Arche1982 21.05.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Witam serdecznie, że jestem laikiem to pytam Was, bardziej doświadczonych... otóż mam mieszkanie 60 m kw zastanawiam się nad ogrzewaniem podłogowym i fachowiec wycenił robociznę, maty, regulatory - ogólnie wszystko - max 10 000 zł. Czy wg Was to dużo czy realna cena? Powiedział mi, że przy ogrzewaniu 1 m kw potrzeba 150 watt, tylko nie dopytałam czy to na godzinę czy na dobę. Proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 21.05.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 potrzeba 150 watt, tylko nie dopytałam czy to na godzinę czy na dobę. Jeśli już w watach, to jest to moc ciągła. Jeśli w kWh, to jest to ilość energii i można wtedy liczyć na dobę, czy na godzinę. Co do cen, to sprawdź sobie w necie. W wątku o "ogrzewaniu elektrycznym wystąp" są podane strony sklepów z kablami grzewczymi, regulatorami itd. Policz sobie ile tego potrzebujesz na 60m2 i dodaj 1, max 2 dni pracy na montaż. Wyjdzie pewnie sporo mniej niż 10kzł. Jeśli policzysz do tego izolację, coś na nią, płytki - czyli rozwiązanie pod klucz cena będzie oczywiście wyższa niż samych kabli, zależy jak drogie płytki kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts