RK1719508166 05.10.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 drzewo wrzucane jest do kąpieli - kto by to malował pędzlem ja zastanawiam się nad drzewem impregnowanym ciśnieniowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 05.10.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 drzewo wrzucane jest do kąpieli - kto by to malował pędzlem ja zastanawiam się nad drzewem impregnowanym ciśnieniowo No właśnie ciśnieniowo może być trochę lepiej.. To impregnowane normalnie...hmmm wydaje mi się że oni albo za krotko to trzymają w tej kąpieli albo robią to jak drewno jest mokre. W każdym razie w niektórych miejscach w domu (np w jaskółkach) chcieliśmy zostawić wystające jętki -poprosiliśmy więc ekipę o oheblowanie drewna....no i okazało się że ta zieleń to tak mocno po wierzchu tylko jest.... więc naprawde nie przeceniałabym tego impregnowania, cieśnieniowo może faktycznie być różnica na plus, tylko pewnie trochę płaci się wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 05.10.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 tu chyba masz racjew obecnych czasach wiekszosc drewna budowlanego/ na dach dostarcza sie swierzego drewno podczas schniecia wykrzywia się, wiec dachy robia z drewna swierzego zanim sie powykrzywia w procesie schnięcia - co za tym idzie gorzej zaimpregnowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ywis 06.10.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Och te dylematy... Impregnować czy nie, czym malować i jakim sposobem... Uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 07.10.2011 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 hehehehehee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.10.2011 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 czy ktoś z was już przeliczał powierzchnię dachu do ocieplenia? Mi jakieś bzdury wychodzą i nie umiem tego ugryźć Na logikę rzecz biorąc powinno być mniej niż pokrycia dachu tak z 1/3, dobrze kombinuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.10.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 czy ktoś z was już przeliczał powierzchnię dachu do ocieplenia? Mi jakieś bzdury wychodzą i nie umiem tego ugryźć Na logikę rzecz biorąc powinno być mniej niż pokrycia dachu tak z 1/3, dobrze kombinuję? a skąd takie proporcje wzięłaś..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.10.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Oj tam zaraz proporcje wzięłam, ja na razie tak kombinuję tylko Chciałabym móc jakoś przeliczyć koszt tego ocieplania i się zorientować czy damy radę przed zimą to zrobić. Wiem że aby to było adekwatne to musiałabym dokładnie przeliczyć metrówką ile wychodzi mi skośnych połaci + powierzchnia sufitu (tu już liczę z pola prostokąta, prawda?); Wełny ani płyt kg nie idzie tyle co blachy na dach, przynajmniej moim tokiem myślenia idąc. Skoro blacha od elementu wystającego na zewnątrz (od podwórka do ściany) plus ten 'czubek' od jętek w górę nie jest ocieplony to tym samym ilość pokrycia dachu przewiększy ilość zapotrzebnowania na wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.10.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 no wełnę między krokwiami też liczysz z prostokąta...odległość między krokwiami +2 , 3cm razy długość krokwi od jętek do ścianki kolankowej lub murłaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.10.2011 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 dokładnie tak planowałam policzyć tyle że nie dla każdej przestrzeni dzy krokwiami a po prostu szerokością pomieszczenia w ten sposób krokwie dawałyby ten wymagany zapas w obliczeniach za materiał a i cena za robociznę w razie czego jest liczona podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 21.10.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 witam wszystkich:) gratuluje postępów w budowie:D u mnie niestety budowa na ten rok się skończyła bo musiałem przerwać urlop:( mam skończone ściany pierwszej kondygnacji (murowaliśmy razem z bratem nie jest to tak trudne jak sie wydaje) niestety nie zrobiłem stropu... wszystko zabezpieczyłem i czekam na wiosnę.POZDRAWIAM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.12.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Na jakim etapie kończycie ten rok? Nam udało się zrobić wszystkie instalacje, tynki i wylewki. W styczniu będziemy ocieplać poddasze i później już wchodzi typowa wykończeniówka - płytki, panele, malowanie. Liczymy na przeprowadzkę w długi majowy weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.12.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 jutro kończymy dach, jutro też wchodzi elektryk i przyjeżdża hydraulik i robi wycenę, ja tylko ekipa murarzy skończy na poddaszu ściany działowe zaczynam ocieplać dach, za 1-2 tyg wstawiamy okna Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.12.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Nie boisz się, że Ci wełna zawilgotnieje jak nie masz okien? Myślałam, że wełnę to się układa po tynkach już, ale może się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.12.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 okna wstawiaja mi lada momnt, tynkow nie robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolarda 05.01.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Zaczęliśmy w lipcu od wykopania 3 metrowej dziury i wymiany całego podłoża. bo grunt okazał się grząski. Po wylaniu płyty 1 września zaczęliśmy układać bloczki. Nasz projekt to Dom w orchideach 2. Do 24.12.2011 jest ukończony stan surowy zamknięty, instalacja elektryczna i wodna, ocieplony dach wełną. Teraz maszynowo nakładane są tynki. Schody zamówione. na razie wszystko co pamiętam! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 17.08.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 witam cisza w wątku, czyżby wszyscy już się wprowadzili? no właśnie- na jakim etapie jesteście? my po tynkach, wylewkach, czekamy na kominek i ocieplenie elewacji jak wnętrze będzie całkiem suche, ocieplimy poddasze i reszta prac wewnątrz nie spieszy nam się, planujemy wprowadzić się wiosną 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.08.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 przeprowadzka za ok 1,5 miesiaca - do konca wrzesnia na 99% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 17.08.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 przeprowadzka za ok 1,5 miesiaca - do konca wrzesnia na 99% tak myślałam, śledzę Twój dziennik- idziesz Konrad jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 18.08.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 przeprowadzka za ok 1,5 miesiaca - do konca wrzesnia na 99% Ja też przeprowadzam się we wrześniu. Mam już płytki w łazienkach, kuchni, pralni i kotłowni (nie mam w wiatrołapie i spiżarni). Mam już pomalowane poddasze, kominek w salonie. Nie mam jeszcze pomalowanego parteru, paneli podłogowych i robót zewnętrznych (ocieplenie ze styropianu, ogrodzenia, kostki, tarasu i przyłącza gazowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts