mada1412 08.01.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Jolisko, :wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 08.01.2012 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Mado droga, wpadłam jeszcze podpytać jak sprawuje się Vigo u Ciebie w kuchni? Jeśli dobrze zauważyłam masz jasne fugi, nie masz problemów z ich utrzymaniem w "trudniejszych" miejscach, takich jak okolice zlewu? Drop, mam jakieś specjalne fugi, do miejsc narażonych na wilgoć, ale tak naprawdę wystarczy zwyczajne dbanie o porządek:) Ja je użytkuję już trzy lata i wystarczy normalne szorowanie płytek. Tam, gdzie się bardziej zabrudzą, czyszczę papką z sody oczyszczonej i odrobiny wody. Ale robiłam to raptem trzy razy:o wiesz , że poduchy prześliczne ... Zagrzałaś do działania ... No to za jakieś pół roku będa jak znam swój refleks ... To mamy podobny refleks;) Boszszsz....ile ja zrealizowałabym pomysłów, gdyby ten przeklęty leń z pleców mi zeskoczył Ja też zachorowałam . Mada a powiedź mi dobra duszyczko jaki materiał kupiłaś na te podusie ,we wtorek idę trochę później do pracy to zdążę skoczyć po materiał . Kubelko, kupuj materiał o najciaśniejszym splocie - na takim najlepiej wychodzi:) Ja mam jakąś mieszankę lnu i bawełny. Madzia, mnie pytasz o materac? MNIE? Ja się kompletnie nie znam oprócz tego, że chcę drugą kanapę i dwa fotele o których to mogę zapomnieć pewnie w tym roku to o materacu nawet myśleć nie chcę a też potrzebujemy. Kochana, ja Cię pytałam o pompowany;) Pisałaś, że Twoi goście na takim nocowali:) Madzia i jak się mają poszukiwania sofki? Aguś, wczoraj chyba wszyscy zrobili sobie wolne.... Salon Mebelplastu zamknięty, dzwoniłam do furninovy i tam też nikt nie podnosił słuchawki:mad: Póki co, mam dwa typy - chicago z M. i feruccio z F. W następnym tygodniu jadę do Szczecina , a tam f. ma aż trzy salony:o, więc sE posprawdzam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 08.01.2012 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 :lol2:Ale czy są wygodne? Czy nie ucieka z nich powietrze? Czy się na nich nie pływa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 08.01.2012 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Dostałam na skrzynkę tyle pytań o transfer, że pozwolę sobie wkleić tu mały step-by-step;) Ostrzegam - zdjęcia są amatorskie, wykonywane w wyjątkowo niesprzyjających warunkach;) Oto, czego potrzebujemy materiał o jak najciaśniejszym splocie, rozpuszczalnik nitro, metalowa łyżeczka, pędzel oraz wydruk lub ksero, koniecznie w wersji lustrzanej:lol2: Pamiętajcie o tym! Dodatkowo maseczka ochronna lub szeroko otwarte okno;) 1. Przyklejamy wydruk do materiału, najlepiej taśmą - przy szpilkach troszkę się jednak przesuwa... Pędzelkiem nanosimy nitro na motyw, najlepiej stopniowo 2. Następnie dociskamy łyżeczką wzdłuż napisów bądź grafiki, tak aby przenieść je na tkaninę. Od chwili naniesienia nitro nie może upłynąć więcej niż 1 minuta, więc trzeba to robić energicznie acz dokładnie;) Powtarzamy całą akcję aż do przeniesienia całej grafiki bądź kombinacji kilku. Odklejamy papier:) Potem prasujemy dość mocno nagrzanym żelazkiem na prawej stronie, aby utrwalić nadruk:) Edytowane 8 Stycznia 2012 przez mada1412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 08.01.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Mada dzięki za opis materiału , zaś z tej fotorelacji to na pewno skorzystam . Tylko napisz jeszcze jak zrobić lustrzane odbicie , bo ja jakaś niedouczona jestem:o , to można zrobić na drukarce ... muszę obadać w pracy , bo moja zepsuta , tam zaś mam ksero . Biegnę po ten materiał i do dzieła Tak sobie pomyślałam ,że można doszyć ( wszyć) ładne lamówki dookoła podusi , np. granatowe , brązowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 08.01.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 mada, świetny instruktarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 08.01.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Widzieliśmy Wasze mieszkanko w gazetce , pięknie wyszło ... a żebyś widziała moją minę jak je pokazywałam mężowi , duma mnie rozpierała z faktu ,że wiem czyje to mieszkanko . Dziewczyny niby się nie znamy osobiście , a ja miałam wrażenie ,że pokazuję mojemu mężowi mieszkanko koleżanki . Dziwne uczucie ale fajne zarazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 08.01.2012 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 mada, świetny instruktarz. Oj tam, taki na szybko;) dzięki:hug: Mam nadzieję, że zrozumiały:) Mada dzięki za opis materiału , zaś z tej fotorelacji to na pewno skorzystam . Tylko napisz jeszcze jak zrobić lustrzane odbicie , bo ja jakaś niedouczona jestem:o , to można zrobić na drukarce ... muszę obadać w pracy , bo moja zepsuta , tam zaś mam ksero . Biegnę po ten materiał i do dzieła Tak sobie pomyślałam ,że można doszyć ( wszyć) ładne lamówki dookoła podusi , np. granatowe , brązowe . Wydruk lustrzany zmieniasz w opcjach wydruku, u mnie przynajmniej... A ja właśnie szyję taką z czarną lamówką Może ją później wrzucę, jak zdążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.01.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Wydruk lustrzany napisów jest w ustawieniach drukarek - nie wszystkich niestety, u mnie tej opcji brak, więc drukuję ramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 08.01.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 niby wiem, że rozpuszczalnik szybko traci tej obezwładniający aromat ale czy poduchy nadają się do "mieszkania" bez prania ? ... a jak z praniem to czy wytrzymują próbę wody ot tak czy verniks konieczny ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 08.01.2012 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 niby wiem, że rozpuszczalnik szybko traci tej obezwładniający aromat ale czy poduchy nadają się do "mieszkania" bez prania ? ... a jak z praniem to czy wytrzymują próbę wody ot tak czy verniks konieczny ? ... Nic a nic nie czuć Jedną poszewkę już prałam - ręcznie - i jest w porządku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 08.01.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 dziękuje to skraca okres zebrania się o połowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.01.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Aguś, wczoraj chyba wszyscy zrobili sobie wolne.... Salon Mebelplastu zamknięty, dzwoniłam do furninovy i tam też nikt nie podnosił słuchawki:mad: Póki co, mam dwa typy - chicago z M. i feruccio z F. W następnym tygodniu jadę do Szczecina , a tam f. ma aż trzy salony:o, więc sE posprawdzam:) Oj to szkoda, ze sobie wolne wszyscy zrobili:mad: Będę czekać na rezultaty w przyszłym tygodniu:popcorn: Super ta Twoja instrukcja maduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 08.01.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Mada dzięki ! Instrukcja super i to w dodatku działa dziś był u mnie mały test Zawsze jak słyszałam słowo "transfer" to pikało mi coś w główce że to za trudne, nie dla mnie ... a to po prostu pikuś, PAN PIKUŚ hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 08.01.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Madzia a to się później prasuje po tym napisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przylesianka 08.01.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Przyszłam do Ciebie od Kasi i do wieczora się nie oderwę zapewne od czytania, oglądania, napawania się. Myślałam ze juz mnie żadne mieszkanko nie zachwyci po tym co oglądałam u Kasi, Diabełków, Betib, oj ja głupia!!! U Ciebie to juz kolejny dom który pokochałam, jak tylko do niego zajrzałam. Witam się Mada jak najgoręcej umiem i pozwól że będę podczytywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 08.01.2012 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Widzieliśmy Wasze mieszkanko w gazetce , pięknie wyszło ... a żebyś widziała moją minę jak je pokazywałam mężowi , duma mnie rozpierała z faktu ,że wiem czyje to mieszkanko . Dziewczyny niby się nie znamy osobiście , a ja miałam wrażenie ,że pokazuję mojemu mężowi mieszkanko koleżanki . Dziwne uczucie ale fajne zarazem. Kubelko, miałam tak samo hehehe No bo my koleżanki przecie;) hehehe:lol2: Madzia a to się później prasuje po tym napisie? Tak, Martuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 08.01.2012 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Przyszłam do Ciebie od Kasi i do wieczora się nie oderwę zapewne od czytania, oglądania, napawania się. Myślałam ze juz mnie żadne mieszkanko nie zachwyci po tym co oglądałam u Kasi, Diabełków, Betib, oj ja głupia!!! U Ciebie to juz kolejny dom który pokochałam, jak tylko do niego zajrzałam. Witam się Mada jak najgoręcej umiem i pozwól że będę podczytywać Przylesianko, witaj:) Miło czytać tyle komplementów:rolleyes: Jeszcze mi sodówka do głowy uderzy:oops: Dziś moi chopcy pojechali się trochę nawdychać jodu, a ja się relaksowałam z maszyną Uszyłam kolejne poszewki na poduszki:) Muszę przecież mieć ich trochę na nowe sofy;) Tyle, że światło bylejakie, więc wybaczcie jakość zdjęć Moja wersja słynnej Petunii z H&M HOME, z czarną lamówką. i z falbanką - chociaż ich nie cierpię, ta na poduszce mi się podoba:) Uszyłam też poszewkę dla mojego synka Jędrka, który od dłuższego czasu jest fanem flag;) W szczególności Union Jack'a:) Na szczęście Jędruś nie dostrzegł krzywizn:lol2: Edytowane 8 Stycznia 2012 przez mada1412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 08.01.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Mada dzięki za córcię . Wpadłam z tymi podusiami jak śliwka w kompot , są piękne a taką a'la flagę pewnie mój mały by chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.01.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 no siedzę i... się zachwycam!!! Zdolniacha z ciebie Madziu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts