Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga, naprawdę tak jest przy pływających? Nie wiedziałam.http://emoty.blox.pl/resource/549.gif

Yokasiu,

łączenie z korka wykonuje się na etapie kładzenia podłogi - wtedy wszystko jest równiutko docięte, i dzięki korkowi i płytki i kafle mogą sobie pracować:)

Mada, no tak jest niestety:bash:

Yokasta, nie doradzę Ci w listwach, bo my kupujemy te firmowe do kompletu z podłoga Balterio. Będą dopasowane kolorem, więc się zleją i mam nadzieję, że nie będą się rzucać w oczy;) Inne to zostają chyba tylko metalowe, np. srebrne...

Chowam się w swojej norce i nie wychylam zbyt często, bo chwalić się nie ma czym ;) A wszystkie piękne wnętrza moich ulubionych forumek mnie onieśmielają :)

Ragazza, ja w ogóle tego nie skomentuję http://emoty.blox.pl/resource/tease2.gif Chciałabym mieć taką norkę:)

Weźcie mnie nie straszcie i nie denerwujcie, że są sytuacje, gdy korka nie można zastosować, tylko listwy??????????

Ja NIE DOPUSZCZAM takiej możliwości u siebie absolutnie, chcę jak Mada mieć "niewidzialne" połączenie!

Madunia,

ja będę Ci wdzięczna za fotkę ze zbliżeniem połączenia.

Yokasta,

z tymi metalowymi listwami najgorsze yło to, że one miały taką okleinę drewnopodobną, która po jakimś tam czasie zaczęła w kilku miejscach złazić, odkrywając jakieś kolejne brzydactwo. Masakra, mówię Wam. Dodam, że były to listwy z tzw. wyższej półki cenowej;) Lepiej - tak jak chcecie - idźcie w metalowe, bez żadnych dunowatych oklein.

Goobo, Sharlotko - siem robi prosze Pań;)

zbli%2525C5%2525BCenie%252520korka1.JPG

ja też mam korek...i szczerze mówiąc myślałam, że to standard przy drewnianych podłogach :oops:

goobo, obawiam się, że efekt może nie być ciekawy :( może się niezbyt ładnie odcinać...( chyba, że planujesz jeszcze gdzieś elementy z naturalnego drewna, w naturalnej kolorystyce? ) u mnie podłoga też łączy się z szarym i grafitem, ale drewno jest dębowe ...może są jeszcze jakieś inne materiały korkopodobne ?

Edytowane przez aricia

ja też mam korek...i szczerze mówiąc myślałam, że to standard przy drewnianych podłogach :oops:

goobo, obawiam się, że efekt może nie być ciekawy :( może się niezbyt ładnie odcinać...( chyba, że planujesz jeszcze gdzieś elementy z naturalnego drewna, w naturalnej kolorystyce? ) u mnie podłoga też łączy się z szarym i grafitem, ale drewno jest dębowe ...może są jeszcze jakieś inne materiały korkopodobne ?

No właśnie:/ Moje dechy też dębowe, ale tak solidnie pobielone, że no po prostu białe białe. Szlag... W poniedziałek mam pana na wizji lokalnej, może coś doradzi. Sama myśl o listwach wywołuje u mnie płacz i zgrzytanie zębów!

Właśnie się miałam głośno dopominać o fotkę korka, ale widzę, że jest!:) Super! Zastanawiam się jak to będzie u mnie kolorystycznie, bo podłoga będzie biała, a kamień, z którym będzie sąsiadować jest grafitowy... Nie wiem cholera czy ten korek zagra:(

Ale u mnie korek jest pobielony również, dzięki temu współgra;)

Asiu

:hug:

Sharlotko,

nie ma sprawki:D

Aricia,

standard? - niekoniecznie - może na FM, choć ostatnio coraz częściej się go widuje w realu. Nadal jednak większość fachowców poleca listwy, bo im się nie chce dech równiutko przycinać;) Albo tłumaczą się, że będą kłopoty przy cyklinowaniu, można płytki uszkodzić, bo za blisko drewna:-? Ja się uparłam na korek i już;)

Aneczko,

ja jestem namiętną wielbicielką pościeli, mam całą kupę i jeszcze trochę kompletów, ale ta stara z IKEA to jedna z moich ulubionych:D

Korek pobielony? Powiedz coś więcej proszę! Bo ja już się psychicznie przygotowuję na progi:/ Na jakim etapie był bielony? Po aplikacji? Czym? Moja podłoga przyjedzie już gotowa, pobielona, więc musiałabym się przygotować "sprzętowo" na bielenie korka...

goobo, a czy zamiast korka nie można dać silikonu? U mnie jest i się sprawdza.

No właśnie nie wiem, mam nadzieję, że tak. W poniedziałek ma przyjść pan, który będzie kładł u mnie podłogę, to go wypytam. Na razie cieszę się oknami, które mi dziś zamontowano juhuu:) Brakuje tylko drzwi wejściowych i będzie dom, a nie budowa. Szkoda, że sobie golnąć nie mogę na taką okoliczność;)