Robert999 19.05.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Domyślnie Instalacja CO która lepsza? Witam. Mam jedno zasadnicze pytanie odnośnie mojej instalacji CO. Którą metodę Byście mi zalecali zrobić ;tradycyjną grawitacyjną czy tzw. zamkniętą? W skrócie budynek wygląda tak. .powierzchnia 110m/2 parter -5 pomieszczeń (mam zamiar założyć grzejniki aluminiowe żeberkowe po ok.10-13 żeberek w każdym pomieszczeniu po 1 grzejniku) poddasze użytkowe - 4 pomieszczenia (grzejniki tak samo jak na dole) piec zwykły (wszystko żerny) o mocy ok.15kw dodatkowo na parterze będzie w 3 pomieszczeniach ogrzewanie podłogowe. jaką średnicę rur zastosować.rury będą miedziane. proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 23.05.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Przede wszystkim mam wątpliwość czy na grawitacji zagrzeje się podłogówka raczej na 100 % do podłogówki będziesz musiał użyć pompy i układu podmieszania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts