monikabrot 18.05.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 witam mam pytanie czy puszka w elektryce powinna byz liczona jako pkt. bo nie jestem pewna a nie chciałabym aby nas nasz wykonawca oszukał prosze o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 18.05.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 a ta puszka to ma być pusta??bo zazwyczaj w puszce wyprowadza się kable, i razem puszka+kable liczy jaki 1pkt...tak samo jak kable pod lampy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 18.05.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 witam mam pytanie czy puszka w elektryce powinna byz liczona jako pkt. bo nie jestem pewna a nie chciałabym aby nas nasz wykonawca oszukał prosze o odp. jak będziesz rozmawiać z elektrykiem, to od początku nie używaj słowa "puszka", ale rozmawiajcie o "punktach" tzn, gniazdko, lampa, wypust kabla pod coś tam itp. Puszek zawsze jest więcej niż punktów. Jeśli elektryk będzie robił np. gniazdka na jednym obwodzie blisko siebie to negocjuj takie punkty, np liczcie po 50% ceny, ponieważ łatwo je zrobić. Co utargujesz to Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 18.05.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) witam mam pytanie czy puszka w elektryce powinna byz liczona jako pkt. bo nie jestem pewna Najlepiej niech ci poda cenę za całość z podaniem co ona obejmuje. Ustal też cenę za ewentualne zmiany, żeby nie było zdziwienia jak zażąda dodatkowych pieniędzy. a nie chciałabym aby nas nasz wykonawca oszukał prosze o odp. Co to znaczy oszukał? Albo ci cena odpowiada albo nie. Albo mu ufasz albo nie. Mało prawdopodobne aby wysokiej klasy fachowiec zrobił ci coś tanio. Jak będzie cię chciał wykręcić to i tak to zrobi. Edytowane 18 Maja 2011 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 19.05.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 A ta puszka się sama wywierciła, czy wymagała pracy elektryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 19.05.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 A ta puszka się sama wywierciła, czy wymagała pracy elektryka? Tzn? O których puszkach mówisz? Jeden punkt łatwiej się łatwiej robi, a inny trudniej - takie uroki tej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 20.05.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Mówię o puszkach instalacyjnych i Twoim pomyśle, aby negocjować ceny bo przecież puszki są blisko siebie.Idąc tym tokiem, należy też negocjować puszki/punkty np. gniazdka zewnętrznego, którego leci przez całą długość budynku i kończy się na elewacji zewnętrznej.Tylko 1 puszka/wypust a kabla 40-50m. Jak ktoś napisał, jedne punkty są łatwiejsze inne trudniejsze w wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 20.05.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Mówię o puszkach instalacyjnych i Twoim pomyśle, aby negocjować ceny bo przecież puszki są blisko siebie. Idąc tym tokiem, należy też negocjować puszki/punkty np. gniazdka zewnętrznego, którego leci przez całą długość budynku i kończy się na elewacji zewnętrznej. Tylko 1 puszka/wypust a kabla 40-50m. Jak ktoś napisał, jedne punkty są łatwiejsze inne trudniejsze w wykonaniu. No właśnie, jeśli elektryk po obejrzeniu domu i zakresu pracy, uzna, że większość punktów, jest łatwych i szybkich do zrobienia to na pewno opuści coś na cenie. Nie twierdzę, że musi i, że zrobi to każdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabrot 24.05.2011 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 dziękuję za wszystkie odp. temat już zakończony światło skończone wszystko fajnie policzone DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts