Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 734
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

niestety krokusia nie mogę pochwalić się kominkiem w pełnej krasie. Belka i deski odebrałam od kuriera i stoją w pokoju zapakowane. Przymierzanie do kominka ma nastąpić w środę. Co najgorsza muszę wybrać kolor bejcy i mam zgryza.

Pozdrawiam:)

C.D.N...

• 2 weeks później...

Witam agusiazet,

a dzieje się dzieje. Kominek się wykańcza,ponad to mamy zamontowane parapety, właz-schodki na stryszek i.....2 ściany wyłożone klinkierem. Na razie oswajam się czy nie jest to aż nadto klinkieru w jednym wnętrzu. Mąż dziś przywozi gres na podłogę 100m.kw.

Problem z kolorem na belkę kominkową się rozwiązał. Pan od kominka doradził nam bezbarwną bejcę, aby tylko podkreśliła słoje drewna. I to był strzał w dziesiątkę.

Cześć zdjęć już mam, ze względów technicznych w tej chwili ich nie wrzucę, postaram się wieczorem:D.

C.D.N....

Msdracula praktycznie cały dół będzie wyłożony jednym rodzajem płytek. Mamy otwarty dół i jakoś pasuje mi taka jednolita powierzchnia. Kotłownia i łazienka mają mieć inne płytki. Termin na płytkarza mamy dopiero na lipiec. Wcześniej musimy popodpinać CO,ogrodzenie ma być robione i jednak trochę trzeba wygładzić ściany. A potem już płytki:lol2:.
Msdracula praktycznie cały dół będzie wyłożony jednym rodzajem płytek. Mamy otwarty dół i jakoś pasuje mi taka jednolita powierzchnia. Kotłownia i łazienka mają mieć inne płytki. Termin na płytkarza mamy dopiero na lipiec. Wcześniej musimy popodpinać CO,ogrodzenie ma być robione i jednak trochę trzeba wygładzić ściany. A potem już płytki:lol2:.

Z tymi płytkami na dole to podobnie bedzie i u nas, też otwarta przestrzeń, cała w płytkach, bo łatwo posprzątać. Na zdjęcia też czekam.

Witam,

djcezar na ścinkach jest cięta cegła Rustic CRH. Postaram się o jakieś lepsze zdjęcia.

Uderzenie zimy spowodowało zatrzymanie się planów z zakupem płytek na górę do łazienki. A teraz się zastanawiam bo oczytałam się , że one takie nierówne strasznie. I teraz nie wiem...są jednymi z niewielu które nam się podobają na górę.

C.D.N....

http://img703.imageshack.us/img703/7615/dsc0019mjs.jpg

Planowane płytki do górnej łazienki. Tylko układane w poziomie.

Płytki zaklepane, zaliczkowaliśmy i może jeszcze w tym tygodniu przywieziemy.

Zima zwariowała, wiosna chyba się gdzieś błąka:eek:.

C.D.N....

Witam,

Krokusia "Twój" kominek stoi i nic poza tym:(. Pogoda jest jak widać .....tragiczna, prac na budowie nie czynimy żadnych. Ja byłam nawet nie pamiętam kiedy, chyba jak kończyli kominek. W połowie kwietnia mamy się konkretnie umawiać z panem od gładzi, zobaczymy co nam powie. Nie lubię gipsu na ścianach ale te pajączki które mamy wkurzałyby mnie jeszcze bardziej gdyby tak straszyły spod farby.

Obudziły nam się muchy w pokoju:lol2:. Czy to może świadczyć o zbliżającej się wiośnie:cool:?

C.D.N....

P.S. Jeszcze poszukuję szafek do łazienki, to co jest w sklepach z nakładanymi umywalkami mi nie pasuje. Jeśli nie znajdę szafek to pan płytkarz wymuruje nam konstrukcje do zamontowania blatu z umywalką i drzwiczek.

Edytowane przez janiseya
  • 3 weeks później...

fajnie wyszedł kominek i płytki do łazienki też przyjemne. Wiosna chyba przyszła, już kilka dni temu lataliśmy po dworze na krótki rękaw i w sandałkach, a teraz znowu jakby nieco się ochłodziło, ale na reszcie chyba 'po zimie' :))) no i też już kilka much wybiłam :p

co tam u Was, jak prace?