odaro 18.05.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) Znacie jakieś sposoby jak zamocować element podtynkowy ibox Hansgrohe w ścianie murowanej ale z dziurawki Porotherm. Hansgrohe ibox Chodzi mi o to jak sztywno i pewnie zamocować ibox w dziurawce instrukcja montażu jest bardzo lakoniczna, fajnie to wygląda ale ścianie z karton-gpisu. Czy korpus ibox można zamontować w zaprawie cementowej? Edytowane 18 Maja 2011 przez odaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 18.05.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Co prawda nie iboxa ale element podtynkowy do bateri Paffoni zamontowałem u siebie na piankę montażową. W porothermie (tez w sumie dziurawka) wyciołem diaksem odpowiednie kanały na rurki i sam element i zapianowałem. 2 lata użytkowania i wszystko jest ok, nic się nie rusza itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 18.05.2011 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Sama pianka bez kołków montażowych??? A robiłeś jakieś uszczelnienia woda nie podcieka pod rozetę i nie wsiąka w piankę montażową??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 18.05.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Tak, sama pianka. Przed pianowaniem oklinowałem jedynie "mechanizm" aby nie przesuwał się w trakcie pianowania i potem, w trakcie pęcznienia (pianka niskorozprężna wskazana). Po zaschnięciu pianki odcieliśmy nadmiar, "otynkowaliśmy" klejem do glazury (akurat elastycznym) i na to poszła izolacja mapei, folia w płynie (mapgum czy jakos tak to się nazywa. Zaizolowana cała wneka na prysznic, bez brodzika zresztą, więc podłoga także). Potem płytka gresu dobrze dopasowana do wystającego mechanizmu + fuga. Na koniec rozeta. Nic nie podcieka. Z drugiej strony tej ściany gdzie jest zamontowana bateria podtynkowa mam w dalszym ciągu surowy tynk gipsowy i nie ma śladów wilgoci, więc jest szczelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 18.05.2011 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Tak, sama pianka. Przed pianowaniem oklinowałem jedynie "mechanizm" aby nie przesuwał się w trakcie pianowania i potem, w trakcie pęcznienia (pianka niskorozprężna wskazana). Po zaschnięciu pianki odcieliśmy nadmiar, "otynkowaliśmy" klejem do glazury (akurat elastycznym) i na to poszła izolacja mapei, folia w płynie (mapgum czy jakos tak to się nazywa. Zaizolowana cała wneka na prysznic, bez brodzika zresztą, więc podłoga także). Potem płytka gresu dobrze dopasowana do wystającego mechanizmu + fuga. Na koniec rozeta. Nic nie podcieka. Z drugiej strony tej ściany gdzie jest zamontowana bateria podtynkowa mam w dalszym ciągu surowy tynk gipsowy i nie ma śladów wilgoci, więc jest szczelnie. Czyli wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts