janiseya 27.01.2013 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Witam niedzielnie, http://img402.imageshack.us/img402/4816/p1040331x.jpg te oto płytki wczoraj zaliczkowaliśmy. Zrobili promocję więc my zrobiliśmy zamówienie na 100m.kw.Tyle nam wyszło na podłogi tam gdzie ogrzewanie podłogowe plus zapas oczywiście. http://www.crh-klinkier.pl/gfx/oferta/cegly/big/FB-Rustiek.jpg I taka cegła zakupiona na kominek oraz wyłożenie 2 ścianek(po pocięciu na plastry). Po przyłożeniu płytki podłogowej do cegły która nam się wcześniej podobała okazało się, że nie pasują. Stąd wynikła zmiana na CRH Rustic. Małymi krokami do przodu i byle do wiosny;). Pozdrawiam:) C.D.N.... Edytowane 27 Stycznia 2013 przez janiseya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 30.01.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Płytki bardzo fajne:) i ja też czekam do wiosny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 30.01.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 janiseya piękna ta cegła. Już nie mogę się doczekać Twojego kominka, taka jestem ciekawa jak będzie wyglądał A jak chętnie pogrzałabym się przy takim kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 30.01.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Witaj krokusia, cegła nam też się bardzo podoba i również nie możemy się doczekać kominka. Niecierpliwość jest tym większa, że okazuje się, że cegłę tą planujemy połączyć miejscami z klinkierem gładkim(przed i nad wkładem-względy praktyczne) oraz drewnem. Trzeba to zgrać kolorystycznie i dopasować do gresu na podłodze. Nie lada wyzwanie przede mną, mąż się zajmował wyborem wkładu,ja go oprawiam . Mam możliwość codziennie się grzać przy kominku i bardzo to doceniam w te zimowe wieczory. Argumenty o malowaniu brudnych od kominka ścian i w ogóle sprzątaniu,bo przecież od drzewa się brudzi, do mnie nie trafiają. I tak trzeba sprzątać i co jakiś czas odmalować ściany:P, a ciepło z kominka-bezcenne. Pozdrawiam:) C.D.N.... P.S. agusiazet płytki testowałam zanim zapłaciliśmy zaliczkę. Naciapałam na nich, trochę błotka trochę śmieci i oglądam pod światło ile widać. Jak uznaliśmy, że widać tylko śmietki to wpłaciliśmy zaliczkę. Teraz się męczę z beżowymi płytkami w najbardziej chodzonych miejscach,nigdy więcej:mad:. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez janiseya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 31.01.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 janiseya piekne te cegły. Możesz zdradzić cenę i miejsce zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 31.01.2013 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Oczywiście cena nie tajemnica, sztuka 3,70zł w BOZ w Rzeszowie. W rożnych miejscach pytaliśmy, ale tak nie robili nam łaski z zakupu mniej niż ilość na palecie. I taka belkahttp://belki-kominkowe.pl/wp-content/uploads/wppa/125.png I nie jest to reklama tylko inaczej zdjęcia nie wkleję. Pozdrawiam:)C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 31.01.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 sami będziecie cegły ciąć?bo nie wiem czy one takie jak płytka elewacyjna czy jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 31.01.2013 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Sami jak sami, ale zostanie pocięta,bo to cegła normalna nie elewacyjna. Na kominek w całości pójdzie jak przy tradycyjnym murowaniu a na ściankę barku pocięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 06.02.2013 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Witam,prace kominkowe zostały przesunięte na jutro. Klinkier gładki i zaprawa zakupiona, belka i deska zostaną zamówione gdy poznamy wymiary. Na działce masakra błotna, coś trzeba będzie prowizorycznego wymyślić aby spacerować względnie suchą stopą. Pozdrawiam:)C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 08.02.2013 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Witam, na budowie się dzieje:wave:. Kominek ma już podstawę. Zdjęcie jest tylko nie mam jak wrzucić, może wieczorem się uda. Pozdrawiam:) C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 08.02.2013 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 no to czekam na fotorelację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 08.02.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 kominek, kominek, kominek!!! dawaj tu kominek! ależ ja jestem ciekawa Twojego kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 08.02.2013 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Witam, obiecane zdjęcia:D http://img442.imageshack.us/img442/2323/dsc0001ofm.jpg tak było wczoraj http://img705.imageshack.us/img705/3504/mmsimg619805510.jpg a to już stan na dziś. Jutro praca ma być kontynuowana a potem już trzeba zamówić deskę i belkę i czekamy na realizację zamówienia. Pozdrawiam:) C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 09.02.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Już wyłania się pięknie kominek Kominek to moje marzenie i jak wybuduję dom to nie wyobrażam sobie żeby nie było w nim kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 09.02.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 świetny kominek:), ja tak jak Krokusia- DOM MUSI MIEĆ KOMINEK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 10.02.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 No zapowiada się elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 11.02.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 świetnie się zapowiada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 11.02.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 No, no, dołączam się do zachwytów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 12.02.2013 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Witam, kachna, krokusia, kami, msdracula,agusiazet dziękuję wszystkim za zachwyty, nieskromnie powiem, że mi też się podoba. Bałam się , że nie zgra nam kolor tych 2 rodzajów cegieł ale zmartwienie się zmarnowało, pasuje mi wszystko. Na razie nie mam aktualnych zdjęć, taka ironia, że od domu na budowę mam 2 kroki i nie mam kiedy podejść. Jak na razie czynię przemyślenia w temacie belki i desek. Rysunek prawie zrobiony tylko ostateczne wymiary muszę uzupełnić, zrobić zdjęcia, złożyć zamówienie, zapłacić i czekać. Pozdrawiam:-) C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 14.02.2013 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Witam,czekam na wycenę belki kominkowej i desek bocznych. Tak czy siak po złożeniu zamówienia czekam na dostarczenie do następnego czwartku. Pozdrawiam:)C.D.N... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts