Gość 17.05.2002 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2002 Moi budowlańcy stanowczo odradzają mi kładzenie parkietu w jeszcze tym roku. Twierdzą, że ponieważ dom jest zbudowany w tym roku, to nie zdąży wyschnąć. Ok.Jednak nawet przy klikusezonowej budowie, często jest tak, że wylewki,tynki i całą wykończeniówkę robi się w ostatnim sezonie a wprowadza się w tym samym sezonie, powiedzmy późną jesienią. Czyli realny czas od wylewek do parkietu to powiedzmy 5 miesięcy. Moje rozumowanie jest takie: jeśli zapewnię wylewce 5 miesięcy leżakowania to też powinna wyschnąć na tyle, żeby można było kłaść parkiet. Chyba, że jest jeszcze coś innego, czego nie biorę pod uwagę ?Proszę o Wasze uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 17.05.2002 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2002 Mój wykonawca powiedzial, ze da gwarancje jakosciparkietów, jezeli wylewki beda schly 3 miesiace.Ale u mnie stan surowy byl zakonczony w zeszlym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts