Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wybrać do ogrzewania

Kasia  Krzysiek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 195
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to jak tak chwalicie , tego wytwórce Pci to dorzuce kwiatka od siebie- tak tłumaczy sie producent!!! normalnie żenada.... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?133088-Pompa-ciep%C5%82a-kt%C3%B3rych-producent%C3%B3w-unika%C4%87&p=4762221#post4762221
Dodam do tego tylko tyle, że inwestor oskarżający firmę Ecopol-System, pomimo upływy tygodnia czasu, nadal nie podał żadnych merytorycznych dowodów, a tę krytykę.

Czy w tej sytuacji dziwi reakcja właściciela bezpodstawnie oskarżanej firmy?

zdecyduj się, 26KW to ma VITODENS 100W

PS który dla twojego domku będzie tylko 2 razy za duży

ja polecam ci kupić kondensat w okolicach 15KW za góra 4 tyś, nie widzę sensu na nic większego do tak małego domku

Z tym aby pamiętać że gaz od XII będzie zamiast 1.75 już 2.30/m3 brutto.

(o ile Donek lub Kaczor nie doliczą coś na siebie za większy Vat).:-)

mam napisane vitodens 200-w 6,5-26kW+zasobnik 150l + vitotronic 200

Też uważam,że do takiego domu to lekko licząc 2x za duży kocioł. Pi razy drzwi 6,5kW będziesz potrzebować gdy będzie zimno - poniżej 0, a po co ta nadwyżka ? Zostaw ten kocioł i jeśli zdecydujesz się na gaz, to poszukaj kotła z jak największą modulacją od np. 3kW. Co do rozwiązania pc-gaz, to sama policz sobie jak to wychodzi inwestycyjnie. Przy odrobinie pomyślunku i miejsca na działce koszt wykonania pc nie musi być kosmiczny, a ja w tym roku w ciągu całego sezonu zapłaciłem 1200zł za ogrzewanie przy pomocy pompy i taniej taryfy - wyniki w stopce do wglądu ;-).

• 2 weeks później...