Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mado droga, wpadłam jeszcze podpytać jak sprawuje się Vigo u Ciebie w kuchni? Jeśli dobrze zauważyłam masz jasne fugi, nie masz problemów z ich utrzymaniem w "trudniejszych" miejscach, takich jak okolice zlewu?

Drop,

mam jakieś specjalne fugi, do miejsc narażonych na wilgoć, ale tak naprawdę wystarczy zwyczajne dbanie o porządek:) Ja je użytkuję już trzy lata i wystarczy normalne szorowanie płytek. Tam, gdzie się bardziej zabrudzą, czyszczę papką z sody oczyszczonej i odrobiny wody. Ale robiłam to raptem trzy razy:o

:) wiesz , że poduchy prześliczne ... Zagrzałaś do działania ... No to za jakieś pół roku będa jak znam swój refleks ...

To mamy podobny refleks;) Boszszsz....ile ja zrealizowałabym pomysłów, gdyby ten przeklęty leń z pleców mi zeskoczył;):lol2:

Ja też zachorowałam :rolleyes: . Mada a powiedź mi dobra duszyczko jaki materiał kupiłaś na te podusie ,we wtorek idę trochę później do pracy to zdążę skoczyć po materiał :D .

Kubelko,

kupuj materiał o najciaśniejszym splocie - na takim najlepiej wychodzi:) Ja mam jakąś mieszankę lnu i bawełny.

Madzia, mnie pytasz o materac? MNIE? Ja się kompletnie nie znam :sick: oprócz tego, że chcę drugą kanapę i dwa fotele o których to mogę zapomnieć pewnie w tym roku ;) to o materacu nawet myśleć nie chcę :sick: a też potrzebujemy.

Kochana, ja Cię pytałam o pompowany;) Pisałaś, że Twoi goście na takim nocowali:)

Madzia i jak się mają poszukiwania sofki?:popcorn:

Aguś,

wczoraj chyba wszyscy zrobili sobie wolne....:( Salon Mebelplastu zamknięty, dzwoniłam do furninovy i tam też nikt nie podnosił słuchawki:mad: Póki co, mam dwa typy - chicago z M. i feruccio z F. W następnym tygodniu jadę do Szczecina , a tam f. ma aż trzy salony:o, więc sE posprawdzam:)

Dostałam na skrzynkę tyle pytań o transfer, że pozwolę sobie wkleić tu mały step-by-step;) Ostrzegam - zdjęcia są amatorskie, wykonywane w wyjątkowo niesprzyjających warunkach;)

Oto, czego potrzebujemy

transfer%252520co%252520potrzebne.JPG

materiał o jak najciaśniejszym splocie, rozpuszczalnik nitro, metalowa łyżeczka, pędzel oraz wydruk lub ksero, koniecznie w wersji lustrzanej:lol2: Pamiętajcie o tym!:) Dodatkowo maseczka ochronna lub szeroko otwarte okno;)

1. Przyklejamy wydruk do materiału, najlepiej taśmą - przy szpilkach troszkę się jednak przesuwa... Pędzelkiem nanosimy nitro na motyw, najlepiej stopniowo

transfer%252520nak%2525C5%252582adanie%252520nitro.JPG

transfer%252520nitro.JPG

2. Następnie dociskamy łyżeczką wzdłuż napisów bądź grafiki, tak aby przenieść je na tkaninę. Od chwili naniesienia nitro nie może upłynąć więcej niż 1 minuta, więc trzeba to robić energicznie acz dokładnie;)

transfer%252520dociskanie%252520%2525C5%252582y%2525C5%2525BCeczk%2525C4%252585.JPG

Powtarzamy całą akcję aż do przeniesienia całej grafiki bądź kombinacji kilku.

Odklejamy papier:) Potem prasujemy dość mocno nagrzanym żelazkiem na prawej stronie, aby utrwalić nadruk:)

Edytowane przez mada1412

Mada dzięki za opis materiału , zaś z tej fotorelacji to na pewno skorzystam . Tylko napisz jeszcze jak zrobić lustrzane odbicie , bo ja jakaś niedouczona jestem:o , to można zrobić na drukarce ... muszę obadać w pracy , bo moja zepsuta , tam zaś mam ksero . Biegnę po ten materiał i do dzieła :)

Tak sobie pomyślałam ,że można doszyć ( wszyć) ładne lamówki dookoła podusi , np. granatowe , brązowe .

Widzieliśmy Wasze mieszkanko w gazetce , pięknie wyszło ... a żebyś widziała moją minę jak je pokazywałam mężowi , duma mnie rozpierała z faktu ,że wiem czyje to mieszkanko . Dziewczyny niby się nie znamy osobiście , a ja miałam wrażenie ,że pokazuję mojemu mężowi mieszkanko koleżanki :D. Dziwne uczucie ale fajne zarazem.

mada, świetny instruktarz. :yes:

Oj tam, taki na szybko;) dzięki:hug: Mam nadzieję, że zrozumiały:)

Mada dzięki za opis materiału , zaś z tej fotorelacji to na pewno skorzystam . Tylko napisz jeszcze jak zrobić lustrzane odbicie , bo ja jakaś niedouczona jestem:o , to można zrobić na drukarce ... muszę obadać w pracy , bo moja zepsuta , tam zaś mam ksero . Biegnę po ten materiał i do dzieła :)

Tak sobie pomyślałam ,że można doszyć ( wszyć) ładne lamówki dookoła podusi , np. granatowe , brązowe .

Wydruk lustrzany zmieniasz w opcjach wydruku, u mnie przynajmniej...:)

A ja właśnie szyję taką z czarną lamówką:lol2: Może ją później wrzucę, jak zdążę:)

niby wiem, że rozpuszczalnik szybko traci tej obezwładniający aromat ale czy poduchy nadają się do "mieszkania" bez prania ? ... a jak z praniem to czy wytrzymują próbę wody ot tak czy verniks konieczny ? ...

Nic a nic nie czuć:) Jedną poszewkę już prałam - ręcznie - i jest w porządku:)

Aguś,

wczoraj chyba wszyscy zrobili sobie wolne....:( Salon Mebelplastu zamknięty, dzwoniłam do furninovy i tam też nikt nie podnosił słuchawki:mad: Póki co, mam dwa typy - chicago z M. i feruccio z F. W następnym tygodniu jadę do Szczecina , a tam f. ma aż trzy salony:o, więc sE posprawdzam:)

Oj to szkoda, ze sobie wolne wszyscy zrobili:mad: Będę czekać na rezultaty w przyszłym tygodniu:popcorn:

Super ta Twoja instrukcja maduś:)

Przyszłam do Ciebie od Kasi i do wieczora się nie oderwę zapewne od czytania, oglądania, napawania się.

Myślałam ze juz mnie żadne mieszkanko nie zachwyci po tym co oglądałam u Kasi, Diabełków, Betib, oj ja głupia!!! U Ciebie to juz kolejny dom który pokochałam, jak tylko do niego zajrzałam.

Witam się Mada jak najgoręcej umiem i pozwól że będę podczytywać :)

Widzieliśmy Wasze mieszkanko w gazetce , pięknie wyszło ... a żebyś widziała moją minę jak je pokazywałam mężowi , duma mnie rozpierała z faktu ,że wiem czyje to mieszkanko . Dziewczyny niby się nie znamy osobiście , a ja miałam wrażenie ,że pokazuję mojemu mężowi mieszkanko koleżanki :D. Dziwne uczucie ale fajne zarazem.

Kubelko, miałam tak samo :rotfl: hehehe

No bo my koleżanki przecie;) hehehe:lol2:

Madzia a to się później prasuje po tym napisie?

Tak, Martuś:):yes:

Przyszłam do Ciebie od Kasi i do wieczora się nie oderwę zapewne od czytania, oglądania, napawania się.

Myślałam ze juz mnie żadne mieszkanko nie zachwyci po tym co oglądałam u Kasi, Diabełków, Betib, oj ja głupia!!! U Ciebie to juz kolejny dom który pokochałam, jak tylko do niego zajrzałam.

Witam się Mada jak najgoręcej umiem i pozwól że będę podczytywać :)

Przylesianko,

witaj:) Miło czytać tyle komplementów:rolleyes: Jeszcze mi sodówka do głowy uderzy:oops:

Dziś moi chopcy pojechali się trochę nawdychać jodu, a ja się relaksowałam z maszyną;) Uszyłam kolejne poszewki na poduszki:) Muszę przecież mieć ich trochę na nowe sofy;):rotfl:

Tyle, że światło bylejakie, więc wybaczcie jakość zdjęć;)

Moja wersja słynnej Petunii z H&M HOME, z czarną lamówką.

hydrangea%252520cushion%2525201.JPG

hydrangea%252520zoom.JPG

i z falbanką - chociaż ich nie cierpię, ta na poduszce mi się podoba:)

wave%252520cushion1.JPG

Uszyłam też poszewkę dla mojego synka Jędrka, który od dłuższego czasu jest fanem flag;) W szczególności Union Jack'a:)

poduszka%252520J%2525C4%252599druli.JPG

poduszka%252520J%252520detal.JPG

Na szczęście Jędruś nie dostrzegł krzywizn:lol2:

Edytowane przez mada1412