Nutka_ 28.06.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 nawet nie wiem czy nasz fundament jest płytki czy nie... w każdym bądź razie na działce zalegają sterty piachu wykopanego żeby postawić fundamenty i nim ma zasypywać i ubijać. co do wylewki to nasz wykonawca mówił coś, że to będzie jakies 7-8cm płyty i jakby upałów nie było a oni wyleją ją na noc to nie będzie dużo lania i że przy cieńszych warstwach zbyt wiele lania nie jest konieczne, kurcze oglądam dzienniku budowy i wszyscy leją więc z lekka zgłupiałam. nie zostaje mi chyba nic innego niż z nim zagadać i tak jak powie mu zaufać Wiesz co z tym polewaniem to jakoś dużo pracy nie ma. Ja kupiłam wąż za 15 złotych i sama czynność polewania zajeła mi jakieś 20 minut. To nic skomplikowanego a jednak ten beton lepiej się wiąże jak jest woda. Może też uratuje Cie akurat deszczowa pogoda:) - Wtedy nie trzeba polewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makoko 28.06.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 nieśmiało przyłączam się do grupy rozpoczynających budowę w połowie roku... u nas budowa ma ruszyć na początku sierpnia, na chwilę obecną mamy PnB, studnię głębinową, agregat (prąd ma być najpóźniej na wiosnę..), stawiamy ogrodzenie...budujemy w okolicach Warszawy..pozdrawiam wszystkich:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.06.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 deszczowa pogoda ma być od czwartku także lepiej niech się jutro chłopaki streszczają Nutko mogłabyś zrobić odnośnik do swojego dziennika w stopce? chętnie byłabym na bieżąco a tak jest łatwiej, thx Makoko witaj i powodzenia ze startem w terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 28.06.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 mam pytanie do tych co budują domy niepodpiwniczone, jaką grubością betonu będziecie mieli zalany ten ubity piach? czy będziecie uskuteczniać bądź już macie za sobą podlewanie ? my mamy 15cm, polewanue było 3 razy dziennie bo straszne upały były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 29.06.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 U nas w krakowie straszne deszcze przez najbliższe 3 dni i chyba w taka pogodę nie uda sie z izolacją fundamentu:( Witaj Makoko - zapraszamy do wymiany doświadczeń Jakie ogrodzenie robicie? My chyba będziemy takie zwykłe z siatki powlekanej pcv.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 29.06.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 My zwykłą siatkę, bo z naszym metrażem....zresztą i tak wkoło obsadzimy tujami nie będzie jej widać, a potrzebujemy ich aż 200:)pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.06.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 u nas też niestety dzisiaj od południa lało i taka sama prognoza na najbliższe dni, szkoda że betonem nie zaleli bo by naturalne nawilżanie było my na szczęście ogrodzenie już mamy i to takie które po odmalowaniu mogłoby zostać, na pewno zmienimy front przed przeprowadzką a resztę to się w praniu okaże ile kasy zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smigloxxx 29.06.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Wybuduję dom jeśli szukacie wykonawcy polecam się.Warszawa i okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.H.O.W. 01.07.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Serdecznie Witam Sz. Inwestorów! Ledwie miesiąc temu rozpoczęliśmy budowę naszego domku, a już tyle emocji ) Koparki, wywrotki, gruszki i pompy, do tej pory zazdrosnie podgladane na innych budowach, nareszcie zaprosiliśmy do siebie. Pierwsze wpisy do Dziennika Budowy i pierwsze wpisy na forum, wreszcie jako uczestnik, a nie tylko czytelnik. Pozdrawiam raz jeszcze! (i niech miną te deszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 01.07.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Serdecznie Witam Sz. Inwestorów! Ledwie miesiąc temu rozpoczęliśmy budowę naszego domku, a już tyle emocji ) Koparki, wywrotki, gruszki i pompy, do tej pory zazdrosnie podgladane na innych budowach, nareszcie zaprosiliśmy do siebie. Pierwsze wpisy do Dziennika Budowy i pierwsze wpisy na forum, wreszcie jako uczestnik, a nie tylko czytelnik. Pozdrawiam raz jeszcze! (i niech miną te deszcze Witaj SHOW - widzę że też archonowy domek budujesz, bardzo ładny projekt i całkiem przestronny:) Budujesz w samym Krakowie Krakowie? Czy gdzieś w Okolicach - ja 5 km na północ, okolice Zielonek/Michałowic. Pozdrowienia i jeszcze raz witaj na forum Nuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.07.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Show witaj mam prośbę wrzuć link do dziennika budowy, łatwiej będzie go podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 01.07.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 witam:D ja wracam z obczyzny 12 lipca i tez zaczynam budowe, to juz drugie podejscie bo w kwietniu nie bylo wszystkich dokumentow:( ale teraz jz wszstko jest wiec bedzie sie dzialo... mam 2 i pol tygodnia urlopu na stan zero. dzis nie mam czasu ale jutro poczytam wasze posty i chetnie popisze z ludzmi ktozy tez teraz zaczynaja budowe, bo jedziemy na tym samym wozku:lol2:pozdrawiam wszystkich:goodnight: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.H.O.W. 01.07.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Bardzo dziękuję za tak miłe przywitanie. Nutka - buduję pod Krakowem (Piekary, gm. Liszki) Dokładna pozycja (50°1'45''N, 19°47'32''E) - w google - mapy (zielona strzałka) Link do "mojego" Dziennika Budowy : http://forum.muratordom.pl/blog.php?151820-Dom-w-Majeranku-2-(P) Zapraszam i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 02.07.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witam i ja nowego bocianka:) widzę, że prace już postępują super uczucie jak się tak patrzy jak własny domek powstaje, MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.07.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Kurka wodna nie wiedziałem ze jest tak wiele osób ja tez sie nie wyrobię , czekam na dokończenie projektu i pozwolenie na budowę. I w tym roku mam nadzieje wylać fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.lina 02.07.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 (edytowane) Mam PnB!!!W czasie jak się uprawomocnia analizuję ceny, banki i robię ponownie kosztorys. Moja wycena na ssz to tak ok.200 tys. (wg cen ktore dostałam z hurtowni plus kompleksowa wycena dachu plus cena murarzy plus okna bez rolet plus wszystkie drzwi). Gorzej z analizą wykończenówki. Czy 200 tys. to spokojna kwota? Oczywiście nie planuję żadnych szaleństw i żadnej awangardy. P.S. Wy też macie czas utworzenia postu cofnięty o 2 godziny? Edytowane 2 Lipca 2011 przez a.lina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 02.07.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 No to popatrzylem i poczytalem:D gratuluje tym co juz zaczeli i zycze powodzenia tym ktozy tocza boj w uzedach.mnie juz nosi, jeszcze 10 dni do urlopu a ja nie umiem wetrzymac:rotfl: u mnie pozwelenie wydane. na poprzednim urlopoie zdjety humus, pokrecone zbrojenie, kupiony zwir, cement , beton komorkowy na nosne i dzialowe, bloczki fund, strop teriwa i stal na cala budowe:D za caly ten cenny material na budowe wymazonego domku polecialo 30kola, w tym wliczony projekt indywidualny oraz wszystkie papierki dotyczace pozwolenia na budowe zalatwiane przez jednego pana, kier budowy mysle ze nie jest tak zle:lol2: dom 140 m powiezchni uzytkowej + garaz troche podpatszony z AC Dodi z neta bo podobal mi sie bardzo uklad na dole ale poddasze calkiem zmienione bo dodana wystawka z dwoma filarami i balkonem na fracie. jak rusze, a wlasciwie zaczniemy z moja pania to zrobimy dziennik i pokazemy elewacje:yes:bede sledzil wasze postepy POZDRAWIAM:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.07.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 02.07.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Mam PnB!!! W czasie jak się uprawomocnia analizuję ceny, banki i robię ponownie kosztorys. Moja wycena na ssz to tak ok.200 tys. (wg cen ktore dostałam z hurtowni plus kompleksowa wycena dachu plus cena murarzy plus okna bez rolet plus wszystkie drzwi). Gorzej z analizą wykończenówki. Czy 200 tys. to spokojna kwota? Oczywiście nie planuję żadnych szaleństw i żadnej awangardy. P.S. Wy też macie czas utworzenia postu cofnięty o 2 godziny? moje GRATULACJE!!!!!!!!!!! To teraz do dzieła, uprawomocni się i .......do budowy wymarzonego domku:) Myślę, że wycena SSZ całkiem realna:) Czas też mam cofnięty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 02.07.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 No to popatrzylem i poczytalem:D gratuluje tym co juz zaczeli i zycze powodzenia tym ktozy tocza boj w uzedach. mnie juz nosi, jeszcze 10 dni do urlopu a ja nie umiem wetrzymac:rotfl: u mnie pozwelenie wydane. na poprzednim urlopoie zdjety humus, pokrecone zbrojenie, kupiony zwir, cement , beton komorkowy na nosne i dzialowe, bloczki fund, strop teriwa i stal na cala budowe:D za caly ten cenny material na budowe wymazonego domku polecialo 30kola, w tym wliczony projekt indywidualny oraz wszystkie papierki dotyczace pozwolenia na budowe zalatwiane przez jednego pana, kier budowy mysle ze nie jest tak zle:lol2: dom 140 m powiezchni uzytkowej + garaz troche podpatszony z AC Dodi z neta bo podobal mi sie bardzo uklad na dole ale poddasze calkiem zmienione bo dodana wystawka z dwoma filarami i balkonem na fracie. jak rusze, a wlasciwie zaczniemy z moja pania to zrobimy dziennik i pokazemy elewacje:yes: bede sledzil wasze postepy POZDRAWIAM:D Powodzenia! Będziemy śledzić postępy Nuta PS Ale na ortografii chyba nie uważałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts