętne co wybierzemy ale polecali nam ten system jako bardzo dobry. Mamy się niedlugo spotkać z jakimś gościem który coś więcej nam ma opowiedzieć w tym temacie - jak będę coś wiedzieć to Ci napiszę. Na razie wstrzymuje nas ciągle deszcz....liczymy że to niedługo się skończy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.H.O.W. 06.07.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Moim zdaniem Schiedel daje pewność najlepszej jakości, a co do ceny... kwestia negocjacji i umiejętnego doboru rodzaju systemu do potrzeb Inwestora np. Schiedel Rondo - bez izolacji - w zupełności wystarcza do zastosowania przy kominku i jest naprawdę w zbliżonej cenie do reszty systemów. Różnica między Schiedlem Rondo Plus (sys. izolowany) z dobrym rabatem, a innym systemem to ok. 400-500 zł. U nas w domu zabudowywany jest właśnie Schiedel, a kształtki wentylacyjne Leiera (idealnie pasują) . Zwróćcie uwagę aby wentylacji nie "ciągnęli" od samej podłogi i budowali ją w systemie tzw. schodkowym, bo to obniża koszty. Kurcze - wychodzę na Schiedlo-fana tak naprawdę w moim "starym" domu jest rura ceramiczna Bolesławiec, obudowana cegłą i obsypana gruzem dla zachowania dylatacji i wszystko działa już 20 lat (paliwo - dowolne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.07.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 kolejne pytanie laika - planujecie/robicie nadproża lane czy kształtka U idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 08.07.2011 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 To ja zmienię temat bo chcę się pochwalić , wczoraj podpisaliśmy umowę na stan surowy z firmą Arkada Budownictwo :D teraz tylko PnB i ruuuuuuszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.07.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Jaboo, super czyli teraz czas na dziennik ) długo już na PnB czekacie? obyście jak najszybciej dostali no i ekipa miała od razu czas jak PnB się uprawomocni drogo Cię za SSO kasują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 08.07.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 To ja zmienię temat bo chcę się pochwalić , wczoraj podpisaliśmy umowę na stan surowy z firmą Arkada Budownictwo :D teraz tylko PnB i ruuuuuuszamy Powodzenia Jaboo - trzymam kciuki za szybki początek. Acha, no i też za dobrą pogodę - czego i sobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 08.07.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 To ja zmienię temat bo chcę się pochwalić , wczoraj podpisaliśmy umowę na stan surowy z firmą Arkada Budownictwo :D teraz tylko PnB i ruuuuuuszamy To i ja trzymam kciuki a co do pogody to tak jak jest u mnie jest ok:) czego i Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 09.07.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Kimklb, u nas też w końcu lepsza pogodan (NARESZCIE!!!) - udało się zrobić izolacje i położyć styropian a w poniedziałek przyjeżdza koparka i będzie zasypywać fundament:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 09.07.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 no to rewelacyjna wiadomość!!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.07.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 super,że i u Was Nutko się rusza dzisiaj był u nas wykonawca i robiliśmy małe zmiany bo jego sugestie co do przesunięcia drzwi i okien do nas trafiły, dopiero naocznie stwierdziliśmy że jednak dobrze gada oj ma chłopak cierpliwość do naszych (czyt. moich ups) głupich pytań. Podjęte też decyzje - idą kominy systemowe PRESTO a nadproża bierzemy kształtkę U solbetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 09.07.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 witam, gratuluje postępów:D u mnie już wszystko załatwione, na środę po południu geodeta, czwartek koparka zbrojenie i zalanie law oby tylko pogoda dopisała:yes:pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 09.07.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 super,że i u Was Nutko się rusza dzisiaj był u nas wykonawca i robiliśmy małe zmiany bo jego sugestie co do przesunięcia drzwi i okien do nas trafiły, dopiero naocznie stwierdziliśmy że jednak dobrze gada oj ma chłopak cierpliwość do naszych (czyt. moich ups) głupich pytań. Podjęte też decyzje - idą kominy systemowe PRESTO a nadproża bierzemy kształtkę U solbetu. Super Pampaluna, widzę że tez idzecie do przodu. My jeszcze przed decyzją o kominach....musimy skończyć ten stan zero:) A dlaczego przesuwaliscie drzwi i okna? Jaki był cel zmian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 09.07.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 no to rewelacyjna wiadomość!!!!! pozdrawiam Kimklb, ogladnełam w Twoim dzienniczku zdjęcia - widzę że już myślisz o dachu:) Co do dachówki to ciągle negocjuje z mężem kolor kasztan (bo na ROben fleming jesteśmy już zdecydowani, bardzo nam się podoba) - mąż głosuje za kolorem czerwonym...i chyba się zgodzę bo strasznie mu zależy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.07.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 przesunęliśmy okno w pomieszczeniu gospodarczym żeby było po środku pomieszczenia co da lepszy dostęp do niego i trochę światła, drzwi wejściowe powiększyliśmy do "setki" czyli na typowe domowe a nie blokowe bo jakimś cudem tego nie zauważyliśmy na etapie projektu; poza tym przesunęliśmy też drzwi w pokoju syna, mamy meble które chcemy zabrać z tego mieszkania. Ze względu na skos ciężko byłoby je wstawić bo są typowej wysokości, a na jedyną odpowiednią ścianę właśnie drzwi się otwierały, no ale już po sprawie, akurat przesunięte o tyle że będzie jak wstawić. No i jeszcze w sypialni wydzielamy garderobę, ale to już ustaliliśmy, że jak będą mieli więźbę stawiać to im narysuję jak duża ma być O ironio, 3 miesiące temu uważałam, że projekt jest dobrze dopracowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 10.07.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Hej witajcie!! Ja od dwóch dni szukam czegoś, nad morzem na urlop ale cos mi nie idzie): z wiadomości budowlanych jutro LEJEMY!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 10.07.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 dla wszystkich budujących - powodzenia, zero pekniec i 100 % zadowolenia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fasola30 11.07.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 oj jak tu tłoczno;) fajnie że jest tyle osób zaczynających teraz budowy. Oficjalnie i my zaczęliśmy:D wykopy zrobione a we czwartek wylewają ławy. Na poniedziałek mają być bloczki i cement na naszą piwnice:) Niestety jeszcze papiery do banku nie złożone może uda się w tym tygodniu:( trochę mi to spokoju nie daje:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smigloxxx 11.07.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 http://smigloxxx.wrzuta.pl/plik/4B0CG733EUJ/fundamenty_smigielskibudownictwo_wp.pl_500-103-888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts