Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Protest przeciwko nowej stawce VAT na materialy budowlane

Pagin

Recommended Posts

Sejm uchwalił - sejm może zmienić.

Niedługo wybory. Będzie można wybrać ugrupowanie, które zmieni tę decyzję.

Pokażmy, że jest nas wielu i warto o nas pamiętać.

Jesteś tak naiwny czy tak dowcipny???

Myślę że to pierwsze :lol:

Od 15 lat robią z nas idiotów a ty tu opowiadasz o wyborze ugrupowania które zmieni vat-nie wyrabiam ze śmiechu.

Człowieku spadłeś z księżyca???Ty masz naginać a nie politykować :lol:

Taka jest u nas filozofia.

Ale żeby nie przekreślać twego optymizmu życzę powodzenia-ale w takim kraju jak Polska to razem możemy co najwyżej flaszkę obalić wspólnie.

Jest tylko jedna opcja polityczna która może zmienić ten cyrk w normalne państwo ale do tego jak sie ona nazywa-musicie dojść sami!!!

A sytuacja jaka panuje obecnie w polsce jest spowodowana na życzenie większości społeczeństwa :cry:

A sytuacja jaka panuje obecnie w polsce jest spowodowana na życzenie większości społeczeństwa

Widocznie już zapomniałeś dlaczego tak się stało.

Człowieku spadłeś z księżyca???Ty masz naginać a nie politykować

Taka jest u nas filozofia.

Może i z księżyca.

Twoja filozofia jest taka sama jak tych co są u władzy - Naginać - jak to robią mamy przykład na sobie.

Co do powodzenia - to dzięki a i flachę może kiedyś.

Witam,

Kropla drazy skale. Panstwo jest dla obywateli a nie odwrotnie. Spoleczenstwo obywatelskie nie jest bierne. To hasla. A czyny - dac wladzy kopa w du..e. Praktyczne spostrzezenie: siedzac z zalozonymi rekoma trudno sie zamachnac noga i dobrze kopnac. Lepiej powstac, wowczas efekt z pewnoscia bedzie lepszy.

Pozdrowienia

Może jestem niepoprawną idealistką, ale też uważam, że siedząc cicho nic się nie osiągnie.

Pamiętam sytuację sprzed ponad dwóch lat, kiedy to nasz kochany rząd skracał urlopy macierzyńskie, a ja z dzieciątkiem w drodze i cały precyzyjnie przemyślany harmonogram przerwy w pracy miał lec w gruzach. Masowa akcja bombardowania (m.in.) mailami premiera i minister Banach dała tyle, że chociaż w trybie poprawki do ustawy umożliwiono ówczesnym "ciężarówkom" wykorzystanie dłuższego urlopu na starych zasadach

.

Co do "naginania" - hmmm, wychowano mnie, że pewne wartości, w tym uczciwość i poszanowanie prawa, są jednoznaczne, a nie względne. To pewnie niezbyt modny dziś pogląd, ale przynajmniej mogę bez przykrości spojrzeć sobie w twarz.

• 2 weeks później...