kubel30 07.03.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Jeju ale pięknie wyszło :jawdrop::jawdrop: jak zwykle zbieram szczękę z podłogi . Im więcej widzę na fm stolików , ław , nowych i tych odratowanych to złość mnie bierze na tą pogodę , bo na mnie czeka moja do renowacji .A przy takich temperaturach to mi się nie chce . Maduś a zdradzisz mi gdzie kupiłaś swoje wiklinowe klosiki do kinkietów w sypialni , ja szukam i znaleźć nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 07.03.2012 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Dziewczynki, bardzo Wam dziękuję http://emotikona.pl/emotikony/pic/0vishenka_33.gif Kubelko, klosiki kupiłam w.... Biedronce:D To były osłonki na doniczki, z plastikowym wkładem, a więc bez dna. Po wyjęciu wkładu powstały abażurki;) A ostatnio ni stąd ni zowąd zakupiłam jeszcze jeden, większy, w sam raz do takiej lampy stołowej To nie jest wiklina, raczej trawa morska, ale po wybieleniu bejcą fajnie poszarzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 07.03.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ława cudeńko Jak się u Ciebie napatrzyłam na te mebelki przerabiane to stwierdziłam, że juz więcej nie kupię żadnego gotowca ...a że mamy pchli targ u nas to własnie w niedziele zakupiłam do sypilani dębowy sekretarzyk z nadstawką teraz czeka na moje rozpakowanie się i zobaczymy jakie we mnie drzemią mozliwości twórcze Abażury rewalacyjne - Madus super pomysły nam tu podsuwasz:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 07.03.2012 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 (edytowane) Daguś, a jak Ty się trzymasz? W dwupaku jeszcze? Mam nadzieję wyszykować paczuszkę do końca tygodnia:rolleyes: Na sekretarzyk czekam z niecierpliwością Edytowane 7 Marca 2012 przez mada1412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 07.03.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Też się wypowiem na temat ławy :jawdrop: ( bardzo wymownie zresztą ). Piękna, cudna. Mam do renowacji stary stół, który jest pomalowany x razy farbami olejnymi i jest bardzo dużo roboty przy nim ....ale mam nadzieję ( patrząc na Twoją ławę ), że też tak cudnie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 07.03.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Maduś jeszcze w dwupaku -już prawie 39 tydzień czekam sobie cierpliwie a może i niecierpliwie. Raz jestem spokojna - taki luz mam , a następnego dnia wariuje i sprzątam kolejny raz pokój, przestawiam mebelki , układam setny raz ciuszki w szufladach ale torby do szpitala jeszcze nie spakowałam więc dziś muszę to zrobic hehe Zanim zacznę robić sekretarzyk oczywiscie odezwę się o kilka wskazówek Dziękuję już teraz , wiesz za co Kochana jesteś i ściskam Cię mocno ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 07.03.2012 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Pakuj, Kochana, torbę, pakuj:) Trzymam kciuki, żeby szybko poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 07.03.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Pysiaczku,bejca dąb rustikal, a po 48h pasta wybielająca Starwax - pisała o niej Kasia_sw. Mam nadzieję, że będzie ok. maduś fakt Kasia pisała o tym samym zestawie :ehem: Ta bejca dąb rustikal jest jakiej firmy? Bo byłam w Castoramie i LM i tak na szybko tylko rzuciłam okiem na takie rzeczy i nie wypatrzyłam jej Tą pastę wybielającą dostanę w LM? Mam do renowacji stary stół, który jest pomalowany x razy farbami olejnymi i jest bardzo dużo roboty przy nim ....ale mam nadzieję ( patrząc na Twoją ławę ), że też tak cudnie wyjdzie Andżeliko to tak jak nasz kredens - x-razy farba olejna, więc będzie roboty, będzie Maduś jeszcze w dwupaku -już prawie 39 tydzień dagunia szczęśliwego rozpakowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 07.03.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Pysiaczku,zwykła wodna bejca:) Ja ma to szczęście, że mam pod domem sklep drewniany i sklep z farbami, woskami, lakierami itp. Ale akurat tej pasty Starwaxu tam nie ma:( Myślę, że będzie do dostania w LM albo casto spokojnie;) Teraz uważaj, bo oto, co znalazłam nt. robienia TAKIEGO blatu;)Drewno bejcujesz, ale może też być surowe, jeśli chcesz tylko pobielić, po 48h szczotkujesz szczotką metalową, żeby pootwierać pory. Dokładnie odpylasz powierzchnię, po czym nakładasz pastę, najlepiej jakąś bawełenką, tak, aby dobrze wniknęła w drewno. Usuwasz nadmiar i zostawiasz do wyschnięcia na 1 - 2 h. Potem przecierasz wełną stalową, coby wyciągnąć rysunek drewna. Na koniec wosk lub lakier:D Coś czuję, że w weekend się za to ostatecznie zabiorę. Na razie położyłam bejcę http://emotikona.pl/emotikony/pic/2gwizd.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.03.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Dzięki kochana za info i w sumie podpowiedź .Wiesz to ,że mam dzikie pomysły czasem to wiem ... roletki z prześcieradła nie każdy ma ... ale żeby klosze z osłonek zrobić cudny pomysł , muszę takich poszukać . W Biedronce powiadasz , muszę pójść w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 07.03.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ale jakie świetne te Twoje prześcieradłowe roletki:rolleyes:W kloszach mąż dorabiał stelaże z uchwytem na żarówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 07.03.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Madziu stolik mistrzostwo świata uwielbiam takie metamorfozy jestem ciekawa jak wyjdzie Ci ten blat ja mam bejcę ze starwaxa i ona daje taki ciepły kolor drewna....natomiast ostatnio kupiłam jakąś najtańsza z możliwych też dąb rustykalny do mojej skrzynki na gazety i ma juz zupełnie inny kolor. Pasta wybielająca bardzo wygładza drewno...staje się miłe w dotyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 07.03.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Madzia, piękna ława:))))))))buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 07.03.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Madziu jaką bejcą malowałaś ten klosz ? ja właśnie myślę o potraktowaniu czymś moich wiklinowych kloszy, bo mam je już kilka ładnych lat i domagają się odmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 07.03.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 (edytowane) Asiu, Malowałam białą bejcą, co mi się z podłogi ostała. Ale to nie wodna, tylko śmierdząca nitrohttp://emotikona.pl/emotikony/pic/33icon_yyk.gif Kasiu, a co wybielałaś pastą? Weź mnie kopnij w ... bo nijak nie pamiętamhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/47druch.gif Edytowane 7 Marca 2012 przez mada1412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 07.03.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 mada no to nieźle z tym blatem trzeba się narobić Mam ogromną prośbę! Czy jak się za to weźmiesz w weekend mogłabyś porobić fotki step by step? Bardzo by mi się taki kursik przydał Zapisałam sobie aby i pastę i bejcę kupić ze starwaxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 07.03.2012 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 mada no to nieźle z tym blatem trzeba się narobić No proszę Cię! Toć to sama przyjemność Będzie tutek, będzie.... no chyba, że się za to nie zabiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 07.03.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Kubełko. Coś Ci powiem . Na Sylwestra wchodzi do nas moja siostra z mężem i mówi: S. - kurcze, fajne zasłony, nie widać że z prześcieradła Ja - ale one nie są z prześcieradła S. - no, no! Z poszewek! Ja - Bo te nasze prześcieradłowe zasłony to LENDA z ikei http://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gif :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 07.03.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Madziu ja pastę testowałam na skrzynce po jabłkach takiej zwykłej drewnianej ale jeszcze jej nie dokończyłam pastę nakłada sie bardzo przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 07.03.2012 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 dobra jest, prawda ? No niezła padłam:D Madziu ja pastę testowałam na skrzynce po jabłkach takiej zwykłej drewnianej ale jeszcze jej nie dokończyłam pastę nakłada sie bardzo przyjemnie A ona ma konsystencję pasty czy raczej płynną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts