Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeju ale pięknie wyszło :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop: jak zwykle zbieram szczękę z podłogi :D . Im więcej widzę na fm stolików , ław , nowych i tych odratowanych to złość mnie bierze na tą pogodę , bo na mnie czeka moja do renowacji .A przy takich temperaturach to mi się nie chce :(.

Maduś a zdradzisz mi gdzie kupiłaś swoje wiklinowe klosiki do kinkietów w sypialni , ja szukam i znaleźć nie mogę :rolleyes:

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczynki,

bardzo Wam dziękuję http://emotikona.pl/emotikony/pic/0vishenka_33.gif

Kubelko,

klosiki kupiłam w.... Biedronce:D To były osłonki na doniczki, z plastikowym wkładem, a więc bez dna. Po wyjęciu wkładu powstały abażurki;) A ostatnio ni stąd ni zowąd zakupiłam jeszcze jeden, większy, w sam raz do takiej lampy stołowej

lampka.JPG

To nie jest wiklina, raczej trawa morska, ale po wybieleniu bejcą fajnie poszarzała.

Ława cudeńko :)

Jak się u Ciebie napatrzyłam na te mebelki przerabiane to stwierdziłam, że juz więcej nie kupię żadnego gotowca ...a że mamy pchli targ u nas to własnie w niedziele zakupiłam do sypilani dębowy sekretarzyk z nadstawką :) teraz czeka na moje rozpakowanie się i zobaczymy jakie we mnie drzemią mozliwości twórcze :)

Abażury rewalacyjne - Madus super pomysły nam tu podsuwasz:lol2::lol2::lol2:

Maduś jeszcze w dwupaku -już prawie 39 tydzień :) czekam sobie cierpliwie a może i niecierpliwie. Raz jestem spokojna - taki luz mam , a następnego dnia wariuje i sprzątam kolejny raz pokój, przestawiam mebelki , układam setny raz ciuszki w szufladach :) ale torby do szpitala jeszcze nie spakowałam więc dziś muszę to zrobic hehe

Zanim zacznę robić sekretarzyk oczywiscie odezwę się o kilka wskazówek

Dziękuję już teraz , wiesz za co :) Kochana jesteś i ściskam Cię mocno !

Pysiaczku,bejca dąb rustikal, a po 48h pasta wybielająca Starwax - pisała o niej Kasia_sw. Mam nadzieję, że będzie ok.

maduś fakt Kasia pisała o tym samym zestawie :ehem:

Ta bejca dąb rustikal jest jakiej firmy? Bo byłam w Castoramie i LM i tak na szybko tylko rzuciłam okiem na takie rzeczy i nie wypatrzyłam jej :(

Tą pastę wybielającą dostanę w LM?

Mam do renowacji stary stół, który jest pomalowany x razy farbami olejnymi i jest bardzo dużo roboty przy nim :(....ale mam nadzieję ( patrząc na Twoją ławę ), że też tak cudnie wyjdzie ;)

Andżeliko to tak jak nasz kredens - x-razy farba olejna, więc będzie roboty, będzie :o

Maduś jeszcze w dwupaku -już prawie 39 tydzień :)

dagunia szczęśliwego rozpakowania :hug:

Pysiaczku,

zwykła wodna bejca:) Ja ma to szczęście, że mam pod domem sklep drewniany i sklep z farbami, woskami, lakierami itp. Ale akurat tej pasty Starwaxu tam nie ma:( Myślę, że będzie do dostania w LM albo casto spokojnie;)

Teraz uważaj, bo oto, co znalazłam nt. robienia TAKIEGO blatu;)

Drewno bejcujesz, ale może też być surowe, jeśli chcesz tylko pobielić, po 48h szczotkujesz szczotką metalową, żeby pootwierać pory. Dokładnie odpylasz powierzchnię, po czym nakładasz pastę, najlepiej jakąś bawełenką, tak, aby dobrze wniknęła w drewno. Usuwasz nadmiar i zostawiasz do wyschnięcia na 1 - 2 h. Potem przecierasz wełną stalową, coby wyciągnąć rysunek drewna. Na koniec wosk lub lakier:D

Coś czuję, że w weekend się za to ostatecznie zabiorę. Na razie położyłam bejcę http://emotikona.pl/emotikony/pic/2gwizd.gif

Madziu stolik mistrzostwo świata :jawdrop:

uwielbiam takie metamorfozy :) jestem ciekawa jak wyjdzie Ci ten blat ;)

ja mam bejcę ze starwaxa i ona daje taki ciepły kolor drewna....natomiast ostatnio kupiłam jakąś najtańsza z możliwych też dąb rustykalny do mojej skrzynki na gazety i ma juz zupełnie inny kolor. Pasta wybielająca bardzo wygładza drewno...staje się miłe w dotyku.

Asiu,

:hug:

Malowałam białą bejcą, co mi się z podłogi ostała. Ale to nie wodna, tylko śmierdząca nitrohttp://emotikona.pl/emotikony/pic/33icon_yyk.gif

Kasiu, a co wybielałaś pastą? Weź mnie kopnij w ... bo nijak nie pamiętamhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/47druch.gif

Edytowane przez mada1412

Kubełko. Coś Ci powiem :lol2:.

Na Sylwestra wchodzi do nas moja siostra z mężem :D i mówi:

S. - kurcze, fajne zasłony, nie widać że z prześcieradła

Ja - ale one nie są z prześcieradła

S. - no, no! Z poszewek!

Ja - :sick:

Bo te nasze prześcieradłowe zasłony to LENDA z ikei :lol2:

http://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gif:rotfl: :rotfl: