misiekgab 21.05.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Witam wszystkich. Mój problem polega na tym że urzędnik ze starostwa stwierdził że nie wyda decyzji pozytywnej co do pozwolenia na budowe, działka posiada MPZP i jest obowiązująca linia zabudowy 8m, tylko że mój domek jest wyrysowany 50m dalej ze względu na wąską działke tuż przy obowiązującej lini przy drodze, po prostu nie ma takiej możliwości aby stał przy drodze, natomiast dalej jest wiecej miejsca, wszystkie dokumenty są skompletowane gmina zatwierdziła droge dojazdową do posesji, wszystkie uzgodnienia sa, umowa z energetyką itp. czy jest jakaś możliwość ominiecia tego i odwołania się, jeżeli tak to do kogo? Jestem troche podłamany bo nawet materiały już mam zakupione. Proszę o porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 21.05.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Obowiązująca linia zabudowy jasno precyzuje gdzie ma stać budynek. Gdzie był architekt robiący plan zagospodarowania? Do niego miej pretensje, bo powinien zrobić projekt zgodnie z MPZP nawet jeśli inwestor prosi inaczej.Urzędnik nie ma prawa wydać pozwolenia na projekt niezgodny z zapisami planu.Zmiana planu to długotrwały proces, a o odstępstwach od zapisów planu jeszcze nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuniaa 13.06.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Witaj Mam identyczną sytuację długa , wąska działka i jakiś kosmos linia zabudowy...oczywiscie nie tam gdzie planowaliśmy postawić budynek..materiały zakupione droga dojazdowa zrobiona..oswołaliśmy sie do SKo to jedyny sposób na zmiane decyzji...SKO skierowało sprawę do ponownego rozpatzrenia uchylając decyzję o warunkach zabudowy..i czekamy nadal co gmina wymysli...Jak chcesz więcej informacji pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 13.06.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 To nie jest identyczna sytuacja. Tam jest MPZP, a tu go nie ma i mowa o WZ. Właściwą diagnozę postawił już Robert – nic dodać, nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts