Gość SS 19.05.2011 02:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Dwa dni temu w TVP1 przy okazji programu dotyczącego sprawy porwania i zamordowania Olewnika widzowie odpowiadali na pytanie"Czy mozesz liczyć na Policję"96% odpowiedziało "nie"Na ile rzetelne są statystyki dotyczą wykrywalności sprawców włamań?Na stronie KG Policji są statystki wykrywalności i w zależności od lat i rejonów podawana wykrywalność jest na poziomie od 20 do 30%Pobieżnie sprawdziłem jak to wygląda wśród moich znajomych wykrywalnośćNa dziesięć włamań jakie miały miejsce na przestrzeni lat nie wykryto ani w jednym przypadku sprawcówCzy podobnie wygląda wykrywalność w waszym otoczeniu?Co uważacie za najskuteczniejszą ochronę? SJS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 19.05.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Nie miałem na szczęście wielu takich "przyjemności", ale skuteczność wynosi 0 (czytaj zero) zarówno u mnie jak i u moich znajomych.Na szczególne potępienie zasługuje fakt, że policja podejrzewa kto to zrobił, ale nie ma dowodów, więc nic z tym nie zrobiła. Okolice Rzeszowa - woj. podkarpackie Nic dodać, nic ująć. Założyć alarm, wyszkolić psa, ewentualnie skunksa jakiegoś czy wściekłą wiewiórkę, a najlepiej polubić się z sąsiadem żeby miał oko jak nas nie ma w domu. To tyle pewnie.Aaa, jeszcze dobra jest Straż Sąsiedzka (czyli taka osoba, co wszystko wie i wszystko widzi nawet przez ścianę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts