K35 18.05.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) To moje nowe mieszkanie Które znajduje się w Krakowie przy ul. Białoprądnickiej, Developer Murapol na tyle dba o klientów, że mogę zmodyfikować układ mieszkania. Naprawdę bardzo dobry kontakt i miła obsługa i Kredyt mamy teraz tylko jak najlepiej go wykorzystać Który układ bardziej Wam się podoba? http://fotoo.pl/zdjecia/files/2011-05/b056b3ae.bmp http://fotoo.pl/zdjecia/files/2011-05/d07bf345.bmp Macie jakieś ciekawe pomysły jak je urządzić, bo wiem że tutaj wielu pasjonatów można znaleźć? Dodam, że póki co ma jednego syna ale być może rodzina się powiększy Wiem, że na tym forum najwięcej osób posiada własne domy, ale mam nadzieje, że znajda się przychylni dla mnie Edytowane 18 Maja 2011 przez K35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 20.05.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Ja za otwartymi przestrzeniami w mieszkaniu nie przepadam, więc oddzieliłbym przedpokój od salonu ścianką odsuniętą od wejścia 60-70cm i dzięki temu zyskał miejsce na szafę w przedpokoju, bo teraz takiego miejsca nie ma. Poza tym dzięki temu goście przychodzący do syna nie będą zakłócali spokoju w salonie. Układ kuchnia - salon też nie w moim typie. Pewnie będzie to niemożliwe (instalacje), ale kuchnie zrobiłbym w tej wnęce z oknem (teraz kuchnie macie ciemną, stojąc przy blacie zasłaniacie światło co dla mnie jest bardzo niewygodne) i tez ją trochę zamknął. Dzięki temu salon będzie od ściany sąsiadującej z łazienką aż do drzwi balkonowych a między kuchnią a przedpokojem będzie miejsce na stół jadalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K35 21.05.2011 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Ja za otwartymi przestrzeniami w mieszkaniu nie przepadam, więc oddzieliłbym przedpokój od salonu ścianką odsuniętą od wejścia 60-70cm i dzięki temu zyskał miejsce na szafę w przedpokoju, bo teraz takiego miejsca nie ma. Poza tym dzięki temu goście przychodzący do syna nie będą zakłócali spokoju w salonie. Układ kuchnia - salon też nie w moim typie. Pewnie będzie to niemożliwe (instalacje), ale kuchnie zrobiłbym w tej wnęce z oknem (teraz kuchnie macie ciemną, stojąc przy blacie zasłaniacie światło co dla mnie jest bardzo niewygodne) i tez ją trochę zamknął. Dzięki temu salon będzie od ściany sąsiadującej z łazienką aż do drzwi balkonowych a między kuchnią a przedpokojem będzie miejsce na stół jadalny. Cenna opinia. Szczerze mówiąc już decyzja została podjęta ale tylko końca miesiąca jest czas aby ją zmienić! bo już wiemy, że będzie oddane w terminie Bardzo jestem zadowolona, że przekonałam męża aby wybrać to osiedle i Murapol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 21.05.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Gratuluję dewelopera. Mam nadzieję, że jego "dbałość o klienta" będzie nieco inna niż w przypadku poprzednich inwestycji - zwłaszcza tego osiedla przy Opolskiej niedaleko IKEI (os. przy Chełmońskiego). Moi znajomi kupili tam mieszkanie... W kazdym razie mocno trzymam kciuki, zeby było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironek 21.05.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Cenna opinia. Szczerze mówiąc już decyzja została podjęta ale tylko końca miesiąca jest czas aby ją zmienić! bo już wiemy, że będzie oddane w terminie Bardzo jestem zadowolona, że przekonałam męża aby wybrać to osiedle i Murapol Cos mi tutaj zalatuje naganianiem. Mieszkania się nie sprzedają zatem trzeba na forum reklamę zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 21.05.2011 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 ironek o tym samym pomyślałam w pierwszej chwili. Forum gazety.pl puchnie od 'pozytywnych opinii' na temat Murapolu. Dla ciekawych - oto ten 'deweloper, dbający o klienta' i ich 'inwestycja' przy Chełmońskiego: http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/lowcy-absurdow/wideo/07102010/2910798 Mieszkają tam moi znajomi - więc ze sprawą długo byłam na bieżąco... Swoją drogą 69 m2, 4 pokoje i prawie 500 tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K35 26.05.2011 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 ironek o tym samym pomyślałam w pierwszej chwili. Forum gazety.pl puchnie od 'pozytywnych opinii' na temat Murapolu. Dla ciekawych - oto ten 'deweloper, dbający o klienta' i ich 'inwestycja' przy Chełmońskiego: http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/lowcy-absurdow/wideo/07102010/2910798 Mieszkają tam moi znajomi - więc ze sprawą długo byłam na bieżąco... Swoją drogą 69 m2, 4 pokoje i prawie 500 tys... :eek:eh... nasze mieszkanie będzie miało o wiele wyższy standard i przy wysokich jakościowo materiałach (drogich raczej) nie pracuje byle kto... Z resztą mnie sama firma Murapol nie obchodzi bo jeszcze trochę i wydadzą akt własności i już... Nic nie wskazuje na to aby przed samym końcem budowy były jakieś problemy, byliśmy ze znajomym, który jest inspektorem i nie miał większych zastrzeżeń oraz pracownicy wydają się porządni (nie widziałam np. żadnych pijackich twarzy wśród ekipy itd.). a usterki zawsze się zdarzają i jest to kwestia czasu, więc nie ma co panikować... Z resztą co mnie straszycie?! ;p W internecie krążą różni ludzie, firmy zlecają też pisanie i oczernianie konkurencji, więc trzeba się kierować tym co się widzi na własne oczy, no i porady prawnej czy specjalistycznej też czasem warto zasięgnąć. Wtedy można spać spokojnie... A i czemu jestem taka zadowolona, że murapol bo mi się bardzo fajnie rozmawia z jednym z ich konsultantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 26.05.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Ok. Każdy ma prawo do własnego zdania. Jak przedstawiłam swoje podparte opinią moich przyjaciół (oczywiście ich mieszkanie znam również), ich sąsiadów i innych 'zadowolonych'. Co więcej - obawiam się, że wydanie aktu notarialnego niestety zwykle nie oznacza końca współpracy z deweloperem - wręcz przeciwnie - dopiero wtedy się zaczyna. Pamiętaj o tym, ze mieszkanie jest objęte rękojmią, czyli gwarancją dewelopera zwykle przez 3 lata. W tym czasie wszystkie poprawki, usterki itp. będzie poprawiał deweloper - u moich przyjaciół było tych usterek kilkadziesiąt. Poza tym stwierdzenie, że z lepszych materiałów budują lepsi specjaliści rozłożyło mnie całkowicie. No nic - powodzenia życzę i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 27.05.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Daj spokój K35 to naganiacz z tej sympatycznej firmy Tak bełkocze w tych swoich wypowiedziach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K35 27.05.2011 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Wszystkie mieszkania już są z tego co wiem sprzedane, więc nie wiem o co wam chodzi, że ja niby jestem od tej firmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkamilka 28.05.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 wracając do tematu: wybieram opcje 1. Choc ilu zwolenników otwartej kuchni tylu przeciwników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K35 30.05.2011 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 ironek o tym samym pomyślałam w pierwszej chwili. Forum gazety.pl puchnie od 'pozytywnych opinii' na temat Murapolu. Dla ciekawych - oto ten 'deweloper, dbający o klienta' i ich 'inwestycja' przy Chełmońskiego: http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/lowcy-absurdow/wideo/07102010/2910798 Mieszkają tam moi znajomi - więc ze sprawą długo byłam na bieżąco... Swoją drogą 69 m2, 4 pokoje i prawie 500 tys...[/QUOTe] Obejrzałam ten filmik dokładnie. Miałam już swoje zdanie na ten temat wcześniej. Pierwszy raz obejrzałam ten reportaż i nie zrobił na mnie dużego wrażenia. Jakość inwestycji rzeczywiście budziła czasem zastrzeżenia, ale ironiczny styl autorów reportażu zupełnie do mnie nie trafia. Miałam jedną nieprzyjemną sytuację z Murapolem jakiś czas temu, ale szybko zostało to wyjaśnione. Być może miał na to wpływ właśnie ten filmik? Na pewno zaczęli się bardziej starać, obecnie złego słowa powiedzieć nie mogę. Firma jak firma, jeszcze nie słyszałam o budowie gdzie "fachowcy" by czegoś nie spier.... i wszystko działało na cacy, a dziennikarze zawsze zwietrzą sensację… Szefowie Murapolu nie wykazali się może poczuciem humoru, ale co tam. Ich główny błąd polegał na tym, że nie przyznali się do błędu jak coś zaczęło się sypać, a przecież nie wszystkie inwestycje są tak budowane. Być może tu znaleźli sobie taniego podwykonwcę, bo chcieli zaoszczędzić i tyle. Ale mój apartament podkreślam choć nie jest jak na filmach amerykańskich to chwalę się nim gdzie mogę jak widać ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 31.05.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 jaki to apartament, 69 m to zwyczajne mieszkanie!!! - do apartamentu to mu jeszcze metrażu brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkamilka 06.06.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 i jakoś dziwne że wątek umarł :/ a ja bym z chęcią zobaczyła zmianę tego mieszkania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domo12 22.10.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 A ja trochę odejdę od tego wątku. Poszukuję dobrego producenta rolet, moskitier, żaluzji itp. A tak wogóle to co polecacie? Ja zastanawiam się nad roletami rzymskimi bo podobno pasują zarówno do nowoczesnych jak i klasycznych wystrojów więc można pokombinować. Pomóżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkk12 23.10.2014 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 A ja trochę odejdę od tego wątku. Poszukuję dobrego producenta rolet, moskitier, żaluzji itp. A tak wogóle to co polecacie? Ja zastanawiam się nad roletami rzymskimi bo podobno pasują zarówno do nowoczesnych jak i klasycznych wystrojów więc można pokombinować. Pomóżcie proszę Nie wiem czy akurat rzymskie w sumie zawsze mi sie podobały ale w końcu zdecydowałam się na te typu dzień/noc. Polecam, ciekawe rozwiązanie. Ja miałam z firmy Skalmar z Krakowa. Tu masz adres strony http://www.sklamar.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wpis123 24.10.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 A ja trochę odejdę od tego wątku. Poszukuję dobrego producenta rolet, moskitier, żaluzji itp. A tak wogóle to co polecacie? Ja zastanawiam się nad roletami rzymskimi bo podobno pasują zarówno do nowoczesnych jak i klasycznych wystrojów więc można pokombinować. Pomóżcie proszę Rolety rzymskie bardzo fajnie się prezentują. Ja również polecam Skalmar, wysoka jakość adekwatna do ceny. Ja mam od nich moskitiery. Nie wyobrażam sobie mieszkania bez moskitier, nienawidzę pająków:) Zastanawiamy się teraz nad roletami zewnętrznymi ponieważ mieszkamy na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewunia55 29.10.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Rolety rzymskie bardzo fajnie się prezentują. Ja również polecam Skalmar, wysoka jakość adekwatna do ceny. Ja mam od nich moskitiery. Nie wyobrażam sobie mieszkania bez moskitier, nienawidzę pająków:) Zastanawiamy się teraz nad roletami zewnętrznymi ponieważ mieszkamy na parterze. A jak Ty montowane masz te rolety? Słyszałam, że istnieje możliwość montażu tzw. nieinwazyjnego, jak to jest w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczekpau 19.08.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) Właśnie kupiliśmy mieszkanie w nowym smolcu i zastanawiamy się jak urządzić tą przestrzen kuchnia - salon. MOże macie jakies pomysły, albo macie podobne mieszkanie z połączoną przestrzenią. Jakby co to mieszkanie s25b Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez zuczekpau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczekpau 21.10.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts