mtsw466 17.05.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Czy konieczne jest wentylowanie stryszku? Zastanawiam sie nad zrobieniem dwóch przepustów przez ściany szczytowe poniżej dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 20.05.2011 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 20.05.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 na pewno ważne - ja zrobiłem na przecwiległych ścianach (na zime zatykam je korkiem styropianowym) :1. po pierwsze można usunąc wilgoc jeśli już tam by się z jakiegoś powodu znalazła2. ruch powietrza zapewni na pewno niższą temperaturę np w czasie upałów - niech to będzie "ruszające się" 30 stopni za dnia a nie stojące 40 stopni od nagrzanego dachu - za to w nocy pięknie się nam wychłodzi otwory powinny miec kratkę z siatką przed wszelkim potencjalnym robactwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 20.05.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Witam. Też zrobiłem wentylację stryszku w szczytach na przeciwległych ścianach - rurą pcv 110 - a z zewnątrz okrągłe kratki wentylacyjne z drobna siatką przed robactwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 20.05.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 A ja nie zrobiłem żadnej wentylacji i mój stryszek ma się dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts