Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOMEK NA WSI-przytulnie, niedrogo;-),kolorowo czyli po naszemu.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 734
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Plany typowo budowlane:

1. czekamy na zwrot Vat

2. potraktujemy to jako dodatkowe zabezpieczenie finansowe

3. procedura kredytowa

4. zakup i montaż okien

Witam,

myślę, że jutro po południu najwcześniej będziemy coś wiedzieć o kredycie czyli pkt.3 się realizuje. Na weekend mamy lekturkę do analizy czyli wyceny na okna. I w przyszłym tygodniu trzeba wysprzątać dom z odpadów drewnianych.Pewnie wezmę dzień wolnego, pani opiekunka zostanie z Małym Inwestorem a my pójdziemy z mężem sprzątać we dwoje, szybciej będzie. Soboty już mam zajęte, zaczynam kolejny kurs:D.

Pozdrawiam:)

C.D.N....

Witam,

decyzja kredytowa pozytywna. W przyszłym tygodniu jedziemy podpisać umowę. Uczucia mam mieszane, cieszę się bo prace ruszą i przy dobrych wiatrach w przyszłym roku w lecie może już u siebie będziemy mieszkać. No ale teraz lataaaaaa spłacania przed nami.

Z mieszanymi uczuciami pozdrawiam:)

C.D.N....

msdracula wiem, że entuzjazm jest zaraźliwy ale jednak mierzymy siły na zamiary. Oczywiście będziemy widzieć jakie będzie tempo prac i jak nam będzie szła koordynacja ekip. W tym roku planujemy zakończyć na wylewkach, a na wiosnę zacząć od elewacji.A jak na razie w przyszłym tygodniu jedziemy podpisać umowę.

Witam,

melduję, że umowa z bankiem podpisana:rolleyes:. Poza tym mąż złożył dziś wniosek o odnowienie warunków w gazownictwie, za 2 tygodnie mają być nowe przysłane. Tym samym dopisuję c.d. planu działań budowlanych:

4. Musimy złożyć wniosek o wpis na hipotekę, wpłacić do banku 1% prowizji od kredytu i otrzymamy I transzę.

5. Zakup i montaż okien - wybraliśmy firmę Vidok (lokalny patriotyzm;) ),w środę podpiszemy umowę i wpłacimy zaliczkę.

6. Ze względu na okno kuchenne i blat roboczy w kuchni trzeba będzie podmurować okno, w przeciwnym razie blat może być wyżej niż parapet.

7. W tym tygodniu mają być przedstawiciele z 2 firm w sprawie wyceny rolet.

8. Są czynione ustalenia w sprawie kanalizacji i rzeczonego przyłącza. Wykonawca ma już wszystko przygotowane, po ustaleniu szczegółów z odbiorcą roboty przystąpią do pracy.

Mąż jeszcze kosi działkę, mamy piękną wiosnę także pewnie jutro zrobimy aktualne foty. Będzie punkt wyjścia na ten rok:).

C.D.N....

Witam,

wklejam stan aktualny naszych włości - zdjęcia dziś robione:

http://images50.fotosik.pl/1549/9560b43c3e98ea21med.jpg

http://images38.fotosik.pl/1531/9fb9a9a8e1005973med.jpg

http://images37.fotosik.pl/1503/d70599bca8f43419med.jpg

http://images40.fotosik.pl/1533/c0f2e462427bbdf4med.jpg

Trwały dziś prace porządkowe, układanie desek i ścinków drewna to po prostu niekończąca się opowieść:sick:. Upalna pogoda dziś nie pomagała.Jeszcze co najmniej 2 dni, aby zrobić porządek z wszystkimi drewnianymi pozostałościami oraz złomem i śmieciami.

Poza tym muszą być zamontowane tymczasowe "drzwi" garażowe. Te właściwe dopiero po tynkowaniu. Myślę, że za miesiąc będziemy mieć już okna wmontowane.

C.D.N....

:welcome:Relda1 i zapraszam w Nasze skromne progi:).

U Ciebie widzę piękną działkę, zapowiada się piękny ogród, a psisko jak malowanie, po prostu śliczne(tfu, tfu ):D.

U nas jak na razie zmiany fizyczne niewielkie, poczyniliśmy za to kilka ustaleń. Na 4 czerwca zaplanowany montaż okien. 2 czerwca mamy się kontaktować z panem od instalacji elektrycznej, też w okolicach 4 czerwca zaczną prace. No i pan Wacek instalacje wod-kan też planuje na ten tydzień. Do tego czasu ja mam wiedzieć jak rozplanować kuchnię i wszystkie obie łazienki.Czy znacie może jakiś bardzo prosty program do wizualizacji, który nie obciąży mi bardzo kompa( już i tak ledwo dyszy, a nie jest mój więc nie mogę mu sprzątania dysku zrobić)?

Z prac fizycznie poczynionych, to mąż podmurował okno w kuchni, musimy jeszcze podmurować niską ściankę oddzielającą kuchnię od salonów. Jeśli zostawimy ją w takiej wysokości jak obecnie, to będzie tylko trochę wyższa niż blat roboczy w kuchni, a przecież nie o to chodzi. No i zdecydowaliśmy o zamurowaniu okna w łazience. Jest bardzo wąskie, przy tych profilach okien, które mamy szyby w zasadzie byłoby bardzo niewiele. Dzięki zamurowaniu łazienka będzie bardziej ustawna, a kabina prysznicowa może być większa.

Została nam kupa drzewa w sypialni na górze do wyniesienia i sprzątnięcie śmieci(złom, gruz, kartony). I koniecznie trzeba zakupić porządną miotłę:D.

Miłego wieczoru:).

C.D.N....