Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mada,

od razu mam pytanka, zanim Cię grad zasypie:

- co to za cudny model drzwi (malowanych na biało)?

- jakie macie deski? sosna, dąb?

Model, hmmm... najprostszy z marketu, ale wnikliwie oglądaliśmy, żeby nie było jakichś niedoróbek, rozeschnięć itp.

Mamy sosnę, wszyscy narzekają, że miękka, ale nie mam do tego zastrzeżeń. Przy normalnym użytkowaniu jest ok. Ale co mnie denerwuje w niej, to zżółcenie znaczne. Teraz będziemy ją bielić, mam nadzieję, że to pomoże...

Mój kuzyn, który robił podłogi w jednym z krajów skandynawskich, mówi, że sosna tam to najczęstszy wybór na podłogę. Musowo bielona:)

Ok, ruszamy dalej:)

Budowanie naszego mieszkania trochę trwało... Nie chcieliśmy pakować się w kredyty, więc budowaliśmy z oszczędności i z bieżących wpływów. Sami, z pomocą kilku fachowców w rodzinie:cool: Czasami miałam ochotę rzucić to wszystko w diabły, ale na szczęście tego nie zrobiłam...

I się mury pięły do góry;)

w%20trakcie.JPG

Tutaj widok na naszą sypialnię na antresoli, jeszcze bez podłogi

nasza%20sypialnia.JPG

Aż wreszcie zaczęła nasza budowa przypominać mieszkanie:)

surowy1.JPG

surowy2.JPG

surowy3.JPG

Edytowane przez mada1412

No dobrze... Zasypałam zdjęciami, ale do rzeczy... Podłoga od czasu jakiegoś spędza mi sen z powiek. Nawet dość długiego czasu...

Brzydka jak diabli:bash:

I w związku z tym postanowiłam wreszcie urobić chłopa mego w kierunku zmian. KONIECZNYCH zmian. Uradziliśmy ( tzn. On myśli, że On to wymyślił:wiggle:) co następuje:

Zrywamy płytki z części kawałkodzienno - kuchenno - przedpokojowej. I w części ściśle przedpokojowej kładziemy inne płytki. Z naciskiem na INNE. Uradziliśmy (patrz wyżej;)), że najlepszym wyborem będzie szachownica RAKO, ale RAKO u nas nie uświadczysz... Podobno nie produkują czarnych już, czy jakiś inny kit, który próbowano nam wcisnąć. Jednakże kit wciśnięto z powodzeniem, gdyż udaliśmy się do salonu łazienek i zakupiliśmy kilka m płytek VIVES. Zakupiliśmy to za duże słowo, zadatkowaliśmy jedynie i kolejny miesiąc z HAKIEM:bash: czekaliśmy na produkt:)

Wreszcie są:wave:

Małż ucieszony jak wariat z rozpędu zrobił próbę generalną:) Nie protestowałam:)

przymiarka3.JPG

Edytowane przez mada1412

Poproszę, poproszę. :) Mam jeszcze jedno pytanko. Jak się sprawuje biała bateria w kuchni? Chodzi mi głównie o to czy ta farba się nie ściera, nie odpryskuje itd.

Cotton Balls 2145-70

Biała bateria - jest świetna, nic się z niej nie ściera ani nie odpryskuje:)