agawi74 07.11.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 A u nas też muszą być listwy, bo w podłogach pływających trzeba zostawić sporą dylatację 1-1,5 cm:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 07.11.2011 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Aga, naprawdę tak jest przy pływających? Nie wiedziałam.http://emoty.blox.pl/resource/549.gif Yokasiu, łączenie z korka wykonuje się na etapie kładzenia podłogi - wtedy wszystko jest równiutko docięte, i dzięki korkowi i płytki i kafle mogą sobie pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.11.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Mada, no tak jest niestety:bash:Yokasta, nie doradzę Ci w listwach, bo my kupujemy te firmowe do kompletu z podłoga Balterio. Będą dopasowane kolorem, więc się zleją i mam nadzieję, że nie będą się rzucać w oczy;) Inne to zostają chyba tylko metalowe, np. srebrne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 07.11.2011 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Ło matko te metalowe to tragedia w siedmiu aktach! Metalowym listwom mówimy nie http://emoty.blox.pl/resource/banned.gifNo ale jak się nie ma co się lubi.... Aniu, może uda Wam się dobrać pod kolor podłogi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 07.11.2011 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Chowam się w swojej norce i nie wychylam zbyt często, bo chwalić się nie ma czym A wszystkie piękne wnętrza moich ulubionych forumek mnie onieśmielają Ragazza, ja w ogóle tego nie skomentuję http://emoty.blox.pl/resource/tease2.gif Chciałabym mieć taką norkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.11.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Ło matko te metalowe to tragedia w siedmiu aktach! :rotfl: Można spróbować coś znaleźć i dopasować od producenta podłóg;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 08.11.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Weźcie mnie nie straszcie i nie denerwujcie, że są sytuacje, gdy korka nie można zastosować, tylko listwy??????????Ja NIE DOPUSZCZAM takiej możliwości u siebie absolutnie, chcę jak Mada mieć "niewidzialne" połączenie! Madunia,ja będę Ci wdzięczna za fotkę ze zbliżeniem połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 08.11.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Mada jak pięknie Należy Ci się http://emoty.blox.pl/resource/zpuchar.gif Absolutnie fantastyczne wnętrza! Cofam się na poprzednią stronkę jeszcze się nimi ponapawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 08.11.2011 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Yokasta, z tymi metalowymi listwami najgorsze yło to, że one miały taką okleinę drewnopodobną, która po jakimś tam czasie zaczęła w kilku miejscach złazić, odkrywając jakieś kolejne brzydactwo. Masakra, mówię Wam. Dodam, że były to listwy z tzw. wyższej półki cenowej Lepiej - tak jak chcecie - idźcie w metalowe, bez żadnych dunowatych oklein. Goobo, Sharlotko - siem robi prosze Pań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 08.11.2011 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Uuuuuu, jak w drzwiach, to nie masz co się martwić Ja na łączach w drzwiach mam progi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 09.11.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Madzia, ładne to łączenie. Nie spotkałam się z takim jeszcze jak dotąd.Buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goobo 09.11.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Właśnie się miałam głośno dopominać o fotkę korka, ale widzę, że jest! Super! Zastanawiam się jak to będzie u mnie kolorystycznie, bo podłoga będzie biała, a kamień, z którym będzie sąsiadować jest grafitowy... Nie wiem cholera czy ten korek zagra:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 09.11.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 ach wielkie dzięki za fotkę, Pszę Pani! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 09.11.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 (edytowane) ja też mam korek...i szczerze mówiąc myślałam, że to standard przy drewnianych podłogach goobo, obawiam się, że efekt może nie być ciekawy może się niezbyt ładnie odcinać...( chyba, że planujesz jeszcze gdzieś elementy z naturalnego drewna, w naturalnej kolorystyce? ) u mnie podłoga też łączy się z szarym i grafitem, ale drewno jest dębowe ...może są jeszcze jakieś inne materiały korkopodobne ? Edytowane 9 Listopada 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 09.11.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Ślicznie Madziu. Pościel chyba mamy tą samą.Co do łączenia drewna z płytkami u mnie jest silikon, a dechy cięte zarówno w poprzek jak i wzdłuż. Wykonanie samodzielne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goobo 09.11.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 ja też mam korek...i szczerze mówiąc myślałam, że to standard przy drewnianych podłogach goobo, obawiam się, że efekt może nie być ciekawy może się niezbyt ładnie odcinać...( chyba, że planujesz jeszcze gdzieś elementy z naturalnego drewna, w naturalnej kolorystyce? ) u mnie podłoga też łączy się z szarym i grafitem, ale drewno jest dębowe ...może są jeszcze jakieś inne materiały korkopodobne ? No właśnie:/ Moje dechy też dębowe, ale tak solidnie pobielone, że no po prostu białe białe. Szlag... W poniedziałek mam pana na wizji lokalnej, może coś doradzi. Sama myśl o listwach wywołuje u mnie płacz i zgrzytanie zębów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 09.11.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Właśnie się miałam głośno dopominać o fotkę korka, ale widzę, że jest! Super! Zastanawiam się jak to będzie u mnie kolorystycznie, bo podłoga będzie biała, a kamień, z którym będzie sąsiadować jest grafitowy... Nie wiem cholera czy ten korek zagra:( Ale u mnie korek jest pobielony również, dzięki temu współgra Asiu Sharlotko, nie ma sprawki:D Aricia, standard? - niekoniecznie - może na FM, choć ostatnio coraz częściej się go widuje w realu. Nadal jednak większość fachowców poleca listwy, bo im się nie chce dech równiutko przycinać Albo tłumaczą się, że będą kłopoty przy cyklinowaniu, można płytki uszkodzić, bo za blisko drewna:-? Ja się uparłam na korek i już Aneczko, ja jestem namiętną wielbicielką pościeli, mam całą kupę i jeszcze trochę kompletów, ale ta stara z IKEA to jedna z moich ulubionych:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goobo 09.11.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Korek pobielony? Powiedz coś więcej proszę! Bo ja już się psychicznie przygotowuję na progi:/ Na jakim etapie był bielony? Po aplikacji? Czym? Moja podłoga przyjedzie już gotowa, pobielona, więc musiałabym się przygotować "sprzętowo" na bielenie korka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 09.11.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Korek pobielony? Powiedz coś więcej proszę! Bo ja już się psychicznie przygotowuję na progi:/ Na jakim etapie był bielony? Po aplikacji? Czym? Moja podłoga przyjedzie już gotowa, pobielona, więc musiałabym się przygotować "sprzętowo" na bielenie korka... goobo, a czy zamiast korka nie można dać silikonu? U mnie jest i się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goobo 09.11.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 No właśnie nie wiem, mam nadzieję, że tak. W poniedziałek ma przyjść pan, który będzie kładł u mnie podłogę, to go wypytam. Na razie cieszę się oknami, które mi dziś zamontowano juhuu:) Brakuje tylko drzwi wejściowych i będzie dom, a nie budowa. Szkoda, że sobie golnąć nie mogę na taką okoliczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts