msdracula 13.12.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Janiseya tyle czasu Cię nie było i tak skromnie napisane ja chcę foty! jakie płytki? nie starczy wam z tej transzy, czy w ogóle? my też liczymy wszystko po 100razy a i tak wyjdzie pewnie mnóstwo niezaplanowanych wydatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 14.12.2012 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Witam,msdracula......hmmmm....foty to tylko zimowe, bo na samej budowie cisza. Postaram się coś wkleić w weekend, jakieś zdjęcia z zamysłem na kominek i może znajdę płytkę łazienkową. Transza planowo do ruszenia w kwietniu, do tego czasu posiłkujemy się oszczędnościami, a tych nie ma za wiele to i trzeba myśleć co najpierw. kachna planujemy kominek murować z cegieł klinkierowych, płytki klinkierowe ręcznie formowane poszukujemy na ściankę od barku między salonem a kuchnią(pod warunkiem, że nas cena nie powali;) ). No więc znowu tylko pisanie, ale postaram się wkleić zdjęcia w miarę szybko. Pozdrawiam:)C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 14.12.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Też na nie patrzyłam , tylko faktycznie do najtańszych nie należą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 16.12.2012 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Witam,uzupełniam tak pożądane foty:D moja ukochana płytka łazienkowa, im dłużej na nią patrzę tym bardziej mi się podoba:lol2: http://www.nomi.pl/public/foto/00353991.jpg http://www.nomi.pl/public/foto/00353984.jpg ściana w kolorze kremowy a dekory beżowe, łazienka jest od północy więc słonecznie nigdy nie będzie, trzeba ją wizualnie rozjaścnićhttp://www.nomi.pl/public/foto/00354011.jpgpodłoga natomiast beżowa, mam nadzieję, że mazy pomogą w utrzymaniu wizualnego porządku;) http://www.tapis.pl/kominki/rustykalne/f/167d.jpgpożyczam zdjęcie ze strony realizatora tylko w celu pokazania jak w naszym domku będzie usytuowany kominek, komin mamy właśnie tak przy ścianie, tak samo usytuowane są drzwiczki od wyciora . Wkład ma być na rożny, obudowa z klinkieru a górna belka będzie miała nieregularny kształt , a nawet spękanie:lol2:.http://www.kominki-lubliniec.pl/images/jp/galerie/klinkierowe2/flia_0027.jpgNie ma dokładnie tego czego szukam na zdjęciu więc wklejam pożyczone zdjęcie z kominkiem w zbliżonym klimacie do naszego. Z tym, że nie planujemy żadnych półeczek i tym podobnych obudów. Zastanawiam się czy płytka podłogowa Gres Ina, który wstępnie wybraliśmy na podłogę w wiatrołapie, holu salonie kuchni.....no większość dołu ma być nim wyłożona nie jest za mało maziaty i czy nie będą na nim zabrudzenia wyraźnie widoczne:rolleyes:. Jeszcze zakup nie dokonany to możemy zmienić wybór. Pozdrawiam niedzielnie:)C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 31.12.2012 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Witam, dla wszystkich zaglądających i piszących w naszym dzienniku w Nowym Roku dużo dużo zdrowia, niewyczerpane pokłady cierpliwości oraz samych sukcesów i radości tych budowlanych i tych całkiem niebudowlanych Życzą Inwestorzy z DOMKU NA WSI Pozdrawiam:) C.D.N.... P.S. Trwa burza mózgów związana z wyborem wkładu kominkowego. Sprawa jest o tyle pilna, że pan, który ma go nam budować już mógłby przystąpić do pracy. A ja nie sądziłam, że samo zastanawianie będzie tyle trwało. Aktualnie u rodziców użytkujemy do codziennego palenia wkład skręcany i nie ma żadnego problemu. Jak wiadomo cena też jest czynnikiem wpływającym na decyzję(i jeszcze kilka parametrów technicznych, o których się nawet nie będę wysilać pisać aby bzdur nie popisać ). Do końca tygodnia powinniśmy podjąć ostateczną decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 02.01.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witaj janiseya Wpadłam na chwilę bo bardzo podoba mi się Twoja działka i jej okolice A domek budujecie śliczny. Powodzenia w wykańczaniu domu! Muszę przysiąść i przeczytać dokładnie Twój dziennik. Będę tu wpadać na pewno częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 03.01.2013 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Witaj Krokusia,miło mi Cię gościć u nas w dzienniku i zapraszam do częstego zaglądania. Dzięki za pochwały pod adresem naszej działki i domku. Domek jest prosty i swoją bryłą stwarza pozory, że malutki a środek zaskakuje przestrzenią. Mamy nadzieję, że dobrze nam się będzie mieszkało. Jak na razie zaczynamy się zmagać z wykończeniem. Wczoraj oglądaliśmy cegły na kominekhttp://www.crh-klinkier.pl/gfx/oferta/cegly/small/Texas.jpg http://www.crh-klinkier.pl/gfx/oferta/cegly/small/FB-Gd.jpg Aby wybrać cegłę musimy zdecydować się na gres na podłogę. Pozdrawiam:)C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 03.01.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Śliczne te cegły. Gdybym miała wybrać to ciężko się zdecydować chociaż jednak z małą przewagą na rzecz jaśniejszych. Ale ostateczny wybór powinien zależeć od pozostałej kolorystyki salonu. Cokolwiek wybierzesz obie cegły super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 04.01.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Witam nowo rocznie:) I podziwiam, co planujecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 22.01.2013 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Witam,u nas epoka lodowcowa, nawet z domu się nie chce wychodzić. Na budowie zastój, dopiero jutro przyjadą nam zamontować kominek. Wkład firmy Tarnava. Nie mam pojęcia, który i jakie ma parametry techniczne;). Najważniejsze, że coś ruszy. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 23.01.2013 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Witam,ogłaszam wszem i wobec, że mamy gniazdko prądowe w liczbie sztuk 1:D, czajnik hula, kawę można pić we własnym domku.Panowie montują wkład kominkowy. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 23.01.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Super!!!! ja też się cieszyłam bardzo jak żarówa już dyndała na suficie i czajnik na budowie też cieszy a jak smakuje z niego kawka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 23.01.2013 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Msdracula oj cieszy, cieszy. Tylko jeszcze jestem w pracy a kominek też już odpalony:wiggle:, zdjęcie postaram się kleić wieczorem, bo już mam takowe. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez janiseya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 23.01.2013 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Tadam:Dhttp://img28.imageshack.us/img28/7389/dsc00061lb.jpg Pozdrawiam:)C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 24.01.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 No i pieknie!!!!!! kiedy dalej ruszacie z pracami? masz już pomysł na łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 24.01.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 WOW!!! Gratuluję ogromnie Ja jakoś tego gniazdka się nie mogę doczekać. Ale w piecu też się pali Jak pojadę na budowę to zabiorę aparata, bo mój "kominek" w sam raz do pokazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 24.01.2013 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Witam,msdracula pewnie w lutym będzie murowany kominek, pan, który ma to robić, ma się na dniach określić i musimy zrobić zakupy klamotów do obudowy i cegłę klinkierową. Hmmmm,...co do łazienek to z grubsza mam koncepcję, nie bardzo tylko wiem jak wstawić dekory, bo płytka będzie w poziomie i dekor powinien być w pionie. Wszystko zależy kto będzie nam robił łazienki. Mamy na razie jedną wycenę, czekamy czy drugi pan się zdecyduje. Jak uzna, że ma już za dużo prac na przyszły rok, to umawiamy się z tym płytkarzem co nam zrobił wycenę i spokojnie mogę się zdać na jego koncepcję, bo jest bardzo pomysłowy. W kwietniu musimy instalację CO sprawdzić przed robieniem podłóg i płytek. Potem wstępnie na kwiecień/maj ogrodzenie. Ewentualnie trochę trzeba podgładzić ściany. Potem płytki w całym domu. Malowanie, panele.....Ufff, pięknie się pisze a jeszcze tyle roboty:rolleyes:. A i schody koniecznie , bo jednak przy dziecku niebezpiecznie bez poręczy. I kuchnia, tzn wyposażenie i jakieś meble:sick:..... Bez komentarza:sick:. Pozdrowienia:)C.D.N... P.S. Tak czy siak w październiku/listopadzie musimy mieszkać, bo już ogrzewanie musi chodzić normalnie. Edytowane 24 Stycznia 2013 przez janiseya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 24.01.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 To plany podobne jak u mnie, tylko my jeszcze za wami w tyle ale liczę na jesień najpóźniej... U nas koncepcja musi wyjsć ode mnie, bo płytki będzie kładł mąż. Już nawet mi elektrykę pociągnął i zostawił kabelki na kinkiety nad lustrem... a płytki macie wybrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 24.01.2013 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Tak do dolnej łazienki płytki wybrane, wklejałam zdjęcia wyżej. Do górnej jeszcze nie mam koncepcji:rolleyes: ani płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 26.01.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Super, kominka zazdroszczę bardzo, jest piękny (już, a co będzie potem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts