Magus 18.05.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam, Odieplam welna klasyczny dach (dachowka, folia paroprzepuszczalna, welna). Czesc poddasza bedzie uzytkowa (czyt. mieszkalna), ale czesc nad klesczami bedzie nieuzytkowa (strych + rury wentylacji mechanicznej).O ile w czesci uzytkowej oprocz welny miedzy krokwiami bedzie jedscze jedna warstwa welny, folia + krtongips, o tyle w czesci nieuzytkowej nie bede wykanczal i pozostanie zasznurkowana welna miedzy krokwiami. Pytanie czym mozna zaslonic ta welne? Glownie mi chodzi aby nie bylo pylenia na strychu.Rozwiazanie ma byc tanie i nie naruszac funkcjonowania ocieplenia. Rozwiazania, ktore mi sie nasuwają to: 1. folia paroprzepuszcalna - najdrozsze rozwiazanie2. geowloknina - tansze, ale przepuszca w obie strony i nie wiem, czy bedzie dosc wytrzymale (na stryszku bedzie ciasna i latwo czyms dziabnac w oslone)3. zwykla folia (paroizolacja) - najtansze, ale czy sie stryszek nie zakisi? poradzcie prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magus 18.05.2011 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Instalacje beda zabezpieczone welna 5cm.Chodzi mi o to aby sie z welny nie pylilo, a pylic sie bedzie na pewno. Kanaly wentylacyjne po oblozeniu welna beda zabezpieczone folia stretch, ale nie wiem co moge dac na welne miedzy krokwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts