piogron 25.10.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 W sprzedaży sa przeważnie łącniki bez uszczelek. Jak to uszczelinić, czy można dokupić do kształtek same uszczelki. I drugie pytanie, czy trójniki kupować w kształcie litery T czy razczej Y. Myślę,że na tych drugich będzie mniejszy spadek ciśnienia i wszędzie gdize się da lepiej takie dawać. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 25.10.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Zwykłe nyple, kolana itp. możesz uszczelnić taśmą.Elementy z uszczelkami są droższe i może dlatego nie wszyscy je posiadają w sprzedaży.Jeśli masz zestawienie potrzebnych elementów i chcesz elementy z uszczelkami to napisz do mnie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 26.10.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 to czy trójnik T czy Y, zależy od umiejscowienia w instalacji i też od tego co chcesz by robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 26.10.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 W sprzedaży sa przeważnie łącniki bez uszczelek. Jak to uszczelinić, To zależy, czy chcesz mieć złącze rozbieralne, czy nie. Ja te kształtki rozbieralne uszczelniam silikonem lub taśmą, a te, których w przyszłości nie trzeba będzie rozbierać (lub do których nie będzie już "dojścia"), kleję klejem do PCW (bo z takiego materiału przeważnie są wykonane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8454 04.08.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Dołączę się do tego tematu, bo nie znalazłem odpowiedniego. A jakie kratki wentylacyjne macie założone w kanałach spiro? Chcę teraz wymienić te kratki na nowe bo miałem zamontowane zwykle najtańsze kratki wentylacyjne. Szukam kratki z przepustnicą regulacyjną, tak aby tegulować wydajność powietrza. Czy tego typu kratki spiro nadawałyby się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 04.08.2014 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Dołączę się do tego tematu, bo nie znalazłem odpowiedniego. A jakie kratki wentylacyjne macie założone w kanałach spiro? Chcę teraz wymienić te kratki na nowe bo miałem zamontowane zwykle najtańsze kratki wentylacyjne. Szukam kratki z przepustnicą regulacyjną, tak aby tegulować wydajność powietrza. Czy tego typu kratki spiro nadawałyby się? Wpisz sobie w google: kratka spiro z przepustnicą Wyskoczą ci takie kratki z możliwością regulacji przepływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts