Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj :)

Sielskość u Ciebie była ujmująca - bo kiedyś też bardzo mnie ciągnęło, ale jak przyszło co do czego to się wystraszyłam dosłowności i tego, że zabraknie mi konsekwencji i wyjdzie nie-do-końca-tak-jak-powinno. I stąd też poplanowane mam czarne elementy (choć eamsy mają być białe jednak), i sporo poprzełamywania wszechogarniającej łagodności (nawet łazienka w mugatach wyszła chłodno i kanciasto, a nie anielsko).

Więc trzymam kciuki za przemianę u Ciebie. Może jeszcze zdążę podpatrzeć kilka rzeczy zanim się przeprowadzę w czerwcu na swoją wieś :)

Masz dar i wyjątkowy talent.

Dziękuję:hug:

Szczerze mówiąc, ja też nie do końca stawiałam na sielskość - priorytetem była raczej biel - bo mieszkanie mam małe;), no i starałam się raczej stworzyć bazę, którą będę mogła zmieniać dodatkami niż wnętrze zorientowane w jedynym słusznym stylu;) Uwielbiam wnętrza na Apartment Therapy, lekkość, z jaką łączy się tam starocia, meble z sieciówek z klasykami designu. Niby wszystko od czapy, a jednak razem tworzy zadziwiająco spójną całość.:rolleyes: Chciałabym móc kreować swoje mieszkanko z taką właśnie lekkością:oops:

Madzia jest cudnie!!! :jawdrop::jawdrop::jawdrop:gdybym tak mogła choćby na miesiąc wypozyczyć Twoje rączki...i do tego dzieci na ten czas komuś podrzucić...ach ....Kochana jest rewelacyjnie:wiggle:. Lampa faktycznie mogłaby być ciut niżej ale i tak wyglada dobrze!bardzo dobrze!;)

Co do stołu to dokładnie nie wiem...niby olejowany i mam olej do niego ...ale olej w sklepie pani dała nam biały a stół jest szarawy - taki postarzany, ja mam wrazenie, że on wyługowany jest...muszę koniecznie zrobic próbkę od spodu.:rolleyes:

Ale na co Ci, Kochana, moje rączki? Sama masz niezgorsze:D

Wypróbuj ten olej od spodu rzeczywiście, myślę, że on jest biały właśnie po to, by odświeżać tę szarość. Mam nadzieję, że mnie rozumiesz, jakkolwiek to brzmi;)

Słuchajcie, pokusiłam się nawet o badziewną (w moim wykonaniu) wklejkę z czarnym eamsem. Wszystkie chwyty dozwolone, jak się chce męża przekonać;)

I co Wy na to? Zagra?

wizualka%2520z%2520bujakiem.JPG

Edytowane przez mada1412

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Maduś pięknie:jawdrop::jawdrop:Czarna lampa to jest to!:wiggle: Jeżeli chcesz ją niżej, to nie możecie jeszcze jej wydłużyć?

Nie jestem fanką eamsów, ale u Ciebie wygląda nadzwyczaj dobrze:lol: Także przekonuj małża:rolleyes:

Edytowane przez agawi74

Uwielbiam wnętrza na Apartment Therapy, lekkość, z jaką łączy się tam starocia, meble z sieciówek z klasykami designu. Niby wszystko od czapy, a jednak razem tworzy zadziwiająco spójną całość.:rolleyes: Chciałabym móc kreować swoje mieszkanko z taką właśnie lekkością:oops:

Ja też uwielbiam styl AT!:) A najbardziej podziwiam te wszystkie aranżacje na komodach, stolikach, kominkach - mnóstwo dupereli tam stoi, a całość nie sprawia wrażenia zbioru kurzołapek tylko pięknej całości :yes: Tego mi najbardziej brakuje ;)

Słuchajcie, pokusiłam się nawet o badziewną (w moim wykonaniu) wklejkę z czarnym eamsem. Wszystkie chwyty dozwolone, jak się chce męża przekonać;)

I co Wy na to? Zagra?

Zagra, zagra:)

Widać że nie tylko na AT zaglądasz, ale i gazetowe lobby miłośniczek dizajnu złapało Cię w swoje szpony :lol2

Madzia mnie się Twoje pomysły bardziej podobają;):Pok wyprobuje ten biały:rolleyes:

z czarnym bujakiem bedzie git:wiggle: ja marzę o białym tylko jakoś ostatnimi czasy okazji cenowej nie ma;)

Och Ty!!:hug: A z tą okazją cenową....też czekam, bo mąż się zgodził :wave::wave: , ale pod warunkiem, że go sobie sama sfinansuję;) No więc czuję się tak, jakbym już go miała:Dhttp://emoty.blox.pl/resource/19s.gif

Maduś pięknie:jawdrop::jawdrop:Czarna lampa to jest to!:wiggle: Jeżeli chcesz ją niżej, to nie możecie jeszcze jej wydłużyć?

Nie jestem fanką eamsów, ale u Ciebie wygląda nadzwyczaj dobrze:lol: Także przekonuj małża:rolleyes:

Dzięki Aguś za opinię:) Mnie się eamsy zawsze podobały, zastanawiałam się nawet nad jednym do biurka Jędrka:rolleyes: Ostatecznie dzięcię siedzi na Trip-Trappie, bo uznało za wygodniejsze:D

Czarny bujak very git.

Czarne bujaki w ogóle są git - ja co prawda eamsy białe, ale bujak wiklinowy chcę koniecznie czarny ;D (bo znowu inny, nie oczywisty bo zwykle białe jeśli nie wiklinowe-wiklinowe)

Czarny bujak wiklinowy:rolleyes:

Madziu!!!Kochana,czerń idealnie wpasuje się w Twoje poddasze :) Ja już się do niej przekonałam.

Na eamsy też choruję i to strasznie!Twój będzie świetnie pasował!Urabiaj męża bo warto.

Pokłony za DIY ,wyszło super :)

Pozdrawiam ciepluśko.

Paulinko:hug:

Jakoś może potem wrzucę step-by-step do DIY. To łatwiejsze niż myślałam:)

Mada, ja jestem zachwycona pomysłami, DIY, eamsami (choruję na nie!) i czernią. Nie bez powodu - u mnie też już na początku roku pojawiły się biało-czarne pasy, inne elementy :). Świetnie to u Ciebie wygląda, wszystko jest na miejscu i pasuje. MNIAM i już!

Dzięki Aniu. Fajnie, że bywasz;)

Madzia, świetne zmiany-teraz Twoje poddasze ma pazur:) Bomba:)

pozdrawiam poświątecznie

:hug:

maduś z tą czernią bardzo do twarzy Waszemu poddaszu :yes:

Eams pasuje tam idealnie! Urabiaj męża :D

Twoje mieszkanko jest takie przytulne i harmonijne, że nie mogę się oderwać od tych zdjęć :oops: :)

Oj, Pysiaczku:hug:

Ja też uwielbiam styl AT!:) A najbardziej podziwiam te wszystkie aranżacje na komodach, stolikach, kominkach - mnóstwo dupereli tam stoi, a całość nie sprawia wrażenia zbioru kurzołapek tylko pięknej całości :yes: Tego mi najbardziej brakuje ;)

Zagra, zagra:)

Widać że nie tylko na AT zaglądasz, ale i gazetowe lobby miłośniczek dizajnu złapało Cię w swoje szpony :lol2

Yyyyyy, jakie lobby? Już z tysiąc lat nie byłam na gazeciehttp://emoty.blox.pl/resource/oups.gif

co tu się dziejeeee....:jawdrop:

Madzia, kłaniam się w pas:o

Przepiękny blat... piękne plany na przyszłośż;) Czekam na rezultaty...

:D:D:D Dziękuję:D

Madziu! Eams wyglada bosko. Troche inaczej wyciełam i wstawiłam na inne Twoje foto. Mam nadzieje, ze sie nie gniewasz. Czarny ładniej wyglada, bo dla siebie zrobilam w dwoch wersjach kolorystycznych :)

http://img841.imageshack.us/img841/6206/12kwietnia2.jpg

Aga, dzięki kochana.http://emoty.blox.pl/resource/buziak.gif Majstersztyk ta Twoja wizualka!:jawdrop:

Madziu..nie będę się rozpisywać...bo wszystko już zostało powiedziane:):) Ale nie mogę przejść przez twój wątek bez słowa:):)

Po prostu cudnie:):):)

Pozdrawiam:)

Dziękuję, Beatko:)

Edytowane przez mada1412

Mada cudny ten kącik ... cegła - komoda - i ON ... przecież to widać ... musisz mieć ten bujak :)))

czarna dama nad stołem wygląda dokładnie tak ja wyglądać powinna :) ... nie jestem obiektywna mam taką samą tyle, że w stali ... i mam takie samo odczucie, że za wysoko (odległość na oko jak u Ciebie) ... dlaczego nie wydłużyłam kabla ?:) w końcu to proste :))) ... z dwóch powodów ... 1) poluje na przezroczysty bo mój przeplata łańcuch jak na krówkę :))) 2) to rwący się z ogiąganiem (wiem zaprzeczenie a jednak) małż :))) ...

przy lampie mam jeszcze jeden dylemat ... ta lampa daje światło punktowe ... efekt oświetlonego stołu ... super ... a wokół ciemność ... już sie przyzwyczaiłam ale przez pierwszy tydzień miałam "efekt amerykańskiego filmu":))) ... przepraszam, że wyskoczyłam z tym efektem ... ale po medialnych efektach mi to chyba zostało (no po efekcie zająca i jedynaka) :))) ... a jak Ty to widzisz ... :)

Mada zajrzyj do mnie ... :) wrzuciłam chatkę ... w dwóch odsłonach ... raz sielsko a potem z przytupem :)))

Edytowane przez konstancja30

Madzia no to połowa sukcesu juz jest:wiggle::wiggle::wiggle:Wiesz , pije kawkę, gapię się na te Wasze wnętrza i wstawać od kompa mi się nie chce...no pięknie jest ...tak harmonijnie...te czarnr akcenty to strzał w 10;)...

mój Mąż też się zgodził na zakup - ja planuję bujak i 2 krzesła z podłokietnikami ale białe tylko jakoś zdrowy rozsądek (choć myślałam, że dawno go straciłam:sick:) podpowiada, że kwota ponad 4 tys to jednak sporo no i tak się cykam od blisko 6 miesięcy...:p

Moja Przyjaciółka kupiła całkiem niedawno właśnie czarny bujaczek Vitry z 40% bonusem w RED ONION. Mieli taka fajną akcję na produkty Vitry, mi w udziale przypadł wieszak HANG IT ALL, na który od dawna chorowałam no i jest mój za 50% ceny, dziś żałuję że nie pokusiłam się na 2...wieszak siedzi wciąż w pudełku i czeka na właściwie miejsce. Dzwoniłam do RED ONION czy mają w planach podobną akcję ale póki co niestety nie...więc czekam dalej bo "inspirowane" nie dla mnie..;)

Mada bosko u Ciebie:jawdrop: Te eamsy mają coś w sobie takiego że pasują do wielu wnętrz:rolleyes:

Nie wyobrażam już sobie aby nie było u Ciebie czarnego bujaka;)

A ja już też sobie chyba nie wyobrażam;)

Ta Agi wklejka całkiem jak żywa :)

Eamsy są genialne.

Prawda?

Super, że mężulo urobiony na nowy zakup:wiggle::wiggle: Czekamy na przypływ gotówkihttp://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ8e0daF1IHlDWswPMUG91J1vgDKcgVqTJauSi_DODzI0HcUyJL

W akcji urabiania mężula pomogli mi moi rodzice:) Fotelik na tyle im się spodobał, że lobbowali za nim z całych sił;)

Madzia no to połowa sukcesu juz jest:wiggle::wiggle::wiggle:Wiesz , pije kawkę, gapię się na te Wasze wnętrza i wstawać od kompa mi się nie chce...no pięknie jest ...tak harmonijnie...te czarnr akcenty to strzał w 10;)...

mój Mąż też się zgodził na zakup - ja planuję bujak i 2 krzesła z podłokietnikami ale białe tylko jakoś zdrowy rozsądek (choć myślałam, że dawno go straciłam:sick:) podpowiada, że kwota ponad 4 tys to jednak sporo no i tak się cykam od blisko 6 miesięcy...:p

Moja Przyjaciółka kupiła całkiem niedawno właśnie czarny bujaczek Vitry z 40% bonusem w RED ONION. Mieli taka fajną akcję na produkty Vitry, mi w udziale przypadł wieszak HANG IT ALL, na który od dawna chorowałam no i jest mój za 50% ceny, dziś żałuję że nie pokusiłam się na 2...wieszak siedzi wciąż w pudełku i czeka na właściwie miejsce. Dzwoniłam do RED ONION czy mają w planach podobną akcję ale póki co niestety nie...więc czekam dalej bo "inspirowane" nie dla mnie..;)

A ja też jakoś nie jestem przekonana do inspirowanych. Anetko, a czy miałaś okazję siedzieć na RARze? Ja nie:no: i troszkę się obawiam:rolleyes: Choć zwykłe Eamesy były dla mnie zaskakująco wygodne.

Anetko dzieci możesz podrzucić do mnie jak się z Mada będziecie uzewnętrzniać hi hi a bujak to i moje marzenie ...tylko ja nie jestem tak zasadnicza jak Anetka :)

To ja swoich chłopaków podrzucę także;) :lol2:

Mada,

serdeczne i wielkie gratulacje - cudna fota Twoich arcydzieł w Green Canoe Wiosna!!!!!:)

PS.

O Matko Boska, ale u Ciebie cudna metamorfoza - czerń jest rewelacyjna do Twoich wnętrz!!!!!

Pięknie i oryginalnie!!!!!!

A ława to wiesz, że chyba lepsza niż w RM?

I poduszki cudniaste.......