wojptak 17.05.2002 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2002 Co myślicie na temat uszczelnienia drobnych przecieków preparatami takimi jak do uszczelniania chłodnic samochodowych. Niedawno miałem przeciek w chłodnicy samochodowej i kupiłem taki preparat (proszek) na stacji benzynowej. Po kilkunastu minutach przeciek (niewielki) ustał. Preparat miał odpowiednie atesty. Na etykiecie było napisane że proszek ten pozostaje w obiegu i w razie wystąpienia późniejszych przecieków likwiduje je.Zastanawiam się czy profilaktycznie nie wsypać takiego proszku do instalacji CO z kotłem gazowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 17.05.2002 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2002 Nie radzę. Ten preparat jest przeznaczony do wody chłodzącej, a nie jest obliczony na warunki panujące w piecu w elemencie grzejnym. Może się okazać że uszkodzisz piec i trzeba będzie wymienić połowę jego elementów. Może się wytrącić kamień w kotle lub powstać kwaśny odczyn wody powodujący korozję instalacji. To wszystko trzeba sprawdzić i być pewnym a nie eksperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 17.05.2002 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2002 Są specjalne środki uszczelniające dla układów CO marki FERNOX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts