janiseya 22.04.2012 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witam, wniosek mam już kompletny, jutro zostanie złożony w banku. Wczoraj też powysyłałam maile do firm gdzie wyceny na okna robiliśmy i czekam na aktualne. Miłej niedzieli:)C.D.N... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 22.04.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Trzymam kciuki aby lada dzień kredyt był na waszym koncie Słonecznej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 22.04.2012 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 martaibartek w środę zbiera się zarząd. Mam nadzieję, że w czwartek już decyzja banku będzie nam znana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 23.04.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Witam,wniosek o kredyt złożony. Wyceny na okna spłynęły na emila już 3 z 5. W zasadzie widzę, że ceny pozostały bez zmian. Jeszcze 2 i będziemy wybierać firmę już ostatecznie. Pozdrawiam:)C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 24.04.2012 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Super! Czyli kojene kroki do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 24.04.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Trzymam kciuki za jutrzejszy pozytywny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 24.04.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Czyli jutro powinna być decyzja? kurcze fajnie tak szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 24.04.2012 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Plany typowo budowlane: 1. czekamy na zwrot Vat 2. potraktujemy to jako dodatkowe zabezpieczenie finansowe 3. procedura kredytowa 4. zakup i montaż okien Witam, myślę, że jutro po południu najwcześniej będziemy coś wiedzieć o kredycie czyli pkt.3 się realizuje. Na weekend mamy lekturkę do analizy czyli wyceny na okna. I w przyszłym tygodniu trzeba wysprzątać dom z odpadów drewnianych.Pewnie wezmę dzień wolnego, pani opiekunka zostanie z Małym Inwestorem a my pójdziemy z mężem sprzątać we dwoje, szybciej będzie. Soboty już mam zajęte, zaczynam kolejny kurs:D. Pozdrawiam:) C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 25.04.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 I jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 25.04.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam,decyzja kredytowa pozytywna. W przyszłym tygodniu jedziemy podpisać umowę. Uczucia mam mieszane, cieszę się bo prace ruszą i przy dobrych wiatrach w przyszłym roku w lecie może już u siebie będziemy mieszkać. No ale teraz lataaaaaa spłacania przed nami. Z mieszanymi uczuciami pozdrawiam:)C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 25.04.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Super!!! Ale tempo expresowe jestem w szoku!!!! No i jakie w przyszłym roku? teraz ruszycie i na wigilię będziecie u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 25.04.2012 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 msdracula wiem, że entuzjazm jest zaraźliwy ale jednak mierzymy siły na zamiary. Oczywiście będziemy widzieć jakie będzie tempo prac i jak nam będzie szła koordynacja ekip. W tym roku planujemy zakończyć na wylewkach, a na wiosnę zacząć od elewacji.A jak na razie w przyszłym tygodniu jedziemy podpisać umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 26.04.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 POdziwiam za taki spokój i opanowanie ja to w gorącej wodzie kąpana jestem i bym chciała wszystko na już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 26.04.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Z równie mieszanymi uczuciami póki co gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 26.04.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Gratulacje!!!!!!!!!!!!!! i my uwiązani z bankiem na lat 30, ale ja jakoś do tego spokojnie podchodzę, bo ile teraz młodych małżeństw buduje za gotówkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 30.04.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Witam,melduję, że umowa z bankiem podpisana:rolleyes:. Poza tym mąż złożył dziś wniosek o odnowienie warunków w gazownictwie, za 2 tygodnie mają być nowe przysłane. Tym samym dopisuję c.d. planu działań budowlanych: 4. Musimy złożyć wniosek o wpis na hipotekę, wpłacić do banku 1% prowizji od kredytu i otrzymamy I transzę.5. Zakup i montaż okien - wybraliśmy firmę Vidok (lokalny patriotyzm;) ),w środę podpiszemy umowę i wpłacimy zaliczkę.6. Ze względu na okno kuchenne i blat roboczy w kuchni trzeba będzie podmurować okno, w przeciwnym razie blat może być wyżej niż parapet.7. W tym tygodniu mają być przedstawiciele z 2 firm w sprawie wyceny rolet.8. Są czynione ustalenia w sprawie kanalizacji i rzeczonego przyłącza. Wykonawca ma już wszystko przygotowane, po ustaleniu szczegółów z odbiorcą roboty przystąpią do pracy. Mąż jeszcze kosi działkę, mamy piękną wiosnę także pewnie jutro zrobimy aktualne foty. Będzie punkt wyjścia na ten rok:). Pozdrawiam:)C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 01.05.2012 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Witam, wklejam stan aktualny naszych włości - zdjęcia dziś robione: http://images50.fotosik.pl/1549/9560b43c3e98ea21med.jpg http://images38.fotosik.pl/1531/9fb9a9a8e1005973med.jpg http://images37.fotosik.pl/1503/d70599bca8f43419med.jpg http://images40.fotosik.pl/1533/c0f2e462427bbdf4med.jpg Trwały dziś prace porządkowe, układanie desek i ścinków drewna to po prostu niekończąca się opowieść. Upalna pogoda dziś nie pomagała.Jeszcze co najmniej 2 dni, aby zrobić porządek z wszystkimi drewnianymi pozostałościami oraz złomem i śmieciami. Poza tym muszą być zamontowane tymczasowe "drzwi" garażowe. Te właściwe dopiero po tynkowaniu. Myślę, że za miesiąc będziemy mieć już okna wmontowane. Pozdrawiam:) C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 04.05.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Puk, puk -czy można? Przewertowałam cały Wasz dziennik, domek fajowy, zazdroszczę tej wiejskiej sielanki i spokoju. Pozdrawiam, będę do Was zaglądać i podglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 06.05.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Relda1 i zapraszam w Nasze skromne progi:). U Ciebie widzę piękną działkę, zapowiada się piękny ogród, a psisko jak malowanie, po prostu śliczne(tfu, tfu ). U nas jak na razie zmiany fizyczne niewielkie, poczyniliśmy za to kilka ustaleń. Na 4 czerwca zaplanowany montaż okien. 2 czerwca mamy się kontaktować z panem od instalacji elektrycznej, też w okolicach 4 czerwca zaczną prace. No i pan Wacek instalacje wod-kan też planuje na ten tydzień. Do tego czasu ja mam wiedzieć jak rozplanować kuchnię i wszystkie obie łazienki.Czy znacie może jakiś bardzo prosty program do wizualizacji, który nie obciąży mi bardzo kompa( już i tak ledwo dyszy, a nie jest mój więc nie mogę mu sprzątania dysku zrobić)? Z prac fizycznie poczynionych, to mąż podmurował okno w kuchni, musimy jeszcze podmurować niską ściankę oddzielającą kuchnię od salonów. Jeśli zostawimy ją w takiej wysokości jak obecnie, to będzie tylko trochę wyższa niż blat roboczy w kuchni, a przecież nie o to chodzi. No i zdecydowaliśmy o zamurowaniu okna w łazience. Jest bardzo wąskie, przy tych profilach okien, które mamy szyby w zasadzie byłoby bardzo niewiele. Dzięki zamurowaniu łazienka będzie bardziej ustawna, a kabina prysznicowa może być większa. Została nam kupa drzewa w sypialni na górze do wyniesienia i sprzątnięcie śmieci(złom, gruz, kartony). I koniecznie trzeba zakupić porządną miotłę. Miłego wieczoru:). C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 09.05.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 To w sypialni już wióry lecą? Porządki są zapewne tymczasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts