Nikoru 17.05.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Niedługo będę wykonywała schody, podjazdy i tarasy wokół domu z kostki betonowej. Schodów mam bardzo dużo, bo oprócz wejścia do domu także cały taras dookoła (dość wysoki).Do wykonania schodów potrzebuję palisad. W ostrołęckich sklepach oferowane są albo Jadaru:http://www.jadar.pl/www/431,palisada_nostalit_decor albo Buszremu:http://www.buszrem.com.pl/?tpl=6&p=57&ct_id=40&ct_id2=49&ct_type=0&v= Oba rodzaje nie przypadły mi zbytnio do gustu. Palisady Jadaru mają gruboziarnistą strukturę, która mi się nie podoba, zaś z Buszremu są pięknie gładkie, ale wybarwione tylko z góry. Boki (które będą przecież podstopniami) są jaśniejsze i szpecą efekt. Znacie może palisady po całości barwione w masie, wykonane z betonu, nie okrągłe (najlepiej kwadrat 12x12cm, długość ok. 40cm) ładnie prezentujące się jako podstopnie no i najchętniej niezbyt daleko (max. Warszawa) od Ostrołęki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 17.05.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 w Białym dobre to są te gruboziarniste, inne to jakieś badziewka..Jadar robi jedne z leprzych..postaw sobie tę palisadę gruboziarnistą i patrz się na nia i powtarzaj.."jaka ładna"..a jak uwierzysz w to to do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 17.05.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Oglądałem takie palisady na wystawie Pozbruku w Poznaniu. To nie jest ładne w realu. Na Twojej fotce to wyglada jako tako, ale tylko na zdjęciu. Jeśli już musi byc beton to lepiej kupić całe stopnie betonowe na obrzeża. Nie ma co się też martwić i można to skomponować z granitem ciętym lub łupanym. Ja mam w ofercie te betonowe palisady ale nawet nie daję ich na stronę, bo to koszmarek jest. Ale klient nasz Pan:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikoru 18.05.2011 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dzięki za odpowiedzi. Sprawa się rozwiązała, bo jakaś dobra duszyczka podpowiedziała mojemu mężowi jeszcze jeden sklep z palisadami i bingo! Dla ewentualnych poszukujących, którzy kiedyś trafią na ten wątek podaję, że mieści się on na skrzyżowaniu ulic Boh. Westerplatte i Kołobrzeskiej (vis a vis Agromaszu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts