astronauta 18.05.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam,poszukuję dobrych grzejników, dobrych producentów, ponieważ z żoną chcemy wymienić grzejnik w łazience i jej zależy na tym, żeby był ładny, jak to kobiecie, a mnie, żeby dobrze grzał i był porządny. Fajnie jakby był w formie drabinek, a nie takich prl-owskich prętów... nigdy nie rozglądałem się za grzejnikami, dlatego chcialem zapytac na co mam zwracac uwagę i czyje grzejniki możecie mi polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiin 19.05.2011 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 wybor grzejnikow jest dzisiaj olbrzymi, takze najlepiej zrobisz jesli wejdziesz na jakas strone i przejrzysz oferte zeby samemu stwierdzic co Ci sie podoba... Jak cos Cie zainteresuje to mozesz wrzucic link to wtedy mozna konkretny model przedyskutowac. Nie wiemy jak wyglada Twoja lazienka, w jakim stylu jest urzadzona ani jaka ma powierzchnie wiec trudno cokolwiek doradzic, napisz moze cos wiecej wtedy mozna sprobowac jakichs propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astronauta 19.05.2011 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 mam deja vu, ale nie wazne;D...spróbuje czegos poszukac w internecie i podesle linki, moze wiesz na jakich producentow mam zwrocic uwage, zeby nie kupic badziewia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzek 19.05.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Tak jak Martiin napisał jest wielu producentów. Pamietaj przy doborze grzejnika aby sprawdzić jego moc cieplną w przedziale temperaturowym doprowadzanej wody jakim dysponujesz. Często podaje sie na stronach jeden zakres i potem występują problemy niedogrzanego pomieszczenia. Dla łazienki norma to 150 Watt na 1 m2. Innym czynnikiem jest sposób podłączenia grzejnika do istniejącej juz istalacji. Obecnie produkuje sie głównie zawory 1/2 cala a w istniejących instalacjach starego typu króluje 3/4 cala. Spółdzielnie mieszkaniowe czasem życzą sobie przy wymianie dostarczenie specyfikacji grzejnika dla sprawdzenia bilansu cieplnego całego budynku. Mieliśmy kiedyś problem, bo grzejnik klienta był zbyt mocny na jego pomieszczenie i trzeba było zakładac dławik. Nie wiem jaki masz układ gałązek w łazience ale grzejniki drabinkowe za zwyczaj mają podłączenie obustronne lub w systemie VK50. Są firmy które w swojej ofercie maja opcje grzejników z dowolnym podłączeniem bocznym co zdecydowanie upraszcza samo podłączenie do instalacji. Niestety to dodatkowy koszt ale i tak wychodzi taniej niz przeróbka instalacji. No i kolorystyka. Nie wszyscy chcą swoje produkty malować bo to równiez pewien dodatkowy koszt. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiin 19.05.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 czołowi producenci to chyba Enix, Gorgiel czy Terma Technologie. Najwięcej pozytywnych opini słyszałem o tych ostatnich i chyba wizualnie tez mi najbardziej odpowiada ich stylistyka, ale wszyscy oni to solidne firmy wiec ktorakolwiek wybierzesz to jakosciowo powinno byc dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astronauta 20.05.2011 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 kurcze, grzejniczek mnie zakręcił fachową terminologią;D...wejdę na strony tych firm, ktore wymieniles Martiin i spróbuję coś wybrac...podzielę sie tu z Wami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astronauta 23.05.2011 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 z zoną przeglądalismy trochę Internet w poszukiwaniu grzejników, wybrałem trzy najbardziej odpowiednie, co o nich sądzicie? a co o ich producentach, na pewno są porzadni? i czy tak ładne grzejniki na pewno porzadnie grzeją? oto linki do grzejników:1. http://www.fuego.pl/2117_ENIX_DALIS_D-408_Bialy.html2. http://www.e-terma.com/bone(pl)-p-136.html3. http://www.e-terma.com/cyklon-horizontal(pl)-p-161.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 23.05.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 abstrahując od fajnego wyglądu, to wydajność lepszą ma ten drugi (trzeci mi się strona nie chciała otworzyć, więc nie porównałem).. No i w porównaniu do pierwszego ma możliwość podłączenia grzałki, a to też jakaś zaleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astronauta 24.05.2011 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 o akurat trzeci podoba i mi się najbardziej i wizualnie i w parametrach, tylko może nie w różowym kolorze;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiin 27.05.2011 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 trzeci rzeczywiscie bardzo fajny, no ale jesli chodzi o lazienke to wydaje mi sie ze bardziej praktyczna bylaby "drabinka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astronauta 27.05.2011 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 tak też mówi moja żona, która chce wykorzystac grzejnik do suszenia np bielizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiin 27.05.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 no taka drabinka dzisiaj staje sie juz wlasciwie standardowym wyposazeniem lazienki bo rzeczywiscie jest praktyczna, zwlaszcza jesli chodzi o suszenie recznikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 28.05.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 no rzeczywiście, ten trzeci najciekawszy wizualnie. praktyczność praktycznością, ale fajnie by było mieć takie coś w łazience. Tak żeby oko cieszyło. No może faktycznie, tylko nie w takim kolorze, ale to zależy co kto lubi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiin 28.05.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 to juz kwestia indywidualna, ale wydaje mi sie ze nie ma sensu kupowac grzejnika do lazienki bo fajnie by bylo cos takiego miec, tylko wziac pod uwage tez kwestie praktyczna. W lazience moznaby zamontowac np jedna z tych drabinek, a taki grzejnik zafundowac sobie np do przedpokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 29.05.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Ten trzeci to koszt ponad 2 tys., do łazienki mało praktyczny.Pod podanymi linkami masz dwa grzejniki w ustawieniu pionowym i ten ostatni w poziomym. Każdy Ci się zmieści w łazience?Pokazujesz też jeden o kątach prostych, drugi wygięty w łuk. Wybór powinien zależeć od tego jaki masz styl w łazience. Bone nie będzie pasował przy okrągłej wannie a Dalis przy kwadratowej kabinie. Tu jeszcze możecie popatrzećhttp://www.instalprojekt.com.pl/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astronauta 30.05.2011 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Ten trzeci to koszt ponad 2 tys., do łazienki mało praktyczny. Pod podanymi linkami masz dwa grzejniki w ustawieniu pionowym i ten ostatni w poziomym. Każdy Ci się zmieści w łazience? Pokazujesz też jeden o kątach prostych, drugi wygięty w łuk. Wybór powinien zależeć od tego jaki masz styl w łazience. Bone nie będzie pasował przy okrągłej wannie a Dalis przy kwadratowej kabinie. Tu jeszcze możecie popatrzeć http://www.instalprojekt.com.pl/ pozdrawiam Łazienka jest bardzo duża i jest dopiero w trakcie urządzania, dlatego mozemy sobie pozwolić na różne wariacje z grzejnikami..jednak pomyslelismy, ze do łazienki praktyczniej bedzie, jak wybierzeby jaieś "drabinki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redcode 30.05.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Ale skoro możecie sobie pozwolić na "wariacje" to czemu by nie skorzystac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astronauta 30.05.2011 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 no włąsnie, dlatego chce coś dobrac, zeby bylo i stylowe, ale tez praktyczne, dlatego, moze jakiś wymyslny grzejnik, ale w formie "drabinek"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiin 30.05.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 to juz kwestia gustu, ale mi sie np podoba taki http://www.gnsbud.pl/product_s0,1,1,-1,1040,0,0,0?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2011-05&utm_content=1040#nclid=921a435315904e9adb7a8c93ef59be25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkamilka 30.05.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 no pytanie czy bedzie tez ogrzewanie podłogowe? bo nie ma co szukać olbrzyma gdy ma on byc tylko suszarką wtedy możemy szaleć. Ale jeśli to ma być jedyne źródło ciepła to ile wat potrzeba? mi sie osobiści podoba ten :http://enix.pl/index.php?strona=towary&id_kat=1&id_prod=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts