Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOMEK NA WSI-przytulnie, niedrogo;-),kolorowo czyli po naszemu.

Recommended Posts

janiseya - cercolor seria Wenecka bardzo, bardzo w moim guście :)

a co do pracy to ja mam takie samo podejście co gospodyni dziennika :) mi został jeszcze miesiąc macierzyńskiego i miesiąc urlopu i w lutym: witaj praco :) :) :) bardzo się cieszę, bo uwielbiam swoja pracę, a martwię tylko tym czy uda nam się z mężem pogodzić opiekę nad dzieciakami z pracą bez częstego proszenia o pomoc rodziców

• Odpowiedzi 734
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pociesz się, że w ogóle macie taką możliwość aby się z mężem opiekować wymiennie szkrabami, a tylko posiłkować się rodzicami. U nas byłaby to osoba z zewnątrz i koszt z tą opieką związany, ale jest to oczywista oczywistość.

Cercolor ma piękne kolekcje, co jedna to piękniejsza.Chciałam wkleić kilka zdjęć ale jest ich tak dużo, że lepiej link do strony zapodać

http://www.cerkolor.com.pl/index.php?ms=8&id=239

Po prostu podejmując decyzję będę się kierować wrażeniami z oględzin i macania;) oraz ceną.Najpierw wybierzemy gres na podłogi apotem dobierzemy do tego płytkę do kuchni.Raczej skłaniam się w neutralność czyli dekor w tej postaci odpada. Lubię pierdółki, które tworzą klimat a dekor już narzuca pewien styl.

Kochane mamusie, popieram ideę chodzenia dzieci do przedszkola całą sobą. Moje córki swoje przedszkole i panie uwielbiały, a najmłodsza odwiedza je do dzisiaj. Obecnie ma osiem lat, a poszła jako dwu i pół latek. Niestety sporo chorowała i to był jedyny minus edukacji przedszkolnej! Chodziłam cały czas do pracy i może dlatego nie wyszłam z obiegu:) Ale to były nie kryzysowe czasy!

Agusiazet ja także jestem za tym aby pracować.Cały czas do tego dążę.My z siostrą też byłyśmy przedszkolakami, ja od najmłodszej grupy zaczynałam edukację przedszkolną, jeszcze trochę pamiętam.

Fakt, na rynku pracy teraz jest jakoś "inaczej", ani wykształcenie, ani doświadczenie zawodowe nic nie gwarantują:(. Jednak szukam nadal wierząc, że ta praca "moja" gdzieś na mnie czeka;).

Trochę nam dziennik z tematyki budowlanej był odbiegł;). Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu już jakieś działania budowlane zostaną na powrót powzięte i będzie się czym pochwalić.

Miłego dnia:)

Zaglądam z rewizytą i co widzę?"Moja" seria wenecka z Celkoloru :-) zastanwiam się nad nią do kuchni . Szkoda że z tego typu płytek taki mały wybór, potem połowa forumowiczów będzie miała te płytki :D

I mam podobne zdanie jak wy na temat pracy . Ja siedziłałam z małym od urodzenia do skończenia 2 lat, pod koniec już wariowałam . Poszłam do pracy i jestem super zadowolona , choć czasem ciężko. Mały poszedł do przedszkola jako 2,5 latek i miałz tego wielką frajdę Tylko teraz bidula ciągle chory :-( siedzi w domu z babcią już 2 tyg. W takich chwilach mi szkoda że pracuję , ale tak poza tym to bardzo lubię swoją pracę , a synuś przedszkole.

Jak tam dekarze ostro działają ?

Witam miłego gościa:D,

działają dekarze, działają:lol2:. Deszcz pada, ale praca ostro idzie do przodu.Domek już ołacony, teraz budynek gospodarczy. Tam dach mniejszy, to i roboty mniej. Po południu może uda się zrobić zdjęcia.

Co do pracy, to wczoraj dowiedziałam się, że nie ma szans na powrót tam gdzie kiedyś pracowałam. Nie mam takiej "siły przebicia";). Pozostaje zdwoić siły na wolnym rynku choć nie mam już koncepcji co mogłabym zrobić więcej. Zastanawiam się też nad skorzystaniem z jakiejś agencji pośrednictwa pracy, np. Architekci Kariery z Pracuj.pl, ale nic się jeszcze nie dowiadywałam w tej materii(głównie mnie interesuje koszt takiej usługi i skuteczność).

C.D.N...

Czekamy na zdjęcia z niecierpliwością. Na temat agencji pośrednictwa pracy nie moge sie wypowiedzieć, bo nie mam w tym temacie doświadczenia. W UK jest to powszechne i się sprawdza w 100% może i w nas jest skuteczne? ja zagladałam codziennie na wszystkie portale i bip-y urzędów (i tych ofert jest całkiem sporo), tylko że po ilus tam rozmowach widziałam pewne schematy, tzn. albo mieli znajomą do zatrudnienia i rozmowa to była "przykrywka" do jej zatrudnienia albo naprawde kogoś szukali i zatrudniali.

Jeszcze nie spotkałam nikogo, kto mógłby mi polecić jakąś konkretną agencję pośrednictwa pracy. Myślę, że w Polsce jeszcze nie jest to popularny sposób szukania pracy.

Co do ofert pracy na bip-ie to ja mam odczucie, że są to ogłoszenia już "obsadzone", tylko procedura narzuca obowiązek upublicznienia takiego ogłoszenia. Kilka lat temu jeszcze robili "formalne" rozmowy z "innymi" kandydatami, ostatnio jak wysyłałam już sobie tym głowy nie zawracali. Na stronie po jakimś czasie po prostu ukazuje się komunikat z już dokonanym wyborem.

Ale szukam, szukam. Wysyłam w zasadzie na każde, które odpowiada zakresem mojego wykształcenia/doświadczenia.

Budynki ołacone, wczoraj miała się pojawić koparka obsypać fundamenty na zimę przywiezioną ziemią, nie pojawiła się. Wczoraj też mieli poukładać paczki z dachówką na dachach, nikt sie nie pojawił:sick:.Dziś też nie ma żywej duszy:mad:.Widocznie uważają, że na wszystko jest czas. Dziwne podejście w połowie grudnia:o.Wczoraj jedynie udało się zrobić mały kroczek w kwestii przyłącza prądowego, podpisaliśmy zgody na wejście w teren i dokumentacja idzie dalej. Pan, który się tym zajmuje całkiem sensowny jest.Oby się nie zepsuł tfu, tfu ;). Jutro i w sobotę mąż(ja się w tym czasie kształcę:D) ma spotkania na budowie w sprawie wycen elektrycznej i CO.

No i mamy dużo sprzątania, wczoraj usprzątałąm 7 worów. A zostało jeszcze, że ho ho......:sick:, no i jeszcze będzie nowa partia, bo podobno jutro lub w sobotę zaczynają dachówkę kłaść.

Miłego dnia :)

C.D.N...

Witam,

pogoda paskudna,wije i leje, ale panowie ekipa od rana ostro pracują. Trwa wciąganie paczek dachówek, ułożona jedna strona dachu na domku:lol2:, przyjechała ziemia.Ma jeszcze dotrzeć do nas koparka. Spotkanie z panem od CO przełożone na jutro.

Pogoda zmotywowała mnie aby przywlec do domu wczoraj odkryty u naszej cioteczki skarb- starą ramę okna, chyba z domu moich pradziadków. Na razie w suchym poleży i wyschnie, w przyszłości będzie wisiała na ścianie, odnowiona oczywiście. Wygląda na to, że mąż już się z tym oswoił. No i puściłam w eter informację, że stare drewniane drzwi poszukiwane.

Najważniejsze, że się dzieje.

martaibartek sprzątanie dla mnie w tym przypadku to sama przyjemność.Już dawno mi się to marzyło, budujący to mają jednak inne postrzeganie rzeczywistości i tego co jest przyjemne;).

C.D.N....