kaz1719505673 17.05.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Mam w garażu obniżoną podłogę tj. chudziak , pierwotnie miała być tam 16cm warstwa styropianu + wylewka ale teraz tak myślę że nie ma potrzeby izolować się od ciepłej ziemi (garaż nie będzie ogrzewany) . Ostatecznie mam do dyspozycji 25cm , lać beton z gruchy czy robić miksokreta to wyjdzie drogo , czy istnieje jakiś dobry sprawdzony i tani sposób na uzupełnienie tych powiedzmy 12-14cm . Myślałem o piasku nie wiem czy to dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 17.05.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 ziemia na takiej głebokości niejest ciepła a zima przemarznie ci podłoga przy scianach, sposób to styropian. A skoro niechcesz kłaść styropianu to po co chcesz podnosić podłogę? Obniz drzwi i bedzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 18.05.2011 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Nie mogę obniżyć drzwi bo wszystko jest gotowe , brakuje tylko posadzki . Czytałem gdzieś na forum że ludzie nie dają izolacji termicznej w garażu bez ogrzewania żeby troszkę grzało od ziemi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
icu123 18.05.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Ja też bym proponował jednak dać styropian. Z samego chudziaka a i ziemi nic nie będzie.Dorzucę ciekawostkę, ładnie się prezentujehttp://www.budowlaniec.org/index.php/produkty/materialy/359-nanolithium-nowe-oblicze-betonu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 18.05.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 jak to ktoś na forum powiedział że pytający czeka na odpowiedź która go satysfakcjonuje.A porady szukasz chyba aby ktoś ci dał prawidłowa, Ziemia nie grzeje wpisz w google kiedy temperatura się stabilizuje i zobaczysz o jakiej ilosci ciepła mówimy a jak komus grzeje podłoga bez styropianu to chyba spreawdza jak jest nawalony.Styropian jako izolator niewypuszcza ciepła na zewnątrz a uwierz mi średnia temperatura w gararzu jest wyższa niz srednia gruntu i to po kilku metrach nie po 30 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 18.05.2011 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Ok , jednak zostanę przy styropianie. Jedna rzecz nie daje mi spokoju , rok temu podczas zimy układałem styropian w salonie (prawie 70m2) , temp. powietrza w środku na początku prac wynosiła około 3 stopnie , po ułożeniu styropianu na drugi dzień miałem niecałe 1 stopień i tak już się utrzymywała (na zew. było cały czas 0) , więc coś tam jednak daje ta ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts