kimklb 11.07.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 (edytowane) Mam pytanie, czym najlepiej malować podbitkę, jakie preparaty polecacie??? będę wdzięczna za każdą podpowiedź pozdrawiam Edytowane 11 Lipca 2011 przez kimklb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 11.07.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Co tam bocianki u Was słychać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 11.07.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Co tam bocianki u Was słychać?? Hej Kimklb:) - U nas dzisiaj ogłaszamy stan zero:))))) Zdjęcia w linku: http://forum.muratordom.pl/entry.php?115757-Stan-zero-i-tęcza-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 U nas dzisiaj dalsze murowanie, wczoraj nie dowieźli pustaka ale tak to jest gdy człowiek czeka na dostawę z hurtowni która dała najlepszy rabat. wykonawca mówi, że jak pogoda dopisze to w czwartek będą robić szalunek pod strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 12.07.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Hej Kimklb:) - U nas dzisiaj ogłaszamy stan zero:))))) Zdjęcia w linku: http://forum.muratordom.pl/entry.php?115757-Stan-zero-i-tęcza-) no to GRATULUJĘ!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 12.07.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 no to GRATULUJĘ!!!!!!!! Dzięki Kim:))) A jak ze stropem? Zalane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 12.07.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 A jakże ZALANE:) to teraz obie lejemy:) ja mam gorzej bo wyżej hahahhaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 teraz to jeszcze wy się zalać powinnyście z radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 14.07.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Heh:))) Masz rację Pampaluna:) - Problem w tym że nie ma czasu na świętowanie. U nas już dziś przyjechał porotherm na działkę i jutro panowie zaczynaja murowanie ścian parteru. Zakupionu został też piasek i cement. Wszystko czeka na naszych majstrów:) W końcu jest piękna pogoda powinno iść szybko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 14.07.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Nutka ile płaciłaś za cegłę Porothermu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 14.07.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 (edytowane) Nutka ile płaciłaś za cegłę Porothermu? Hej Kim, Na cegły Porotherm na cały dom i podwójny garaż, na ściany nośne (porotherm 25 P+W Winenbergera) oraz ściany działowe (porotherm 11 tej samej firmy) zapłaciliśmy 13 tyś. Tylko zdaje się że trochę za dużo tego kupiliśmy - na szczęście w składnie budowlanym nie ma żadnego problemu, żeby część zwrócic i zrobić korektę faktury. Myślę że tak 11 - 12 tysięcy wyjdzie więc na wszystkie ściany. (Mamy za dużo pustaków bo mieliśmy wstępnie podnosic sporo ściankę kolankową a jednak nie będziemy tego robić - zobaczyliśmy nasz domek zbudowany z podniesioną ścianką i nam się nie podoba taka jakaś wydłużona bryła. Z koleji koleżanka z forum która buduje ten sam dom blisko nas nie podnosiła ścianki i zaprosiła nas tez do oglądnięcia domku i stwierdziliśmy że da się żyć z taką niską - u nas jest tylko 87 cm nad domem, nad garażem na szczęści będzie znacznie wyższa dzięki temu że zrobiliśmy fundament schodkowy). Jeśli chcesz to popatrzę w domu na fakturę i napisze Ci jaka była cena za jedną sztukę bo teraz nie pamiętam ile tego dokładnie braliśmy. pozdrowienia Nuta Edytowane 14 Lipca 2011 przez Nutka_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.07.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Nutko nie wiem czy się nie mylę ale od tych 87 trzeba odjąć jeszcze kilkanaście cm na styropian i wylewkę czyli wyjdzie Wam ile? nasz architekt mówił że 120 to takie najwygodniejsze ze względu na ustawność pomieszczeń (wstawienie biurka, szafek, łóżka) no i my mamy 140, po pustakach całych wychodzi że 144 i się zastanawiałam czy wystarczy ale dzisiaj wykonawca przeliczył że wyjdzie tak jak trzeba coś ok 120cm więc odetchnęłam mam pytanie - jaką macie wycenę za hydraulikę? u nas za robociznę 4tys, podłogówka tylko w hallu, po środku kuchni jeden ślimak i w 2 łazienkachmateriał gościu wycenił na 21tys ale już z piecem z podajnikiem, kaloryferami, rurami etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 14.07.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Nutko nie musisz sprawdzać tej ceny, tak byłam ciekawa bo my akurat dzisiaj rozliczaliśmy się za materiały do stropu i za cegłę zapłaciliśmy 5,25 i powiedział nam w hurtowni, że ostatnio poszły cegły w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.07.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Arturo to jaki piec będziesz miał? my chcemy z podajnikiem na coś ok 22-25kW z podajnikiem a to koszt nawet ok 7-8tys na razie o nasza pierwsza wycena ale od zaufanego człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 14.07.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 My z pewną nieśmiałością dołączamy do bocianów ;-P Jak się uda startujemy na początku sierpnia! Mamy już dość urzędasów!!!! jarek244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 14.07.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 My z pewną nieśmiałością dołączamy do bocianów ;-P Jak się uda startujemy na początku sierpnia! Mamy już dość urzędasów!!!! jarek244 Witaj!!! Co do urzędasów trzeba ich przejść to niereformowalna grupa społeczna:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.07.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 było tak od razu że nie masz kotła na paliwo stałe zastanawiam się czy jest sens brać usługę z materiałem zwłaszcza, że nam w tym sezonie ani piec ani grzejniki potrzebne nie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.07.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witaj Jarku, no z urzędasami w ten czy inny sposób każdy z nas miał przejścia. Mam cichą nadzieję, że chociaż przy odbiorach naszych domów pójdzie szybko i bezboleśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.07.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 robocizna za wszystko 4tysjeśli idzie o cenę pieca to mówią, że cena w od lipca idzie w górę aby w grudniu osiągnąć różnicę z kwieniem nawet 2-3tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fasola30 15.07.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 (edytowane) U nas wycenę podzielił na dwa etapy tak jakby, mamy 118 uzytkowej i tak: materiały do CO (dół tylko podłogówka) a na górze grzejniki i podłogówka w łazience + wodno kanalizacyjna + centralny odkurzacz + robocizna z VAT 30tyś oraz zrobienie kotłowni materiały + piec na ekogroszek z podajnikiem 25KW + robocizna to wyszło 20tyś. Samej robocizny jest w tym 9tyś ale coś jeszcze wytargujemy na waciki;) Do tego musimy doliczyć wiercenie studni głębinowej + pompa i przydomową oczyszczalnię to kolejne lekko 17tyś Edytowane 15 Lipca 2011 przez Fasola30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts